Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Známí komici, kteří si říkají Les Charlots, jsou čtyři nerozluční přátelé, hudebníci, volnomyšlenkáři, jež jsou vždy ochotni zastat se slabších. Pracovali v továrně na motocykly, ale provoz byl zrušen, a kromě toho jejich pracovní morálka stejně nebyla valná. Nešťastná čtyřka se sejde u svého přítele Emila, majitele maličkého bistra. Ale ten má mnohem větší problémy. Přímo proti jeho obchůdku se staví obří supermarket, který mu brzy přetáhne všechny zákazníky. Mladíci se okamžitě pustí do boje proti této nekalé konkurenci. Vymyslí řadu neuvěřitelných sabotáží, ale supermarket je jako ledoborec, nezadržitelně postupuje stále kupředu a ničí vše, co mu stojí v cestě. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (255)

Pierre 

všechny recenze uživatele

Má cenu  dodatečně komentovat takové dlouhodobě oblíbené filmy? Vlastně to moc nedělám. Někdy prostě mám něco rád, patří to ke mně a tečka...Když jsem milovník francouzské komedie, asi má obliba Velkého bazaru nikoho nepřekvapí. Tak to udělejme alespoň jako netypickou poctu . Ono jde o to, že když jsem na prvním stupni objevoval francouzské komedie a viděl jsem Velký bazar poprvé, byl jsem naprosto v tom. S Bažanty  a Michelem Galabru jsem prožíval jejich záchranu živnosti, další  práce, akci v baru, balení prodavaček i taneček v obchodě.  Když film před dvěma lety uvedla Prima max v první vlně covidu po dlouhé době jsem se k němu vrátil. Přicházelo jaro a já byl zase s Bažanty a Michelem  v tom. Dokonce jsem si už nepamatoval celý děj a tak mě to soupeření dost napínalo a závěr překvapil. Koukal jsem se na reprízu loni, i teď letos. A pořád jsem z Bažanty a Michelem v tom...Protože tohle je i přes nelítostný konkurenční boj a podstatnější vážnější stránku hravá  a těžce chytlavá pohodička. Michel Serrault rovněž skvělý.:o ()

Han22 

všechny recenze uživatele

S Claudem Zidim se do Bažantí série naštěstí vrátil ten správný humor. Bažanti po sérii marných pokusů získat a aspoň den vykonávat nějakou práci začnou pomáhat svému příteli hokynáři proti obřímu supermarketu, který vyrostl naproti. Přitom předvátí neuvěřitelné skopičiny a originalitu, hlavně ve způsobech, jak něco ze supermarketu ukrást. Díky Michelům Galbru a Serraultovi, solidnímu scénáři a satirickým šlehům (jednání velkých společností, blafy co supermarkety prodávají, chování lidí při různých akcích a slevách) se jedná o nejlepší díl této série. ()

Reklama

Stocki 

všechny recenze uživatele

Pro mě naprosto srdcová záležitost, tenhle film znám od dětství a od té doby jsem ho viděl tak nejméně 40× krát. Absolutně nejlepší film s touto partičkou a skvělý příběh o jednom malém koloniálu a jednom velkém megahypermarketu. První dvě třetiny jsou naprosto dokonale nacpány gagama. Závěr přeci jen trošičku pokulhává, ale i tak je to stále zábavné. Velkým plus je vynikající český dabing, který se vázně povedl a Bůh nás ochraňuj aby nikdy nikoho nenapadlo tento snímek předabovat. ()

Garch 

všechny recenze uživatele

Les Charlots ve zdaleka nejlepší z bláznivých "bažantovských" komedií. Prakticky nesrovnatelné s těmi nablblými groteskami. Válcování drobných obchodníků hypermarkety se stalo realitou i u nás, takže, i po několika desetiletích, zůstává scéna se čtením pošty aktuální. Francouzský živnostník se jen tak nevzdá a za pomoci nápaditých mladíků vyrazí do protiútoku: ("A tohle se může?" To se dokonce musí!") ......PS 2021 musí se zvednout na plný počet - chytrých komedií je málo :) ()

Kvítek 

všechny recenze uživatele

Velký bazar byl pojem už v dobách mého dětství a zub času mu neubral nic z jeho jedinečnosti. Fungoval jako zlepšovák nálady, funguje doposud. Tahle potrhlá čtverka mě nikdy nepřestane bavit a i po stopadesáté se budu smát vychytanému rituálu buzení, obřím budíkům, tlačenici v autobuse, pozdním příchodům do rachoty, sedánku na koberečku se šéfem a ostatním legendárním kejklím francouzských mániček. Kdo zná a má rád, určitě mi rozumí. Další legenda, která se nesmazatelně vryla do mého filmového srdce. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (30)

  • Když jsou Les Charlots u píchaček, vylézá mistr ze dveří a na silnici stojí větší auto, když ale Les Charlots vstupovali dveřmi do práce, žádné auto tam nestálo. (Stocki)
  • Ve scéně, kde se začíná rozjíždět “mašina“, na které Phil a Jean-Guy krájeli salám si na stole všimneme láhve s bílou etiketou. Když mašina sjíždí ze stolu, láhev je položena pod stolem. (Stocki)
  • Když klepe loutka na okno, po levé straně jsou vidět vlaječky různých států, těsně předtím než loutka vykopne okno si všimněme, že vlaječky jsou rozmístěny jinak než v předešlém záběru. (Stocki)

Reklama

Reklama