Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Známí komici, kteří si říkají Les Charlots, jsou čtyři nerozluční přátelé, hudebníci, volnomyšlenkáři, jež jsou vždy ochotni zastat se slabších. Pracovali v továrně na motocykly, ale provoz byl zrušen, a kromě toho jejich pracovní morálka stejně nebyla valná. Nešťastná čtyřka se sejde u svého přítele Emila, majitele maličkého bistra. Ale ten má mnohem větší problémy. Přímo proti jeho obchůdku se staví obří supermarket, který mu brzy přetáhne všechny zákazníky. Mladíci se okamžitě pustí do boje proti této nekalé konkurenci. Vymyslí řadu neuvěřitelných sabotáží, ale supermarket je jako ledoborec, nezadržitelně postupuje stále kupředu a ničí vše, co mu stojí v cestě. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (255)

argenson 

všechny recenze uživatele

Jako dítě jsem Velký bazar miloval a mlátil se smíchy. Dneska už se jenom usmívám, zato si beru příklad z Michela Galabru. Ten jeho způsob otvírání účtů, kdy si nalejval stále větší a větší panáky používám taky:-) Na rozdíl od jiných dětsky nostalgických vzpomínek se na tohle podívám kdykoliv a rád. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Pokladnice nejbláznivějších francouzských komedií se právě otevírá a z ní vyskakuje Velký bazar:) Přesně tento typ bláznivých komedií miluju. Smršť neskutečně vymyšlených gagů od začátku do konce, absurdní scény, ztřeštěný humor. Michel Galabru kraluje všem scénám, zejména pasáž se čtením dopisů je geniální. A Jacques Seiler pro mě už pořád bude "ten chlap" z Bláznů ze stadionu, kde jsem ho viděla prvně. Pokud máte rádi styl a eskapády Les Charlots, budete ve svém živlu:) ()

Reklama

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Velký bazar je další skvělou francouzskou komedií, jejíž humor je sice úplně praštěný, ale opravdu vtipný. Už od první minuty jdou za sebou jedna vtipnější scéna než druhá. Tento film má ale bohužel jednu velkou chybu - scény se často opakují a některé jsou ještě navíc až přemrštěně dlouhé. Samozřejmě, že scény s vykrádáním obchodu byly opravdu vtipné, ale celkově jich bylo prostě moc. Stejně jako scén s motorkama. Tyto scény byly až příliš dlouhé na to, aby opravdu vyzněly tak, jak měly, a navíc byly tak časté, že už jsem se ke konci jen občas usmála. Velký bazar je skvělá komedie, ale pět hvězdiček ode mě prostě dostat nemůže. ()

Garch 

všechny recenze uživatele

Les Charlots ve zdaleka nejlepší z bláznivých "bažantovských" komedií. Prakticky nesrovnatelné s těmi nablblými groteskami. Válcování drobných obchodníků hypermarkety se stalo realitou i u nás, takže, i po několika desetiletích, zůstává scéna se čtením pošty aktuální. Francouzský živnostník se jen tak nevzdá a za pomoci nápaditých mladíků vyrazí do protiútoku: ("A tohle se může?" To se dokonce musí!") ......PS 2021 musí se zvednout na plný počet - chytrých komedií je málo :) ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Jak smutně skutečné je, že nakupování v supermarketech se za těch čtyřicet let moc nezměnilo... Například tvůrci Českého snu by mohli vyprávět. No ale jinak jsem se u toho chechtala od začátku do konce. A od té doby, co jsem viděla Velký bazar, že snažím najít v Kauflandu mezeru mezi regálama, kde by se dalo vegetit, popíjet, pozorovat škvírama šrumec a děsit zákaznice. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (30)

  • Film vo Francúzku navštívilo 3 913 477 divákov, čo bol v roku 1973 štvrtý najnavštevovanejší film celkovo. A druhy najnavštevovanejší francúzsky film. Tri týždne v roku 1973 bol film najnavštevovanejší po celom Francúzku. (Raccoon.city)
  • Autobus, do kterého se snaží Les Charlots dostat je Somua model OP5/3. (Stocki)
  • Tím rozpůleným policejním autem je vůz Renault model 8 vyráběný od roku 1962. (Stocki)

Reklama

Reklama