Reklama

Reklama

Smrtící sestup

(TV film)

Na nadšence do zimních sportů čeká při záchranném výstupu na vzdálenou horu zlověstný predátor. (oficiální text distributora)

Recenze (22)

brasek odpad!

všechny recenze uživatele

Žiaľ, žáner hororu je dehonestovaný televíznou produkciou. Snímok je dejovo otrasný a chlpatí megakrtkovia ala zubaté yettiho deti sú trikovo odfláknuté a miestami sú v snímku aj rozmazané. Hodnotím ako odpad, pri tv produkcii by som uvažoval aspoň nad jednou hviezdou, ale mám pocit že niekedy obeť umrela a vykrvácala (asi od strachu) skôr ako sa jej yetti krtko čo len dotkol. ()

XTrader 

všechny recenze uživatele

S očekáváním toho nejhoršího filmového zážitku jsem s nadšením tento film stahoval a těšil se na hodinu a půl utrpení. A víte co? Ono to až tak hrozný nebylo. Modely vrtulníku a vybuchující model domu, efekty jako z roku 1980 a promítané scény za herci působí sice komicky, příběh je přímočarý a jasný, ale celkově takový průměr na odpočinkové sobotní odpoledne. V TOP200 jsou podle mne i o dost horší filmy jak tohle. ()

Reklama

Untitled07 

všechny recenze uživatele

Věděla jsem, že od snímku nemůžu čekat nic extra a s tím jsem do toho také šla. Chtěla jsem se na to kouknout hlavně proto, že mám ráda horory, které se odehrávají v zasněžených horách. Celkově to prostředí umí vytvářet parádní atmosféru. Smrtící sestup je ale slabé béčko, které sice má jakýsi dějový potenciál, ale mě konkrétně třeba neseděli herci a závěr se mi zdál přepísknutý. Pokud ale nejste nároční diváci, myslím že vás film neurazí. Dávám dvě hvězdy za snahu. ()

beso74 

všechny recenze uživatele

Chudák snežný muž, každá poriadna hororová postava už má nejaký poriadny film, upíri majú Drakulu, Nosferatu, či aspoň Blada, zombies sa preslávili napríklad v sérii Living Dead, vlkodlaci majú svoj Howling, Benicia Del Torro a zopár ďalších kúskov, kdejakí maniákalní vrahovia vlastnia celé série, že, zdravím Jason, Michael a Fredy. len chudák yeti, bratranec Bigfoot a ďalší príbuzní doposiaľ obsiahli len posmech. Filmy o nich točia tvorcovia, ktorých vedľajším pracovným pomerom bude asi testovanie vplyvu demencie na ľudský organizmus, a tie filmy aj potom tak vyzerajú. Ani posledný kúsok z dielne Syfy Channel nie je v tomto smere žiadnou bielou vranou. Skupina ľudí vyzbrojená jedným (!) mobilom sa vydá do hôr, samozrejme s minimálnym vybavením, aby zachránila niekoho, o kom ani netuší kde presne je. A aké nečakané, predstavte si, ich cesty sa pretnú s cestami stvorení, ktoré ako keby vytvoril vývojový tím doktora Moreaua (výsledok: mix King Konga a pirane). A ostáva už len posledný krok, nechať postavy pozomierať, samozrejme, čo najpredvídateľnejšie a najnudnejšie. Tá jedná hviezdička je pre Syfy akurát tak za odvahu zas niečo natočiť o nadrozmerných hominodoch. (Rage of the Yeti - 2011 či Bigfoot - 2011, ktorý ako jediný podľa mňa za niečo stál.) ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Nebyl by to zase až tak špatný film, nebýt značné scenáristické zkratkovitosti a na SyFy typicky špatných speciálních pixelových efektů. Námět je v podstatě plný výzev, ale když je autor scénáře naprosto bez nápadů a k tomu chudý televizní rozpočet, nelze očekávat nic světoborného. Děj je svými nesmyslnostmi matoucí a naprosto bez logiky. V podstatě se jedná o mix adrenalinového horského lyžování a hrozby jakési horské chlupaté potvory. Jediné co stojí za řeč jsou povedené scenérie hor, ale zrovna kvůli tomu se tento SyFy počin sledovat  nemusí. Zase tolik jich tu není. Zkrátka jako obvykle u SyFy tvorby sledovat tuto podivnost je naprostá ztráta času. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Film byl natočen v bulharské Sofii a jejím okolí za 13 dní. (Johnny.ARN)
  • Ve scéně v chatě si Nina (Lauren O'Neil) dvakrát přehodí cop ze zad na rameno. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama