Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pop-music a vojna? To přece nejde dohromady! Pět kamarádů se rozhodne založit skupinu pop-music. Aby mohli nerušeně holdovat hudbě, odjedou na venkov a utáboří se na pozemku strýce jednoho z nich. Nic je nedokáže vyvést z rovnováhy. Nemají peníze na nástroje? Tak si je vydělají! Ovšem jejich pokusy obstát v seriózním zaměstnání, jakým je kupříkladu pošťák, popelář nebo kuchař, vždy skončí katastrofou. Majitelka obchodu s hudebními nástroji a manažerka v jedné osobě s nimi uzavře smlouvu a zajistí jim účast v soutěži. Jejich vystoupení se však mění v nevázaný happening, který končí zdemolováním aparatury. Ale to by nebylo ještě tak zlé. Do jejich tábora přichází vojáci, aby jim osobně předali povolávací rozkazy. (Česká televize)

(více)

Recenze (160)

Mariin 

všechny recenze uživatele

Za komunistického režimu se mi tento film jevil jako ukázka úžasné svobodomyslnosti, která byla na Západě a o níž se nám mohlo jen zdát. Dnes mi připadá spíše jako projev anarchie a někdy i vulgárnosti. Ale jako hodně bláznivou komedii "Bažanty" lze akceptovat, něčemu se opravdu dá zasmát. V porovnání s tím jsou ovšem francouzské komedie Giraultovy, Ouryho nebo Hunebelleho s Louis de Funesem inteligentnější a jemnější. ()

gombarix 

všechny recenze uživatele

Podle mě nejlepší film od Les Charlots (v dalších jsem mj. postrádal Luise) a jeden z mých nejoblíbenějších filmů vůbec. Humor je nevázaný a anarchistický od začátku do konce, jejich doprovodná hudba je příjemná, postupně jsem přišel na chuť i té "bigbítové" pasáži. A některé gagy jsou přímo geniální. Nechce se věřit, že je to Zidiho debut... ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak idem na to naopak, najskôr Veľký bazár a Bažanti idú do boja, ktoré má v prvom prípade slušne a v druhom menej slušne pobavili. Táto záležitosť ale išla čisto mimo môj zmyel pre humor. Sem tam sa niečo vtipné objaví, problém je v tom, že už vážne nie sme v nemom filme a že sa postavy chovajú akoby mali IQ maximálne do 50. A všetci okolo sa tvária, že je to relatívne v pohode, pretože majú IQ 60. Ak by sa toto všetko odohrávalo v kraťasoch Laurela a Hardyho, takmer určite by som sa skvele bavil. Lenže anarchia Bažantov v ich prvom filme je nesúrodý zmätok už v scenári, našťastie v dvoch spomínaných filmoch to už bolo viac vyčistené. Zrejme ale trikrát a dosť, obrázok o Bažantoch, ktorých som ako teenager odignoroval, som si urobil. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Môj komentár tu na ČSFD ma usvedčuje z toho, že šesť rokov dozadu som videl pokračovanie tohto filmu "Bažanti idú do boja" a celkom sa mi páčilo, pričom som vyzdvihoval sympatických hrdinov. No neviem, možno som sa dnes inak vyspal, alebo sú tieto dva filmy natoľko odlišné, pretože túto zberbu lenivých hipíkov som si znenávidel veľmi rýchlo. Ich humor spočíva prevažne v tom, že rozbíjajú všetko čo im príde pod ruku, robia bordel a nie sú schopní ani tých najjednoduchších úkonov. Väčšina scénok na mňa pôsobila ako by to boli nepoužité zábery vystrihnuté z Kredenca pre prílišnú demenciu. A okrem týchto scénok v celom filme nič iné nie je. 3-/10 ()

otík 

všechny recenze uživatele

Tady to ještě není ono. Ve filmu je spousta hluchých míst, sem tam je sice slušná nebo velmi vtipná scéna, jednou dokonce naprosto geniálně vtipná scéna, ale ve výsledku jde o průměrnou komedie tolik typickou pro francouzskou filmografii. Některá pokračování jsou lepší, hlavně Bažanti jdou do boje vychází ve srovnání s tímto filmem rozhodně vítězně. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Film sa natáčal v obciach Falaise a Cabourg vo Francúzsku. (dyfur)
  • Na záhradnej slávnosti zásnub plukovníkovej dcéry skupina Turisti (Les Charlos) hrá skladbu, ktorú je možné počuť aj vo filme Blázni zo štadióna (1972) pri slávnostnom odhaľovaní sochy pod prefektom. (Van_der_Ovec)
  • Bažanti se stali tuzemskou senzací, v kinech překonali veškerou konkurenci a stali se nejvýdělečnějším filmem roku 1971. (HellFire)

Reklama

Reklama