Reklama

Reklama

Skřítek

Trailer

VOD (1)

Podivín O'Grady získá zlato ve kterém je ukryta moc starého skřítka. Skřítek ho však pronásleduje a snaží se své zlato získat zpět. O'Grady zlato ukryje, chytí skřítka a zavře ho do bedny. O 10 let později kupuje O'Gradyho farmu JD otec Tori. Skřítek nešťastnou náhodou uniká a nerovný zápas mezi skřítkem a lidmi začíná... (Multi Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Začátek jedné poměrně známé séerie si nevedl vůbec špatně. Skřítek má je poměrně hnusná sviňa a je to pěknej parchant. První díl Leprechauna se bral dokonce i poměrně vážně oproti ostatním dílů. Na nás diváky dýchne moc pěkná béčková atmosféra 90 let a celkově se na to poměrně pěkně kouká. Příběh je úplně obyčejný(podobný podobnému filmu Troll), bohužel pak tu jsou postavy a každá postava je úplně dementní, nemyslím tím co dělají v dané situaci, ale jejich chování vypadá jako kdyby utekly z psychiatrie. Rozmazlená holčina, dementní tlustej chlap usmrkanej děsně "chytrej" chlapeček. Ty postavy byly tak otravný že si to nejde ani představit. Naneštěstí tu máme waricka Davise a jeho Leprechaun je vlastně jeho největší filmová postava, Leprechaun je cynickej, černohumornej sráč kterej se sničím nepáře. První díl Leprechauna se mi moc líbil, zkoušel jsem zkouknout všechny díly najednou(bohužel to moc nevyšlo:-)) ted jsem u 4 dílu a pochybuji že něco překoná tento první díl. ()

otík 

všechny recenze uživatele

No to vám byl teda film. Náhodou jsem viděl asi závěrečných 10 minut v televizi a doslova jsem "nestíhal", co všechno jsou Amíci schopni natočit. Pohled na mladičkou Aniston stál za to, skřet byl také slušný, no ale ten zbytek? Nedokážu si představit, o čem mohlo být předchozích 80 minut filmu, ale konec mi zcela stačil. ()

Reklama

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

První díl Leprechauna. Už vůbec nevim jestli jsem tenhle první díl viděl jako malej, ale myslim že ne. Viděl jsem ho už jako dospělej staženej z netu. Poprvé jako malej jsem viděl dvojku na VHS. No abych byl upřímnej, tenhle díl z celý série kde hraje Warwick Davis, tak se mi tenhle díl líbí ze všech nejmíň. Mlaďoučká Jennifer Aniston v roli Tory je sexy i když tahle herečka se mi nikdy moc zvlášť nelíbila, popravdě líbí se mi víc starší, jinak tady roli zahrála dobře. Atmosféru to má fajn i když neni nějak extra zajímavá. Bavilo mě to dost a to jenom díky mladýmu Warwicku Davisovi, ten se pro roli Leprechauna přímo narodil, skvělá postava a hlášky má fakt dobrý. Pro mě nejlepší a nejlegendárnější Warwickova role :) První dabing z VHS kde Leprechauna namlouvá Vladimír Čech je fakt sranda :D Druhý dabing kde ho dabuje Martin Sobotka, to už vůbec neni ono, to Prima pěkne skurvila. Film neni ani tak moc horor a je to díl kde je nejmíň krve. Spíš je to taková hororová pohádka a komedie pro děti. Jinak je to supr filmek. A tuhle sérii mám hodně rád, další díly jsou mnohem lepší. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Hloupý béčko postavený na tom, že Leprechaun lítá po okolí tu na tříkolce, tu v šlapacím autě, ale nejčastěji pěšky, a bije a kouše každýho, kdo mu nechce říct, kde má zašantročený zlaťáky. U toho se nahlas a debilně směje. Vlastně to ničím pořádně nezaujme, pokud nepočítam mladičkou Jennifer Aniston, která tady ztvárnila totální káču. 10% ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

První dobrodružství zlatem posedlého skřítka, kterého si s grácií střihnul nejznámější hollywoodský liliput Warwick Davis (Návrat Jediho, celá série Harryho Pottera). Tenhle leprechaun by do grupy trpaslíků okolo Sněhurky asi moc nezapadnul, a to jak ksichtem, svou zlomyslností, tak kupou hlášek, kterou vždycky obohatí svou další oběť. Při své honbě za zlatem pronásleduje mladou Rachel Greenovou, nechává za sebou řadu mrtvol (která se v dalších dílech rozrůstá a finišuje v nejzdařilejším třetím dílu), a co je hlavní - dokáže diváka pobavit. Takže pohoda. ()

Galerie (98)

Zajímavosti (8)

  • První film produkční společnosti Trimark Pictures. (hladass)
  • Film šel do kin 1. ledna 1993, což z něj dělá první film roku 1993. (hladass)

Související novinky

Leprechaun se možná vrátí

Leprechaun se možná vrátí

15.08.2008

Všechny hororové ikony jsou už rozebrané a buď už jsou jejich remaky na světě, nebo se velmi brzy objeví. Hollywood je však stále línější a línější vymýšlet něco nového, takže přišla řada i na ty… (více)

Reklama

Reklama