Reklama

Reklama

Pěst Ježíšova

(festivalový název)
  • Španělsko Fist of Jesus
Krátkometrážní / Komedie / Horor / Akční
Španělsko, 2012, 15 min

Obsahy(1)

Ježíš je vždy připraven podat pomocnou ruku těm, kdo ji potřebují, existují však i jiní. Ti, kteří zakusí jeho pěst. (Festival krátkých filmů Praha)

Recenze (122)

verbal 

všechny recenze uživatele

Fantasy jako Bible má tu výhodu, že si Evangélia může kdejaký narušený úchyl v pohodě vyložit k obrazu svému a přizpůsobit tak svůj patologický duševní rozvoj pokřivené realitě. Například i takový já, od té doby, co jsem četl Erbena, věřím na vodníky a vyhýbám se stojatým vodám. Dvojice hispánských Romů však teď přichází s verzí, která je schopna i racionálně smýšlejícího diváka pomalu přesvědčit, že takhle to doopravdy bylo. Nekřesťanské, nekatolické, plně nedogmatické, avšak logicky precizní a plně respektující "historická" fakta. Vatikánské premiéry se to patrně nedočká, ale počítám, že jakmile to zhlédne Zástupce ředitele, zase jim praští s pontifikátem a loutky budou opět nějakou dobu tápat, než sněm zkorumpovaných, prohnilých dědků zvolí toho s nejrozvinutějším Alzheimerem, co bude mít tolik drzosti prohlašovat, že jen jemu zvedá Předseda představenstva telefony! Je kapku smutné, že Korpič22 opět na začátku nestihl přeslabikovat varování tvůrců, že by film neměly sledovat hloupé děti, musel hystericky polámat pár pastelek a jeho starší brácha pak vynaložit veškerý svůj um obráběče kovů, aby za pomocí písmenkové šablony a gůglu přepsal ty jeho kosočtverce do dalšího pomateného, stylistického zvratku, po kterém by se nejeden češtinář předávkoval laxativem, a jímž opět staví na odiv fuckt, že narval kolečko do trojúhelníkového otvoru v rekordním čase. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Dokud to trvá 15 minut a můžu si to zdarma pustit na youtube, není si na co stěžovat. Zábavná splatterová ptákovina, v níž ochotničtí herci převlečení za Ježíše a Jidáše kosí zombíky. Je to vtipné, má to nápad a je to svižný masakr. Pokud se ale tenhle kraťas tvůrci opravdu chystají překlopit do celovečerního filmu, budou se muset hodně snažit. Protože tohle je zábavné a sledovatelné právě proto, že je to krátké. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Peter Jackson má skvělé následníky! Je to něco na způsob Braindead - taková kratší a historičtější dvojka. :-D Fakt chuťovka. ;-) ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Je to ultimátní Splatter, kde je tolik mrtvol, vnitřností a gore, že Vám to hlava brát nebude. Je to velmi vtipné, originální ( Zombie Římani a Kovbojové!) a těch 15 minut je opravdu akorát. Tvůrci z minimálního rozpočtu vytlačili maximum. 8/10. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Biblický Braindead, překvapivě respektující (údajné) historické události, ovšem vytvářející pro ně zcela odlišný, vtipně-akční kontext. Jako prvotní šok to funguje, jenže souběžně s přibývajícími minutami nepřichází nové nápady, tudíž pokud se námět stihne vyčerpat na poli krátkometrážního snímku, nejsem si jist, zda by obstál v celovečerním... Kombinace Životu Briana se zmíněným Braindead by však fungovat mohla! 6/10 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Coby patnáctiminutová blbina, kterou se fanoušci chlubí na svých stránkách zdarma, jistě příjemné. Sice to není moc originální, ale několik momentů potěší a párkrát se člověk upřímně usměje. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Syn Boží prichádza do malého mestečka, aby tu šíril jeho slovo, lenže jeho plán sa mení vo chvíli, keď sa všetci obyvatelia začnú meniť na Zombies. - Toto je asi najlepší a najzábavnejší amatérsky horor, ktorý poznám. Videl som to už velakrát, ale vždy ma to dokáže opäť pobaviť a rozveseliť. Sú tu namakané hlášky, množstvo biblických odkazov upravených do vlastnej podoby a krv tečie potokmi. Stále si to však dokáže udržať slušnú úroveň a neprepadne to do roviny, ktorá by mohla uraziť veriacich fanatikov. Normálny človek vychovaný v tejto viere sa tým nenechá rozhodiť. Negatívom je len to, že režiséri akosi zmizli a už roky nič nenatočili. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Vypatlaná blbinka , v ktorej sa Espa dotklo niečoho, čo im je údajne sväté. Neprekvapujúce gore, ktoré ale na druhej strane rozosmeje a aj to sa cení.Celovečerák by som v tomto rytme ale asi nezvládla. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Kristova páteři, to je nátěr jako legie římských zombíků, který musí Ježíš sejmout...Něco tak geniálně ujetého se jen tak nevidí! HNED pouštějte .. ZDE... 100% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Jacob prichádza za Ježišom s tragickou správou. Jeho syn Lazarus umrel. Sila Ježiša však nemá hranice a okolitý pospolitý ľud je svedkom zmŕtvych vstania. Napriek tomu, že som ateista, sranda by sa z takýchto vecí robiť nemala. Už len z rešpektu. Ale zas, čo by nie :) ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Ježíš a Jidáš efektně porcují farizejské, římské a kovbojské zombie. Rybami. Tak dobře, ale film z toho raději nedělejte. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Suprovej úlet, aneb Ježíš a jeho zázraky v praxi. Co se stane, když oživíte mrtvýho? Je to zombie!!! Každopádně krutopřísná nálož plná hlášek a vtipných likvidací (piraňa vede) utopená v hektolitrech krve a vyhřezlých vnitřností. Na podobný nekorektní kousky se vždycky rád kouknu. Věřící vy se raději pokřižujte a odříkejte si deset otčenášů a pak si raději pusťte něco vhodnějšího pro evangelizaci, jak by se tu vyjádřil jeden nejmenovaný uživatel. Pokud nemáte tyto předsudky a chcete se jen bavit, tak jste na správné adrese.95% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Máš rád piraně? Tak na!" ,,Zombie Římané, zombie kovbojové...uáááááááááááá!" Musím zde použít sprosté slovo, nelze jinak: Tohle je fakt prdel! Ježíš učiní zázrak - stvoří armádu zombie. A jak s ní zatočit, když jedinou svatou věcí po ruce je ryba? Tohle mohlo vzniknout snad jen v kdysi přísně katolickém Španělsku, jehož inkvizice si vydobyla nehynoucí slávu po celém světě. Je to blbina, ale mě pobavila... ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Vynikající kraťas.Hutná dávka zábavy a kečupu nacpaná do 15 minut.To je až neskutečné.Tvůrci David Muñoz a Adrián Cardona nezapřou inspiraci ve skvostném Braindead.Ale proč ne?Za me se jim to povedlo.Fakt je to prdel jak prase.To mi připomíná že musím koupit kečup.Dík hoši. ()

Reklama

Reklama