Reklama

Reklama

Děvčátko z vrakoviště

(festivalový název)
  • Austrálie Yardbird
Krátkometrážní / Drama / Thriller
Austrálie, 2012, 14 min

Obsahy(1)

Třináctiletá Ruby, která žije na odlehlém vrakovišti se jednou proti vůli svého otce tajně vytratí do města. Brzy se ale střetne s partičkou násilníků, když před nimi chrání zvíře. Kluci se jí přijdou pomstít a mučí jejího otce, což donutí Ruby, aby na ně vytáhla to, čeho se sama nejvíc bojí, sebe. (Festival krátkých filmů Praha)

Recenze (6)

venison 

všechny recenze uživatele

Krátkometrážní počin „Děvčátko z vrakoviště“ postrádá originalitu a námětem kopíruje Kingovu „Carrie“, ale přesto je toto téma zpracováno kvalitně a atmosféra je skvělá. Umím si tento minifilm představit jako úvod k velkofilmu ;-) ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Po formální stránce opravdu dobře odvedená práce. Atmosféra odlehlého vrakoviště v australské poušti i ospalého městečka a jeho nevyzpytatelných obyvatel má něco do sebe. Dojem jisté nehostinnosti ještě posiluje talentovaný Arkapaw za kamerou, kterému se daří zachytit veškerou pouštní prašnost a nečistotu, aniž by však musel opouštět křišťálově čistý digitální obraz. Nicméně Yardbird určitě nemá ambice stát se jen příjemným kamerovým cvičením. Jako krátkometrážní snímek, tahle báchorka o dívce, jejíž krev z nosu má magické účinky, nemá příliš co nabídnout. Vývoj ve třinácti minutách nejen že se neodchyluje od standartní dějové osy a tedy nenabízí nic překvapivého, ale zároveň ani nevyužívá svého psychologického potenciálu a nechává veškeré scény rychle vyšumět, aniž by si je mohl divák prožít. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Svetlý príklad toho, prečo je krátkometrážny snímok v mnohých prípadoch záživnejší, ako celovečerný film. Odporúčam všetkým, i tým, ktorých znalosti angličtiny sa pohybujú na úrovni "basic". Omnoho viac sa totiž koná, ako debatí. Navyše z obsahu je všetko "jasné", takže komu bol sympatický taký "Chronicle", toto by mu mohlo taktiež sadnúť. Za mňa palec hore .. ()

Reklama

Reklama