Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Známí komici, kteří si říkají Les Charlots, jsou čtyři nerozluční přátelé, hudebníci, volnomyšlenkáři, jež jsou vždy ochotni zastat se slabších. Pracovali v továrně na motocykly, ale provoz byl zrušen, a kromě toho jejich pracovní morálka stejně nebyla valná. Nešťastná čtyřka se sejde u svého přítele Emila, majitele maličkého bistra. Ale ten má mnohem větší problémy. Přímo proti jeho obchůdku se staví obří supermarket, který mu brzy přetáhne všechny zákazníky. Mladíci se okamžitě pustí do boje proti této nekalé konkurenci. Vymyslí řadu neuvěřitelných sabotáží, ale supermarket je jako ledoborec, nezadržitelně postupuje stále kupředu a ničí vše, co mu stojí v cestě. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (255)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmů skupiny Les Charlots vůbec. Konečně to má nějaký ucelenější příběh, který je skvěle doplněn množstvím humorných situací (především pak krádeže v obchodě) a vynikajícím Michelem Galabru, který předvedl opravdu dobrý výkon. Především se mi tedy líbilo, že především ubylo ledabyle nahozený situací, tím pádem to nevypadalo ani moc trapně a hlavně jsem se u toho opravdu dobře pobavil od začátku až do konce, což se u některých jiných filmů této skupiny říci nedá. Svým způsobem tento film řadím mezi jedny z nejlepších francouzských komedií, které si vždy rád pustím znovu. 80% ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Bláznivá komedie, která ukazuje marný boj drobných živnostníků s velkými společnostmi, které ty malé válcují všemi možnými způsoby. Čtveřice Bažantů Gérard (Gérard Rinaldi), Jean (Jean Sarrus), Phil (Gérard Filipelli) a Jean-Guy (Jean-Guy Fechner) předvádějí eskapádu v neschopnosti normálního pracovního procesu a tak pomáhají Emilovi (Michel Galabru) ve jeho marném boji proti obřímu supermarketu. Obě strany vytahují nápady, zasazují si rány, aby nakonec Emile ve svém boji podlehl za obrovskou sumu peněz při nucené dražbě jeho obchodu. Je ukázána prodejnost těch malých, marnost zdravé konkurence a tím vytrácení veškerých půvabů všedního života a potírání národních skvostů a zvyků. Z dalších postav je nutno zmínit šéfa obchoďáků Félixe Boucana (Michel Serrault) a Jacquese (Jacques Seiler), který se z nespokojence stává vedoucím ochranky obchoďáku. I když proti partě Bažantů je naprosto bezmocný. Příjemné, a i přes určitou přehnanost to působí příjemnějším a zábavnějším dojmem než přechozí. Zábavné a smutné ve své komickém upozorňováním na začínající globalizaci a potírání těch půvabných tradičních krás života. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Krásný příklad bláznivé francouzské komedie, která dosáhla v 70. a 80. letech svého vrcholu. Čtveřice sympatických mladíků zbabrá, na co šáhne, ale přesto se snaží zachránit uvadající obchod "četníka" Galabrua a nesmírně zajímavými metodami vykrádají konkurenční obchoďák. Příběh sice prosťounký a vzhledem k chování postav dost nereálný, ale především přináší hromadu skvělé zábavy a jedinečných scén, které si uchovají své ohromné kouzlo už navěky. Nevím jak vy, ale u mě vede asi závěrečná dražba a seznamování nájemců s novým bydlením. :-) "Dětské hřiště na parkovišti? Není to nebezpečné?"--"Vůbec ne, na parkovišti nejsou auta v pohybu." ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Ako malí chlapci sme sa išli z tejto komédie odvysielanej ešte za komunistov zblázniť a v škole medzi školskými lavicami sme donekonečna rozoberali všetky hlášky a scénky. Komédia má od úvodu neuveriteľné tempo a vždy sa tu niečo deje. Jasné, že to už nie je tak šialene zábavné ako za detských čias, ale stále musím uznať, že vtipy tu majú poriadnu kadenciu. Po mnohých rokoch som si to opäť rád pripomenul, zaspomínal a celkom slušne som sa zabavil. Z dnešného pohľadu dospelého človeka silné štyri hviezdy, ale nostalgia a spomienky na detské časy to dvíhajú na plný počet. 100%. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Mám rád staré francúzske komédie. No tituly, v ktorých sa objavovala štvorica mladíkov, čo si hovorili Les Charlots, sa mi nikdy nijak zvlášť nepáčili. Skôr naopak. Ich humor, ich vzhľad a celkovo ten ich štýl mi je cudzí. Nedokážem sa pri tom baviť. Vôbec sa mi to ich tajtrlíkovanie nezdalo vtipné. Snáď jedinou výnimkou je film "Veľký bazár" (Le grand bazar), ktorý natočil režisér Claude Zidi v roku 1973. Pokus Bažantov o záchranu malého živnostníka pred tým, aby ho zomlela neúprosná kapitalistická mašinéria veľkého obchodného reťazca, bola vcelku zábavná misia. *** ()

Galerie (20)

Zajímavosti (30)

  • Scéna, v ktorej Jean (Jean Sarrus) pri doručovaní narazí na leva, je rozdelená niekoľkými prestrihmi. V prvom zábere sa rozpráva s domácou, pričom lev v zábere nie je. Akonáhle domáca odíde zo scény, nasleduje druhý záber, už s levom, a môžeme si všimnúť, že vodítko, na ktorom je lev, je napnuté, aby sa k hercovi nedostal. Akonáhle herec uhne zo záberu, nasleduje prestrih, v ktorom vodítko už leží voľne na prahu dverí a lev môže vyjsť von. (ČSFD)
  • Když Emile (Michele Galabru) položí všechny čtyři šálky s kávou na stůl a poté začne rozhazovat cukry všimněme si místa pod pultem. Při prvním cukru tam totiž přibude houba, která je položena mírně nalevo a zmizí bílý šálek, poté naopak napravo, pak zase nalevo a při čtvrtém záběru tam je navíc modrá nádoba, která tam předtím vůbec nebyla (Stocki)
  • Když klepe loutka na okno, po levé straně jsou vidět vlaječky různých států, těsně předtím než loutka vykopne okno si všimněme, že vlaječky jsou rozmístěny jinak než v předešlém záběru. (Stocki)

Reklama

Reklama