Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Známí komici, kteří si říkají Les Charlots, jsou čtyři nerozluční přátelé, hudebníci, volnomyšlenkáři, jež jsou vždy ochotni zastat se slabších. Pracovali v továrně na motocykly, ale provoz byl zrušen, a kromě toho jejich pracovní morálka stejně nebyla valná. Nešťastná čtyřka se sejde u svého přítele Emila, majitele maličkého bistra. Ale ten má mnohem větší problémy. Přímo proti jeho obchůdku se staví obří supermarket, který mu brzy přetáhne všechny zákazníky. Mladíci se okamžitě pustí do boje proti této nekalé konkurenci. Vymyslí řadu neuvěřitelných sabotáží, ale supermarket je jako ledoborec, nezadržitelně postupuje stále kupředu a ničí vše, co mu stojí v cestě. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (255)

emma53 

všechny recenze uživatele

Žiji v malém městečku, kde příbývá supermarketů a mizí ty malé kouzelné obchůdky, kam jsem tak ráda chodila a pomalu si s prodavači tykala. Bylo to moc fajn a tak jsem Emilův obchod bránila, fandila těm klukům a smála jsem se i když někdy s troškou té nostalgie. Moc prima bazar, jen bych osobně vynechala tu honbu za selátkem, ale to jsem celá já. Na zvířátka nesahat Claude Zidi. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Po veľmi dlhej dobe som si dal repete nejakej komédie s magormi z Les Charlots. Túto som si pamätal, že patrila k tým ich vydarenejším a aj po rokoch to je stále skvelá zábava. Humor je síce založený na totálne primitívnom štýle v ktorom jednotliví členovia Les Charlots neustále do niečoho narážajú, zakopávajú a všetko o čo sa snažia zničia (proste taký Pat a Mat v hranej podobe), ale 90% všetkých tých scén mi pripadalo vtipných a vidno na nich, že si pri ich vymýšľaní niekto dal veľkú námahu. Občas som žasol nad tým akú absurdnosť vymysleli a zároveň som sa pri tom smial na plnú hubu. Potešili ma aj nejaké tie pekné kaskadérske kúsky pri naháňačkách motoriek. V starých komédiách je lepšia akcia ako v nových akčniakoch. Okrem Les Charlots vo filme zaujme ešte dobrák od kosti Michel Galabru ako majiteľ malého obchodu, ktorý sa snaží bojovať s veľkým supermarketom. Film má aj myšlienku o tom, že veľké supermarkety sú zlo. Či sa s ňou stotožníte je na vás. Bez ohľadu na ňu je to skvelá komédia s tradične vydareným CZ dabingom. 8/10. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Můj třetí nejoblíbenější film z Bažanty kde je kromě nekompromisního humoru nemilosrdné kadence skrytá i kritika konzumního způsobu života. Začátek je totální nářez, střed ujde no ke konci už to začíná malinko drhnout, ale na těch čtyřech hvězdicích se to udrží. Bažanti si tu do party ještě přibrali Michela Galabru z četníků a šlape jim to víc než slušně. Při tý scéně kdy nese Jean ty sodovky asi do 10 patra a vystartuje na něj ten lev jsem málem chcípnul smíchy. Poctivá klasika z dob největší slávy čtveřice Les Charlots kterou v mých očích překonali jenom Blázni ze stadionu a Španělsko. Takže to vidím na velmi solidních 75% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Neodolatelná parta dobrosrdečných lemplů majících slabost pro něžné pohlaví, kteří nepřenesou přes srdce, že jejich kamarád a drobný živnostník Emile, má brzy zavřít krám, když se nedaleko od něj má otvírat moderní supermarket nabízející zákazníkům veškerý komfort, jež si v jeho skromném obchůdku nemůže dovolit. Čtyři výtečníci za pomocí neotřelých fint a nápadů chtějí za každou cenu provoz supermarketu sabotovat. Při tom všem jejich vymýšlení kulišáren a sympatických zlotřilostí si divák užije kaskádu gagů, které jsou kolikrát mile naivní, avšak v provedení legendárních Les Charlots velmi neodolatelné a skutečně vtipné. Dobrým tahem bylo také rozšířit jejich řady zkušeným Michelem Galabru, kterému všichni drží pěsti, aby boj s obří konkurencí nakonec vyhrál. Hudebníci, kteří se v našich končinách rozhodně vžili spíše jako oblíbení komici, byli výborně hrající, jen když spolupracovali s nějakým vynikajícím režisérem. A to v tomto případě Claude Zidi byl jedním z nich. Následně tím došlo k perfektnímu tvůrčímu sloučení s velmi dobrým načasováním originálních gagů, o které šlo v první řadě. Nechyběla celá řada originálně vystavěných, někdy až prekérních situací, ze kterých parta vykuků nějakým, zpravidla originálním způsobem "vyplula", a divák se dobře bavil. Nelze opomenout vynikající český dabing, kterým je film už dlouhá léta opatřen, tehdejší režisér dabingu si dal práci s odpovídajícím výběrem hlasů k jednotlivým hercům padnoucím jako ulité. Ke konci filmu už trochu docházel gejzír gagů. Nebylo od věci film o něco nápaditěji zakončit. Les Charlots se u nás v minulých letech zapsali starým dobrým francouzským humorem, který baví i po letech. A rozhodně to není humor z bazaru. 90% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Spoľahnite sa. Je to macher. VEĽKÝ macher.“ Neskutočná smršť a prča! Videl som to ešte ako školák a šúľal som sa na zemi od smiechu. Keď som to videl o niekoľko desaťročí neskôr, konkrétne v roku 2019... stále to bola neskutočná šupa. Len v úvodných 20. minútach sú desiatky strašne dobrých vtipov. Ruka v ruke s tým kráča (či skôr freneticky ako fretka beží) dokonalý kasting a perfektný scenár s bravúrnymi scénami ("Buď pozdravena chvíle.", mlieko, katapult, archívne zábery motoriek, realitný agent) a božími hláškami („Preboha, máš deti, spamätaj sa!“ alebo „Tento mesiac vyrábate už tretiu motorku. Toto je továreň na kosačky.“). Plus musím oceniť neskutočné fyzické gagy, čo je strašne náročná vec, ale tu vyšla dokonale, na jednotku s troma hviezdičkami. Milujem tento film, jedna z mála mojich obľúbených komédií na celom celučičkom svete. Ak chcete dať v zamestnaní nezabudnuteľnú výpoveď, pozrite si Americkú krásu, Klub bitkárov... a Veľký bazar. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (30)

  • Taliansky a grécky preklad názvu filmu pôsobil dosť zmätočne "5 matti al supermercato", respektívne "Oi 5 Charlot sto megalo panigyri", čo znamenalo v preklade 5 bláznov v supermarkete, ale skutočný hlavní hrdinovia boli iba štyria. (Raccoon.city)
  • Když Émile (Michel Galabru) půjčí Gérardu (Gérard Rinaldi) „vyladěnou“ motorku na vyzkoušení, začne se o něco málo později nahánět se dvěma policisty. Při tom narazí bokem do domu a ulomí pravý blinkr. V následujícím záběru, a po zbytek honičky, je však blinkr v pořádku. Na konci honičky je blinkr opět uražen, přesto že už k žádné odpovídající nehodě nedošlo. (pjotri)
  • Scéna, v ktorej Emil (Michel Galabru) prvýkrát prichádza do obchodného domu, je odkazom na film Vtedy na Západe (1968), pričom dokonca hrá aj hudba zo zmieneného filmu. (Hodnotim)

Reklama

Reklama