Reklama

Reklama

Attack of the Puppet People

  • USA The Fantastic Puppet People (více)
Trailer

Obsahy(1)

Choromyseľný výrobca bábik Franz má smrteľný strach z toho, že zostane sám, tak vytvorí prístroj, ktorý dokáže zmenšiť ľudí. Čoskoro si nahromadí skupinku zmenšených zajatcov, ktorých núti robiť mu spoločnosť. Keď zmenší svoju sekretárku Sally a jej snúbenca Boba, dvojica sa rozhodne bojovať proti dňom stráveným v úlohe bábik, snaží sa uniknúť a znova sa zväčšiť do pôvodnej veľkosti. (matriosa)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (14)

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Škoda je, že sice jde o trikově nejzvládnutější Gordonův film (není to tedy zdaleka dokonalé, ale proti jiným hrůzám výrazně lepší, divák je skutečně schopen uvěřit, že zmenšení lidičkové opravdu drží pro ně obří telefon a podobně), ale na úkor děje. Příběh ujetého cvoka, co nechce být sám, a tak si zmenšuje lidičky a hraje s nimi loutkové divadlo, mě naprosto nezaujal a trochu jsem se při sledování filmu nudil. Útěk trpaslíků před velkou krysou či zuřivě štěkajícím psem sice bylo prima, ale strašně kraťoučké. Nejvtipnější moment tak byla návštěva autokina, kde se dvojice dívala na jeden z předchozích Gordonových filmů The Amazing Colossal Man. Ale to je pro film tohoto žánru žalostně málo. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Bývalý loutkář a nynější výrobce hraček si pro své potěšení zmenšuje lidi do velikosti panenek a zavírá je do skleněných pouzder... Ne že by triky tohoto filmu byly nějak dramaticky horší než ve zjevné inspiraci jménem The Incredible shrinking man. Horší je jen jejich použití. Téměř polovinu z beztak krátkého filmu zabírá vcelku nezajímavá konverzační část v jedné kulise, pak teprve dojde ke zmenšení lidí a ti se nadále pohybují těměř výhradně na pracovním stole svého věznitele a v přilehlých divadelně plochých kulisách. To, co filmu chybí, abych k němu zahořel sympatiemi, je humor. Kdyby to celé byla komedie jako Kingsajz, vůbec by mi nevadilo, že narozdíl od o rok staršího filmu vlastně není o ničem navíc. Ale Attack není komedie, k horroru jí chybí nějaké reálné ohrožení (i ten šílený vědec je vlastně takový dobrácký starý pán) a všichni herci v roli živých loutek jsou tak málo osobití, jako by to opravdu byly jen pohyblivé plastikové hračky. 40% ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Další béčko s Agarem který má nos jen na špatný filmy.... A ty já miluju. Společně tentokrát s Hoytem. Upřímě jsem čekal spíše to že malý lidé budou terorizovat okolí, ale ne. Jde o to že vědec se cítí sám a tak zmenší partu lidí aby měl společnost, a to sem jim samozřejmě nelíbí a začnou jednat. Je to blbost, ale celkově moc nenudí a po dokoukání jsem neměl záchvat zvracení. Efekty jsou ok, i když třeba auto co málem malý lidi přejelo bylo celkem srandovní. Rekvizity jsou výborné. Ale celkově film působí spíše průměrně. ()

Dreadd 

všechny recenze uživatele

Často se tu k trikovému srovnání předvolává tematicky příbuzný a o rok mladší The Incredible Shrinking Man, ale myslím, že by bylo na místě zmínit spíše trikově velmi vyvedený a dokonce o osmnáct let mladší film Dr. Cyclops, který používá stejné triky (různé zadní projekce a nadrozměrné kulisy a rekvizity) mnohem lépe a navíc je v Technicoloru. Samotný Attack of the Puppet People má hodně béčkový námět, neboť se mi moc nechce věřit, že člověk vyrábějící panenky někde získal natolik rozsáhlé fyzikální znalosti, možná by bylo nejlepší se všem pokusům o nějaké vědecké vysvětlení zmenšování lidí vyhnout nebo alibisticky svést na náhodně objevenou technologii. A k tomu všemu tvůrci klamali diváky a žádný útok liliputů se nekonal, pouze boj zmenšených lidí o život a mávání hřebíkem na promítaného psa. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Hrozně se mně líbil moment, kdy zlosyn pyšně ukazuje svým polapeným a zmenšeným obětem, co se s nimi děje. Vezme projektor a vysvětluje, že mohou být libovolně zmenšeni, stejně jako může být obraz díky optice libovolně menší nebo větší... Což je přesně způsob, jak je to natočené! Tahle stránka mě uchvátila tím, jak je vlastně poctivá... :) Tak jako Colossal Man od stejného tvůrce, i tento film má něco do sebe, a některé momenty jsou dost poutavé. Škoda, že úroveň triků kolísá od vyloženě fajn po velmi nedostatečnou... P.S. já tam i nějaký ten humor vidím, třeba Loriina píseň... A je zde vyloženě sympatický, hodný padouch. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama