Reklama

Reklama

Uprostřed hustých lesů žije náboženská komunita lidí, která uctívá jámu zaplněnou bublající bažinatou vodou skrývající neviditelnou entitu žíznící po krvi. Když jáma „volá“ po krvi, místní hrnčíř Dawai (Sean Bridgers) zhotoví hliněný džbán s podobou osoby, jež má být obětována. Nejnovější džbán má tvář těhotné Ady (Lauren Ashley Carter), ta džbán vezme a ukryje v lese. Bude to stačit na její záchranu? (curil)

(více)

Recenze (28)

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Poriadna dávka mystériá miešaná a nefalšovaným hixploitation amerického juhu. Priama ukážka hlavných socilogických javov uzatvorenej spoločnosti. Trocha mi to evokuje film Village ale to budem Asi jediný. A pravdepodobne ako jediný som v tom videl "Lovecraftovskú" tematiku monštra zo studne s poviedky Barva s kozmu čo ? Debut režiséra menom Chad Crawford Kinkle sa vydaril pokiaľ jeho cieľom bolo natočiť film odrážajúci izoláciu a imobilitu myslenia v uzavretej spoločnosti ktorá je popredkávaná tajomstvami nesmierne starými a nesnažil sa ísť s klišé za jednu ruku tak sa mu to podarilo. Nápad ako "šaman" dediny rozhoduje o obetovaní ľudí tým že v delíriu vyrobý džbán s tvárou obete je v skutku na zamyslenie len si teraz položím otázku je to vôbec možné nechať si takýmto spôsobom vziať život môže sa to v reálnom živote stať ? Aj keby bol človek od malička učený že keď príde jeho čas musí si nechať podrezať hrdlo hoci vie že tam vonku existuje civilizácia? Vidiek tu ukazujú vo veľmi zlom postavení autor sa neštíti poukázať na incest či drsné prostredie a ťažké životné podmienky. Zamrzí ma tu fakt že v oblasti "diery" žilo pramálo ľudí, a keby takýmto tempom ako v strede filmu nastolili obetné rituály pokračovali by do týždňa všetci pomreli..3,5* ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Příhody z vidlákova v nepříliš diváckém balení. Zajímavý a originální nezávislý film (přirovnání k filmům Luckyho McKee, objevující se v recenzích, není od věci). Díru do světa Jug Face neudělá, ale jako příslib do budoucna se Kinkle rozhodně jeví. ()

LIVINGDEAD

všechny recenze uživatele

Příběh mladé dívky, která spolu s rodiči bydlí v chatě v lese. Dívka se rozhodne utéct, neboť zjistí, že je těhotná. Na cestě přes les se však skrývá spoustu nebezpečí. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Sympatický, ambiciozní bizar z prostředí buranské lesní komunity, s kvalitně znepokojivou atmosférou, nijak oslňujícími, ale vcelku funkčními triky a vynikajícími hereckými výkony. Při sledování jsem si vzpomněl na filmy, které v 80. letech běžely každý pátek na rakouské TV v rámci nočního pořadu Kunst Stücke. Ty sice bývaly daleko bizarnější, ale myslím, že Jug Face a.k.a. The Pit by se mezi nimi neztratil. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Pre mňa nepríliš zaujímavá buranská psycho dráma s hororovým nádychom, ktorá sa snaží pôsobiť dôležitejšie, než v skutočnosti je. V centre deja sú trampoty mladej vidiečanky, ktorej brat urobí dieťa a ako by to nestačilo, zisťuje, že má byť obetovaná miestnej jame, ktorú obyvatelia nadovšetko uctievajú. Je to síce slušne natočené, dokonca sa objaví aj pár napínavejších, atmosférických úsekov, ale celkovo mi to akosi nesadlo; hlavne kvôli otravným postavám, nevyváženosti a nude. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Úvodní titulky s výbornou hudbou navnadí více, než pak autoři předvedou. Komunita současníku v zajetí pohanského rituálu. Tajemná jáma v lese má na dně léčivou vodu, ale jen za předpokladu, že bude dostávat pravidelné oběti. Na druhou stranu pokud by se členové vzepřeli, bude si jáma brát toho, kdo ji napadne, postupně si ale vezme všechny. Čí tvář vyrobí hrnčíř na svém kruhu, ten se musí podvolit, jinak uvrhne celou komunitu do nebezpečí. Obstojný snímek kazí průměrné herecké výkony, nijak oslňující kamera a především velmi laciné mizerné triky. Snad jen to podříznutí vypadalo dobře... ()

chezush 

všechny recenze uživatele

Popravdě si vůbec nejsem jistá tím hodnocením. Je to spíše mezi třemi a čtyřmi hvězdami, ale postupem času se Jug Face vytratil z paměti, takže se nakonec přikláním k těm třem. Je to zvláštní, hodně zvláštní film, který se ani tak moc nezaměřuje na hororové prvky, jako spíše na společnost a myšlenky malé komunity daleko od civilizace a jejich prapodivných rituálů. Taková směsice jak strachu z nadpřirozena, tak strachu z chování lidí v komunitě. Po technické stránce nemám skoro co vytknout, vizuál a kamera líbivá, až na zpracování efektů některých věcí nadpřirozena. Nejspíše se na tenhle horor zapomene a většině lidí se nebude líbit, ale mě potěšil. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Kratas Organ Grinder za moc nestál, ale Jug Face pro mě byla koukatelná pohodovka. Sice je to spíš psychologickej než krvavej horor, ale to vůbec nevadilo. Navíc musím pochválit celkem obstojný herectví a povedenou kameru. To vše v přijatelné stopáži. Za mě dobrý. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Animované úvodní titulky, podbarvené skvělou kytarovou hudbou a la Neil Young v Dead Manovi, mě uvedly v očekávání filmu netradičního, osobitého, menšinového, tedy zajímavého. A zajímavý tedy opravdu je - ale trochu jinak, než jsem čekal... V latríně plné sraček uprostřed lesa sídlí jakýsi tajemný a podlý bůžek, kterému místní vymaštění hillbillyové čas od času obětují někoho ze svého středu. Jejich šamanem, který oběti určuje, je přitom regulérní retard. Druhá dějová větev je taky výživná - ségra čeká bejby se svým bráchou, samozřejmě na tajňačku. Ségra má nejen divného bráchu - divný je i její fotr, děda, a hlavně matka, ta je fakt děsivá (odpudivá vulgární ženština Sean Young, kdysi celkem femmefatální replikantka). A ségra má ještě jedno hříšné tajemství, kvůli kterému krvelačná latrína rozpoutá mezi vidláky takovou malou privátní zabijačku... Jak celý ten podivný tyjátr skončí, se nechejte překvapit. Za sebe musím přiznat, že mile deviantní a nemile morbidní Jug Face mi sedl jak dědova prdel na kbelík. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Malá sekta uprostřed lesa doplácí na blíže nespecifikovanou kletbu a musí čas od času obětovat někoho krvavé díře. Jenže ne vždy jsou všichni obětovaní ochotní nechat se krouhnout. Zvláštní nezávislý horor, který sice není natočen nijak atraktivně, ale svoje fanoušky si určitě najde. Zaujaly překvapivě solidní herecké výkony a nakonec ani těch pár efektů, které film nabídl, nebylo tak úplně k zahození. Kinkle se jeví jako příslib do budoucna. 50% ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Nekouká se na to vůbec příjemně, ale to byl určitě účel, takže je to vlastně plus. Svým způsobem jde o originální horor, jehož tvůrci moc dobře věděli, co činí. Nízké hodnocení zde není fér (opět), ale třeba se to časem zvedne. Každopádně doporučuji! 60-70% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Právě skutečnost, zda zde vlastně pod tou formou něco je, je asi největším problémem celého filmu. Ve skutečnosti se totiž zdá, že je to jen vidlácký horor, který byl natočen trochu jinak, aby vznikl dojem, že je to hlubokomyslnější, než to ve skutečnosti bylo zamýšleno. Trochu se mi tahle ambivalence líbí, i to, že nešel autor tak daleko, aby to byla jen slátanina podivný, nenavazujících scén, ale na druhou stranu to není dílo, v němž by se ty myšlenky hledaly snadno. Snad i proto, že tam vlastně být nemusí. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Příběh jedné komunity uzavřené před okolním světem uprostřed lesa. Peníze na obživu získávají z vlastnoruční pálenky, takže jednou za čas vyráží do města na nákup. Jenže takovýto život nevyhovuje mladému děvčeti a snaží se útéct před vlastním osudem i kletbou lesa. Člověk čeká u úvodních titulků nějakou parádní řezničinu, ale kdo se dočká nevím? Já se dočkal nehorázné nudy a pobíhání pár kašparů po lese. 15% ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Nie až tak zlé, ikeď mám pocit že niečo podobné som už zhliadol. Škoda však nevyužitého potenciálu. Budovanie príbehu a atmosféry predčilo jeho samotné vyvrcholenie. Je to síce na rozhraní dvoch troch hviezdičiek, avšak vidím 44% hodnotenie ktoré nereflektuje kvalitu tohoto nízko rozpočtového dielka takže dávam tri. ()

Javad 

všechny recenze uživatele

Vidieť, že sa tvorcovia snažili a mali predstavu o čom ich dielko má byť a to si cením, preto dávam 2* Dej je však nezaujímavý, nenapínavý a niektorí herci sú mierne povedané slabí. Otrepané "z tohto sa dalo vytrieskať oveľa viac" pri tomto filme platí dvojnásobne. ()

Luk80 

všechny recenze uživatele

Hmm, tento krvavý džbán ve tvarech obličejů, jenž nese prokletí hrstky obyvatel žijících v lese se možná jeví jako příběh bez potenciálu, ale rozhodně dokáže upnout pozornost néjen na indie scéně. Tito podivíni ( v tomto případě bych neříkal burani) věřící ve svou obětní jámu, která chce to co chce mi každopádně utkvěli v paměti. Vykoulené oči Lauren Ashley:-) ()

zolo23 

všechny recenze uživatele

Komorný príbeh o sekte (pre mňa je to určite sekta), ktorá na základe vidín jedného spoluobčana a zároveň vytvárania ksichtov z hliny určuje koho obetujú nenažranej jame...No čo chceme viac..? Tie dva puntíky sú za sľubné úvodné titulky so zaujímavými obrázkami a s parádnou hudbou. Inak celé je to potom debilné, pretože zábery na JAMU (SPOILER : to čo zabíja ľudí z Jamy neuvidíte......môj prvý SPOILER = prepáčte, ale poďakujete) Vás určite nevystrašia a pointa nestojí ani za deravý groš. P.S. Pri dialógu dcéry s otcom a vete : "Ja som ho milovala" (brat - sestra) som vyprskol kakavko ,ktoré som si popíjal na gauč...... ()

mosnak odpad!

všechny recenze uživatele

"Burani" tak se jim v posledních letech prej říká jsou velice oblíbené postavy nejen v amerických hororech. Bohužel snímek mě nezaujal, i když trailer vypadal docela napínavě. Ovšem dočkal jsem se nudných pasáží a spousty hluchých míst. Dívka - incest - těhotenství - obětování... to mě nebere - 4% ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Odpad ne. To by nebylo fér. Ale je to o ničem. Nechutné a blbé. Kdyby ti, kteří film tvořili, měli jasno, čím to má být, bylo by (asi) na co koukat. Takto je to nejasná hovadina, u které se možná párkrát leknete a občas budete znechuceni. Jinak ztráta času. ()

gicous 

všechny recenze uživatele

Příklad toho, na co všechno lze natočit film. Jedna blátivá díra, pár buranů a strašidelný les dokola. Blbost, která má pár světlých momentů, ale celkově za nic nestojí. Malý rozpočet a jistou dávku nezávislosti jako omluvu neberu. 3/10 ()

Reklama

Reklama