Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pop-music a vojna? To přece nejde dohromady! Pět kamarádů se rozhodne založit skupinu pop-music. Aby mohli nerušeně holdovat hudbě, odjedou na venkov a utáboří se na pozemku strýce jednoho z nich. Nic je nedokáže vyvést z rovnováhy. Nemají peníze na nástroje? Tak si je vydělají! Ovšem jejich pokusy obstát v seriózním zaměstnání, jakým je kupříkladu pošťák, popelář nebo kuchař, vždy skončí katastrofou. Majitelka obchodu s hudebními nástroji a manažerka v jedné osobě s nimi uzavře smlouvu a zajistí jim účast v soutěži. Jejich vystoupení se však mění v nevázaný happening, který končí zdemolováním aparatury. Ale to by nebylo ještě tak zlé. Do jejich tábora přichází vojáci, aby jim osobně předali povolávací rozkazy. (Česká televize)

(více)

Recenze (160)

Georgex 

všechny recenze uživatele

Bláznivá francouzská komedie se členy bývalé hudební skupiny Les Charlots je bohužel tak bláznivá, až to vtipné není. Tuto bláznivou partu mániček si pamatuji z mého mládí, kde jsem jejich filmy měl celkem rád, nicméně při opětovném shlédnutí musím uznat, že pár vtipných momentů nedokáže přebít trapnost, která z celého filmu vyzařuje. Film vypráví příběh skupiny mladíků, kteří se ze dne na den rozhodnou, že zkusí své štěstí a stanou se hudební skupinou. Při své cestě za slávou zjistí, že všechno není tak snadné jako si představovali. Do cesty za jejich snem se jim postaví hned několik překážek, kde poznají nedostatek peněz a nemine je ani povinná vojenská služba. Právě od tohoto momentu začíná být film zajímavý a pohled na vlasaté individua v uniformách dokáže vytvořit částečný úsměv na rtech, kord když si je do parády vezme přísný a neústupný velitel. Bohužel i přes některé povedené scény z vojenského prostředí má film velmi proměnlivé tempo, kde jsem se chvílemi smál a poté nudil. Herecké výkony hlavních představitelů nejsou špatné, ale nejvíce mě rozesmál výkon přísného vojenského velitele. Celkově hodnotím film jako velmi rozporuplnou komedii, která není ničím výjimečná, ale rozhodně neurazí. Moje hodnocení 40% ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Měl jsem čest zažít blázinec okolo každého filmu, kde se objevili v československých kinech Les Charlots. Vyprodaná kina, kdy se sedělo dokonce na schodech a zábava k popukání. Video ještě nebylo a tak se chodio třeba po odpoledním představení ještě na večerní představení. Dneska mi už zase tak senzační "Bažanti" nepřipadají. ale nelze upřít fakt, že se jedná stále o naprůměrnou a hlavně zábavnou komedii. ()

Reklama

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Filmy s Les Charlots jsem vždycky milovala a konkrétně Bažanty mám nejradši. Pak ještě Bažanti jdou do boje. Asi jsem infantilní, ale mně se jejich fórky líbí, směju se jim i po letech a moje děti taky. A to jsem prosím nebyla na vojně. Nejradši mám toho, co mu říkají Phil. To je fakt figura do džezu. No a seržant Belek (nevím, jak se to píše) je neskutečný, prototyp zeleného mozku! ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Stále celkom dobré, dá sa na tom zasmiať ale nie je to ten film ako Veľký Bazár (1973), ktorý bol lepší, ale nasmejete sa celkom aj tu. Chýba tomu však iskra. Opäť pár slušných gagov a vtipných scén, niektoré menej vtipnejšie, niektoré viac. Posledná štvrtina síce akoby strácala tempo a po ohňostroji situačného humoru v predchádzajúcej časti je trochu rozvláčny. Ale aj tak ide o film pri ktorom sa divák s chuťou zasmeje. Bohužiaľ ani tu mi veľmi nesadol koniec. Tento snímok je ako stvorený v prípade že neviete čo s načatým dňom. Inak hľadajte inde. ()

Radiq odpad!

všechny recenze uživatele

Tak na tomhle mi přišlo vtipný snad jedině ten retro zjev některých postav. Jinak je to pro malý děcka. Nebo spíš pro nejmenší. Nikdy se mi tyhle bažantovský filmy nelíbily. A teď po několika letech jsem se o tom opět přesvědčil. Tak to vypadá, že jsem zatím asi jedinej, kdo dává odpad. Možná mě za to budou všichni kamenovat, ale já to sem dávám jako varování pro ten zbytek. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • „Les Charlots“ znamená v přesném překladu „Karlíčci“. Charlot byla ve Francii i přezdívka mistra grotesky Charlese Chaplina, a tak se vzhledem k jejich stylu humoru nabízí asociace, avšak o prvnotní úmysl se nejednalo. (Puyi)
  • Na záhradnej slávnosti zásnub plukovníkovej dcéry skupina Turisti (Les Charlos) hrá skladbu, ktorú je možné počuť aj vo filme Blázni zo štadióna (1972) pri slávnostnom odhaľovaní sochy pod prefektom. (Van_der_Ovec)
  • Bažanti se stali tuzemskou senzací, v kinech překonali veškerou konkurenci a stali se nejvýdělečnějším filmem roku 1971. (HellFire)

Reklama

Reklama