Reklama

Reklama

Ain't Them Bodies Saints

(festivalový název)
  • USA Ain't Them Bodies Saints (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Po nepovedené přestřelce v odlehlé chatrči je Bob Muldoon (Casey Affleck) zatčen a odvlečen přes celý Texas od své těhotné manželky (Rooney Mara). Z vězení se mu podaří po čase utéct a vydává se zpět přes nehostinnou texaskou krajinu, aby se poprvé setkal se svou dcerou. (Pria)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (82)

Caym 

všechny recenze uživatele

To se takhle setkala otravná donekonečna se opakující hudba, voskový hlavní hrdina s prázdným výrazem v očích, hlavní hrdinka, co čte pořád dokola jednu dětskou knížku a řeší životní dilema, děda "hodný/zlý (zaškrtněte) mafián" a Loweryho nadšení pro Bonnie a Clydea a vznikl nepřesvědčivý film se spoustou narativních hlušin. Doufala jsem, že hlavního hrdinu odkrouhnou ti s křivýma zubama a že to udělají rychle. Ve zkratce: žužlání párátka v komorním, podpultovém a značně nezajímavém (ačkoliv rádoby jímavém) stylu. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Ten vláčný, pomalu až zasněný odér tomu vyloženě slušel, i když v prostřední části i docela uspával (to když se postavy nechávaly unést dlouhými monology). O esenciální příběh násilně rozdělené lásky a návratu domů sice příliš nešlo, "usekávavší" střihová skladba mu ale dodávala potřebné zdání osudovosti. Hodně silné 3*. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Večerní Texas, plný dlouhé trávy, obilných klasů, podzimního slunce, bujného větru, ale stále teplých a neklidných nocí. Bar ze staré školy, ostrá whiskey, závan divokého západu, drsní muži hýřící činy namísto slovy, to je moje gusto! Samozřejmě je třeba se na to patřičně naladit, uvelebit se v přítmí a přožít si lásku, která nemůže být naplněna. Děj je poměrně přímočarý, jednoduchý, postavy ani vztahy se vývoje nedočkají, jde totiž jen a jen o atmosféru. Film Boba nesoudí, neomlouvá ani nezatracuje jeho činy, nemusíte se s ním identifikovat, ani fandit jeho soku, stačí se zaposlouchat do skvělé hudby a do filmu se vnořit... 7/10 ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Niečo takto krásne melancholicko-posmutnelé mám veľmi rád. Škoda, že tam hral Casey Affleck, ktorý sa mi do tohto typu drám veru nehodí. Pomalé, tiché a veľavravné. A ani mi moc nevadilo, že som všetko nepobral (napr. tých zabijákov kde sa vzali, tu sa vzali, účel neznámy). Celý ten príbeh som si však s chuťou vychutnal. Nadpriemer. 75/100 ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Ain't Them Bodies Saints to u některých diváků nebude mít lehké, jelikož nedokážou přistoupit na hru, kterou film a jeho režisér rozehrají hned od prvních záběrů. Což je podle mě škoda, protože film má navíc. V poslední době je čím dál více režisérů, kteří natáčejí podle svého scénáře. Zajistí si tím tvůrčí svobodu, ale otázkou je za jakou cenu. Nechci říci, že se to týká zrovna režiséra Davida Loweryho, ale i on by potřeboval trošku poladit scénář. Po řemeslné stránce režisér servíruje jeden krásný záběr za druhým, který doprovází pěkná hudba. Je to pomalejší, ale když se naladíte, tak to funguje prvotřídně. Problém, ale nastává v prodání postav a příběhu. O postavách a jejich motivech se nedovíme skoro nic, takže je mnohem těžší si k nim vybudovat, nějaký vztah a bát se kam je příběh zanese. Rooney Mara a Casey Affleck jsou dobří herci, přesto když je scénář nenechá vyniknout, tak se stala někde chyba. A takhle je to se vším. Film Vám nic neřekne o postavách, ději, motivech atd. Musíte se smířit s tím, že jedna postava utekla za druhou, několika dalším postavám se to z jistých důvodů nelíbí. První hodinka je pomalejší a spíše sází na budování atmosféry. Naopak poslední půlhodinka má spád a konečně se v ní začnou dít zajímavé věci. Celé to zakončí pěkný závěr. Osobně je to někde mezi třemi a čtyřmi, ale pro tentokrát volím vyšší hodnocení, jelikož pokud tento film uvidím někdy znovu, tak budu na třech. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • Malou Sylvii hrají ve filmu dvojčata Jacklynn a Kennadie Smith. (=woody=)

Související novinky

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Reklama

Reklama