Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva ľahkovážne mladé páry cestujú po mokrom írskom vidieku a napokon odhalia vzrušujúce tajomstvo malého mestečka. Keď však obyvatelia mestečka ponúknu štvorici turistov na prenocovanie malú chatu na pokraji lesa, Ben (Brendan Fletcher) a Jeni (Melissa Roxburgh) rýchlo zistia, že idylická krajina nie je taká, aká sa na prvý pohľad zdá. Jedna z najslávnejších írskych legiend je totiž pravdivá a desivá realita, ktorá sa za ňou skrýva, je horšia než nočná mora. (Incantator)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (59)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nový Leprechaun je standardní béčko, které obsahuje vše, co by mít mělo, počínaje krátkou stopáží, reklamou na bikiny, klišé a sympatickým lookem s hezky udělanými potvorami. Hlavním tahounem tentokrát není bohužel gore, je zde ve velmi malém množství, potěší spíše atmosféra a napětí, která svůj úkol plní. Neurážející jednohubka. 60% ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Kupodivu ne taková sračka, jakou jsem čekal. Na první akci dojde překvapivě brzy, a od té doby to jakžtakž šlape až do konce. Problém mám ale se samotným Leprikónem. Tahle zrůda s novým faceliftem totiž ani z dálky (a s litrem rumu v břiše) nepřipomíná onoho skřeta v roztomilých botkách a se slušivým kloboukem na hlavě, který měl na jazyku vždycky nějakou suchou hlášku. Tohle je už bizarní kreatura, jejíž nepříliš povedenou vizáž se tvůrci snaží maskovat rychlým střihem a neustále rozostřující se kamerou. A tu Bloody vážně nerad. Se známým Leprechaunem to vlastně nemá nic společného, fandové původní série (jsou tady vůbec takoví?) tak nejspíš zapláčou. Navíc k dispozici nejsou ani kozičky. Snad jenom trochu gore. A závěrečné, nepochopitelně dlouhé, titulky o délce 12 minut. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Největším leč ne jediným problém tohoto filmu je fakt, že sami tvůrci jej označili za reboot Leprechaunovské série, čímž si každopádně rozhněvali fandy prvních šesti dílů. Přestože jejich kvalita byla různorodá a rozhodně se tato série nedá považovat za „kultovní“, tak tento film s ní nemá absolutně nic společného ani při troše dobré vůle. Nejenže se tu neobjeví zlomyslný skřet v klobouku a zelených hadrech, ale je zde i absence černého humoru. Což samozřejmě někomu vůbec nemusí vadit, ale těch negativ tu bylo daleko více. Přitom kdyby se film jmenoval úplně jinak, nebo alespoň nebyl spojován právě s šestidílnou sérií, mohlo na to mít víc lidí jiný pohled. Jelikož jsem nějakou dobu žil a pracoval v Irsku, docela jsem se těšil na záběry z tamní nádherné krajiny. Takové Cliffs of Moher by byli úplně ideálním místem k natáčení. Jenže ještě předtím, něž jsem si film vůbec pustil, jsem zjistil, že se natáčelo v kanadském Vancouveru. Což bylo následně hned poznat a nezachránila to ani snaha tvůrců co nejvíce napodobit tamní zvyky, oblečení, černé pivo – takže u mě měli další mínus. Naštěstí se brzy přesuneme do lesní chatky a teror mohl začít. Ve vzduchu byla cítit změna atmosféry, objevil se i náznak napětí a zdejší Leprechaun (ohyzdný to skřet) se pustil do práce. Jeho vzhled nebyl nejhorší, nemluvil a strašně moc se chtěl nakrmit. Jenže naše čtveřice mu to rozhodně nechtěla ulehčit a tak nastává klasická honička z jednoho místa na druhé. Rušivým prvkem pro mě byli zdejší vidláci, kteří museli skřeta krmit výměnou za své bezpečí. Chovali se nelogicky a v některých případech mi tam vyloženě vadili ty jejich nudné dialogy.Jak už jsem řekl: kdyby se film jmenoval úplně jinak a nebyl již samotnými tvůrci spojován s předchozí sérií, přistupovalo by k němu hodně lidí jinak. Děj nebyl nejhorší – ano objevila se tu celá řada nelogických kopanců a nudných dialogů, ale zas na druhou stranu atmosféra ani gore nebyli nejhorší. Pokud zavřu obě oči, tak tomu dám čistý průměr, ale chraň je bůh, jestli z toho hodlají udělat další sérii. To už potom tak shovívavý nebudu! 50% ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Nic moc jsem od filmu nečekal, takže nemůžu ani říct, že jsem nějak zvláště zklamaný, i když původní šestidílnou sérii mám docela rád... Jenže s tou nemá tenhle kus vůbec nic společného... Z docela sympatického skřeta, který má za každé situace připravenu nějakou vtipnou a trefnou hlášku se stala podivná bestie s dosti nepovedeným vzhledem, který tvůrci neuměle maskovali rychlým střihem a rozostřující se kamerou, což ve filmu působí opravdu rušivě... Ale na druhou stranu, děj nám už od začátku pěkně odsýpá, atmosféra je chvílemi opravdu hororová, nejakého lehkého gore se divák taky dočká, proto trochu zamrzí, že se většina vražd odehrává mimo kameru... Na jedno podívání proč ne, ale příště bych si raději pustil o třídu lepší Leprechaun's revenge... ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Partia štyroch kamarátov prichádza do Írskych hôr aby navštívila čo najviac historických pamiatok. Nakoľko na miesto dorazia v pokročilej hodine, dobrí občania z tamojšej dedinky ponúkajú nocľah zdarma. V malej chate uprostred "ničoho" sa však čoskoro presvedčia, že dobrosrdečnosť tamojšieho ľudu mala svoje skryté príčiny. Ách, tie legendy. To je ako s politikou. Každí si všetko vysvetľujeme po svojom. Prvé spracovanie vraždiaceho škriatka pre hrsť "dollar's" som nevidel, a ani nemám chuť vidieť, lebo keď dnešná, pokročilá doba 21. storočia nemá čo z vizuálnej stránky ponúknuť, tak Ja už potom neviem. Nápad nie zlý, gore bolo pomenej, no keď sa už nejaké objavilo, chvála bohu, celkom ušlo. Potešil rýchly spád snímku, vďaka ktorému sa divák vyslovene nenudí. Čo ale nepotešilo, je infra videnie monštra + zahmlený, rozmazaný pohľad ala foto zo Samsungu 4. Pozrieť RAZ a pomaličky zabudnúť - 40%. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama