Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Známí komici, kteří si říkají Les Charlots, jsou čtyři nerozluční přátelé, hudebníci, volnomyšlenkáři, jež jsou vždy ochotni zastat se slabších. Pracovali v továrně na motocykly, ale provoz byl zrušen, a kromě toho jejich pracovní morálka stejně nebyla valná. Nešťastná čtyřka se sejde u svého přítele Emila, majitele maličkého bistra. Ale ten má mnohem větší problémy. Přímo proti jeho obchůdku se staví obří supermarket, který mu brzy přetáhne všechny zákazníky. Mladíci se okamžitě pustí do boje proti této nekalé konkurenci. Vymyslí řadu neuvěřitelných sabotáží, ale supermarket je jako ledoborec, nezadržitelně postupuje stále kupředu a ničí vše, co mu stojí v cestě. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (255)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Zase pozdě. Všechny svý příbuzný už jste pochovali, tak jsem zvědav, co na mě vybalíte dneska." To snad ani není možné, že by tito sympaťáci zaspali, když mají tak ohromné budíky. Stejně je jich ve fabrice škoda, takže já jsem si užil jejich pokusy s realitním makléřstvím, rozvozem mléka či rozdáváním letáků. Nicméně boj za správnou věc, tedy záchrana malého ze spárů velkého, stojí za to. Nájezdy do supermarketu jsou zkrátka vynikající, nápadité a inspirativní , takže díky za podrobný návod rozkrádání supermarketu. Hned si otevřu malý krámek a tímto hledám čtyři zásobovače seznámené s tímto filmem. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Ač přegagováno, jinak dosti zoufalý film. Taková dobová konzumní taškařice, dnes již poněkud vyčpělá, rutinně natočená. Velmi průměrný film. Dvě hvězdičky a půlka prciny se sebezapřením. Zaokrouhleno tedy dolů... Navíc v českém znění tedy s opravdu příšerným dabingem, to je prostě hnus, za to snad by stvůrci této hrůznosti měli dostat po papulích :-( ()

Reklama

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Michel Galabru vlastní malý obchůdek na sídlišti, kam lidé chodí víceméně ze zvyku a rádi. Jednoho dne se ovšem stane něco, co mu udělá ze života peklo a tím peklem je konkurenční obchodní dům naproti. Z počátku se obchodníci z okolí snaží bouřit, abšak majitel obchoďáku si je koupí a dá jim zaměstnání. Všem až na Michela Galabru, kterému pomůžou kluci z Los Charlots, kteří dělají pro změnu peklo majitelovi obchodního domu. Los Charlots jsou tu ve své nejlepší formě. ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Velký bazar je další skvělou francouzskou komedií, jejíž humor je sice úplně praštěný, ale opravdu vtipný. Už od první minuty jdou za sebou jedna vtipnější scéna než druhá. Tento film má ale bohužel jednu velkou chybu - scény se často opakují a některé jsou ještě navíc až přemrštěně dlouhé. Samozřejmě, že scény s vykrádáním obchodu byly opravdu vtipné, ale celkově jich bylo prostě moc. Stejně jako scén s motorkama. Tyto scény byly až příliš dlouhé na to, aby opravdu vyzněly tak, jak měly, a navíc byly tak časté, že už jsem se ke konci jen občas usmála. Velký bazar je skvělá komedie, ale pět hvězdiček ode mě prostě dostat nemůže. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Můj třetí nejoblíbenější film z Bažanty kde je kromě nekompromisního humoru nemilosrdné kadence skrytá i kritika konzumního způsobu života. Začátek je totální nářez, střed ujde no ke konci už to začíná malinko drhnout, ale na těch čtyřech hvězdicích se to udrží. Bažanti si tu do party ještě přibrali Michela Galabru z četníků a šlape jim to víc než slušně. Při tý scéně kdy nese Jean ty sodovky asi do 10 patra a vystartuje na něj ten lev jsem málem chcípnul smíchy. Poctivá klasika z dob největší slávy čtveřice Les Charlots kterou v mých očích překonali jenom Blázni ze stadionu a Španělsko. Takže to vidím na velmi solidních 75% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (30)

  • Ve scéně, kde se začíná rozjíždět “mašina“, na které Phil a Jean-Guy krájeli salám si na stole všimneme láhve s bílou etiketou. Když mašina sjíždí ze stolu, láhev je položena pod stolem. (Stocki)
  • Když klepe loutka na okno, po levé straně jsou vidět vlaječky různých států, těsně předtím než loutka vykopne okno si všimněme, že vlaječky jsou rozmístěny jinak než v předešlém záběru. (Stocki)
  • Scéna, v ktorej Jean (Jean Sarrus) pri doručovaní narazí na leva, je rozdelená niekoľkými prestrihmi. V prvom zábere sa rozpráva s domácou, pričom lev v zábere nie je. Akonáhle domáca odíde zo scény, nasleduje druhý záber, už s levom, a môžeme si všimnúť, že vodítko, na ktorom je lev, je napnuté, aby sa k hercovi nedostal. Akonáhle herec uhne zo záberu, nasleduje prestrih, v ktorom vodítko už leží voľne na prahu dverí a lev môže vyjsť von. (ČSFD)

Reklama

Reklama