Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pop-music a vojna? To přece nejde dohromady! Pět kamarádů se rozhodne založit skupinu pop-music. Aby mohli nerušeně holdovat hudbě, odjedou na venkov a utáboří se na pozemku strýce jednoho z nich. Nic je nedokáže vyvést z rovnováhy. Nemají peníze na nástroje? Tak si je vydělají! Ovšem jejich pokusy obstát v seriózním zaměstnání, jakým je kupříkladu pošťák, popelář nebo kuchař, vždy skončí katastrofou. Majitelka obchodu s hudebními nástroji a manažerka v jedné osobě s nimi uzavře smlouvu a zajistí jim účast v soutěži. Jejich vystoupení se však mění v nevázaný happening, který končí zdemolováním aparatury. Ale to by nebylo ještě tak zlé. Do jejich tábora přichází vojáci, aby jim osobně předali povolávací rozkazy. (Česká televize)

(více)

Recenze (160)

Kirman 

všechny recenze uživatele

Nezažil jsem šílenství kolem filmů s Bažanty a ani ty fronty před kinem, ale jako dítě jsem měl tyto komedie rád a později jsme je měli i na vhs - vždy jsem si je rád přehrál. Dnes bych poněkud více cítil onu trapnost některých scének, ale na druhou stranu mohu říci, že v pozitivním smyslu mohu hodnotit genialitu scén jiných. Tento komentář víceméně sedí i na další pokračování Bažantů. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Vycepovat z partičky svobodně smýšlejících individuí, kterým význam slova vojna evidentně nikdo nevysvětlil, skutečné muže pregnantně vykonávající stupidní rozkazy bude pěkný oříšek. Svěřme tedy tyto chlapce do láskyplné péče zkušeného seržanta Belleca, jehož řvoucí snaživost je sice nekonečná, ale výsledky jeho práce nabízejí pouze řádně infantilní zábavu. Té jsem samozřejmě příznivě nakloněn. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

To, že existovala voľajaká francúzska hudobná skupina "Les Charlots" je pre mňa novinkou. Ale zistil som, že s humorom, ktorý ponúkajú v tomto filme, nemajú dnešného diváka čím zaujať. "Bažantov" dokáže iste oceniť, a snáď sa pri nich i dobre pobaviť, generácia Detí kvetov. No mladšie ročníky si už nezískajú. ** ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Francouzi uměli točit komedie z vojenského prostředí. A tahle kromě toho že je inteligentní, tak je zároveň velice crazy. Prvních 35 minut je sled nejrůznějších střeštěných skečů ucházející se kapely pod sluncem Les Charlots a pak už následuje to hlavní, vojna v podání pěti bohémských rebelantů. [5463. hodnocení, 134. komentář, 78%] ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Dalo by se říct, že to byla neskutečná hovadina bez jakéhokoliv příběhu. Jenže Bažanti jsou neskuteční anarchisti a to jak zesměšní veškeré možné povolání, hudební průmysl a nakonec ve finále i armádu s jejím nesmyslným drilem je zkrátka kouzelné. Mimochodem hudba vynikající, přesně vystihující onu krátkou dobu přerodu mezi koncem Beatles, hippies a začátkem glam rocku a disca. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Na záhradnej slávnosti zásnub plukovníkovej dcéry skupina Turisti (Les Charlos) hrá skladbu, ktorú je možné počuť aj vo filme Blázni zo štadióna (1972) pri slávnostnom odhaľovaní sochy pod prefektom. (Van_der_Ovec)
  • Bažanti se stali tuzemskou senzací, v kinech překonali veškerou konkurenci a stali se nejvýdělečnějším filmem roku 1971. (HellFire)
  • „Les Charlots“ znamená v přesném překladu „Karlíčci“. Charlot byla ve Francii i přezdívka mistra grotesky Charlese Chaplina, a tak se vzhledem k jejich stylu humoru nabízí asociace, avšak o prvnotní úmysl se nejednalo. (Puyi)

Reklama

Reklama