Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pop-music a vojna? To přece nejde dohromady! Pět kamarádů se rozhodne založit skupinu pop-music. Aby mohli nerušeně holdovat hudbě, odjedou na venkov a utáboří se na pozemku strýce jednoho z nich. Nic je nedokáže vyvést z rovnováhy. Nemají peníze na nástroje? Tak si je vydělají! Ovšem jejich pokusy obstát v seriózním zaměstnání, jakým je kupříkladu pošťák, popelář nebo kuchař, vždy skončí katastrofou. Majitelka obchodu s hudebními nástroji a manažerka v jedné osobě s nimi uzavře smlouvu a zajistí jim účast v soutěži. Jejich vystoupení se však mění v nevázaný happening, který končí zdemolováním aparatury. Ale to by nebylo ještě tak zlé. Do jejich tábora přichází vojáci, aby jim osobně předali povolávací rozkazy. (Česká televize)

(více)

Recenze (160)

hipis 

všechny recenze uživatele

Prvý z radu mimoriadne vydarených filmov s členmi hudobnej skupiny Les Charlots. Je to vynikajúca francúzska komédia s množstvom nečakaných vtipných situácií a gagov z vojenského prostredia. Kto sa chce naozaj dobre zabaviť, stojí za to pozrieť si tento film. Pri pozeraní sa človek naozaj nenudí. Super. Dávam 5 hviezdičiek, čiže 100% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Seržante, odvedete je do skladu, kde dostanou všichni nové uniformy podle módy. Pěkně k tělu. A pak je zabásněte na čtyři dny." Byl jsem přitom, když pětice neschopných flákačů poprvé vtrhla do kin a zničila mě svým situačním humorem. Od té doby již mnoho vtípků lehce vyčpělo, ale nostalgie je potvora. Já mám zkrátka pořád rád rozpadající se auto, spaní na šikmé ploše, vstupní lékařskou prohlídku, týmovou jízdu na stavebních kolečkách a hlavně krásnou Creme. Já vím, musím si stoupnout do fronty za kompletní Les Charlots a snad i za seržanta Bellecka, ale kdo si počká a dosud úplně nedospěl, ten se třeba i pobaví. ()

Reklama

Jara_II 

všechny recenze uživatele

První komedie s touto čtveřicí má ještě nějaké drobné neduhy, přišlo mi to až přespříliš roztříštěné, občas nedotažené, ale zábava to je. V Bláznech ze stadionu a Velkém bazaru se Les Charlots překonali, takže toto je nejspíš třetí nejlepší film s těmadle bláznama.. Jednotlivé komedie s Les Charlots (co za něco stojí): Bažanti, Blázni ze stadiónu, Bažanti jedou do Španělska, Velký bazar, Čtyři sluhové a kardinál, Čtyři sluhové a čtyři mušketýři, Bažanti jdou do boje ()

otík 

všechny recenze uživatele

Tady to ještě není ono. Ve filmu je spousta hluchých míst, sem tam je sice slušná nebo velmi vtipná scéna, jednou dokonce naprosto geniálně vtipná scéna, ale ve výsledku jde o průměrnou komedie tolik typickou pro francouzskou filmografii. Některá pokračování jsou lepší, hlavně Bažanti jdou do boje vychází ve srovnání s tímto filmem rozhodně vítězně. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

To, že existovala voľajaká francúzska hudobná skupina "Les Charlots" je pre mňa novinkou. Ale zistil som, že s humorom, ktorý ponúkajú v tomto filme, nemajú dnešného diváka čím zaujať. "Bažantov" dokáže iste oceniť, a snáď sa pri nich i dobre pobaviť, generácia Detí kvetov. No mladšie ročníky si už nezískajú. ** ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Bažanti se stali tuzemskou senzací, v kinech překonali veškerou konkurenci a stali se nejvýdělečnějším filmem roku 1971. (HellFire)
  • Film sa natáčal v obciach Falaise a Cabourg vo Francúzsku. (dyfur)
  • „Les Charlots“ znamená v přesném překladu „Karlíčci“. Charlot byla ve Francii i přezdívka mistra grotesky Charlese Chaplina, a tak se vzhledem k jejich stylu humoru nabízí asociace, avšak o prvnotní úmysl se nejednalo. (Puyi)

Reklama

Reklama