Reklama

Reklama

Šest cizích lidí ve vězení budoucnosti, které tvoří nekonečná řada vzájemně propojených cel ve tvaru kostky. Psycholožka, policista, profesionální zloděj a dospělý autista netuší, kde jsou a jak se tam dostali. Ale brzy zjistí, že každý z nich má schopnosti, které jim mohou pomoci k úniku. Napětí však vyvolává konflikty a jejich společné úsilí dostává trhliny. Přežijí, jen když odloží stranou vzájemnou nevraživost a začnou spolupracovat. Je to jediná cesta ke svobodě. Spojí své síly nebo zahynou? Kdo se dostane ven? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (676)

chezush 

všechny recenze uživatele

Film má zajímavou myšlenku a dobrý námět, ale mohl být natočen mnohem lepším způsobem, takže ve finále je výsledek zklamáním. Možná za to může ten mizerný výkon herců, nebo scénář, nevím. Film se snaží být chytrý, ale prostě není a příběh nemá začátek ani konec. Když to všechno shrnu, tak je to průměrný film, který stačí vidět jen jednou. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Už je to dávno, čo som videl tento film. Veľmi som sa na neho tešil a tak konečný výsledok nemohol naplniť moje očakávania. Hororová forma tu je dôležitejšia, ako logika a postavy mi nepripadali nijako zvlášť zaujímavé. Navyše ma vtedy mierne sklamal koniec, čakal som niečo skutočne šokujúce. No uvidíme, ako budem vnímať film teraz, po desiatich rokoch. Mohli by ho občas dať aj v tv. Tak na druhý krát musím hodnotenie poopraviť, zmysel to dáva a má to aj svoju hĺbku. Treba sa zamyslieť, ako postavy v skutočnosti umierajú, čo, alebo kto je tu tá pravá pasť a prečo má film taký záver, aký má. Nepredvídateľnosť jednotlivých kociek je rovnaká, ako nepredvídateľnosť chovania ľudí a ich charakterov. Pekná metafora na žánrový film. ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Originální nápad, ale méně nápadité zpracování mi nedovoluje dát tomuto filmu více, než 3 hvězdičky. Samotný námět je ovšem opravdu skvělý (btw. Kdysi jsem četl nějakou sci-fi povídku na nějaké podobné téma), stálo možná za to, svěřit tenhle projekt nějaké "vyšší šarži", možná by pak výsledek byl více "propečený" a na film by se valily jen samé superlativy. Takhle musím konstatovat, že herci byli poměrně ploší a hlavně ten polda byl mírně řečeno nevěrohodný. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý hororový thriller. Má výborný príbeh o skupinke odlišných ľudí, ktorí sa prebudia v rozľahlom reťazci kociek a tak sa snažia nájsť cestu von, ale vôbec nevedia, v čom sa vlastne nachádzajú a tak si nemôžu byť ničím istí a nanešťastie v mnohých kockách sú ukryté vražedné pasce. Spracovanie mohlo byť aj o niečo lepšie, ale aj takto som spokojný. Veľkým kladom je tá tajomnosť, keďže postavy hlavne spočiatku nevedia vôbec nič, iba to, že chcú prežiť, takže sa na to dobre pozerá, ale len predsa táto tématika, pri ktorej postavy prakticky stále robia to isté a v tom istom prostredí nemá potenciál baviť až tak dlho a tak hlavne v strede už film miestami stráca dych, ale našťastie ani raz neklesne až na nudu, takže pozerať sa na to tá dobre až do konca a miestami aj nadmieru zaujme. A zlý nie je ani záver. Len škoda, že samotné pasce nemajú až tak moc priestoru, majú ho hlavne v úvode, obzvlášť úvodná likvidácia je perfektná a potom sa v priebehu občas nájde nejaká maličkosť, ale inak tu o pasce takmer vôbec nejde, hlavné je sledovanie správania ľudí v extrémnej situácii. Herecké obsadenie je bez problémov, síce ma nikto až tak moc nezaujal, aby si získal moje sympatie, takže mi bolo prakticky jedno, kto prežije a kto nie, ale zároveň zostava je rozmanitá a nikto neprekáža. Réžia miestami pôsobí takmer až televíznym dojmom, ale inak som spokojný a technická stránka je výborná. Kocka je zaujímavý horor, ktorý stavia na originálnom nápade, ale funguje skôr len na jedno pozretie. Objektívna kvalita filmu- 74%, film sa páči mne na 72%. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Na to, že je to film o kostce plný místností s pastma, jich tam bylo překvapivě málo a děj se točí spíš kolem toho, jak se postavy snaží přijít na způsob útěku. Nevím, jestli bylo nutný, aby jedna postava byla tak zoufale nesympatickej vykulenej pablb, kterej mě strašně, ale strašně vadil, o to víc, když se ke konci zcvoknul - jen se na něj dívat způsobovalo bolest a dost tak snižovalo dojem z filmu. Nedá se tomu ale upřít hodně originální myšlenka, i klaustrofobní to je, po druhým zhlédnutí ale musím hvězdu ubrat. Hlavně ve druhý půlce už děj totiž není ani tak zábavnej, ani tak morbidní, a už vůbec ne tak objevnej, jak by se snad mohlo zdát. I tak ale slušnej horor. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (19)

  • Všechny rébusy ve byly vymyšleny profesorem matematiky a skutečně fungují. (Locksley)
  • V jedné ze scén se Leaven (Nicole de Boer) Kazana (Andrew Miller) zeptá, kolik dělitelů má číslo 30, načež dostane odpověd, že 3. Přestože je odpověd ve snímku považována za správnou, ve skutečnosti má dělitelů 7. (hendrich6)
  • Kliky na všech průlezech jsou ve skutečnosti držáky, které se používají při stříhání nití na ojnicích, a jsou dostupné v kterémkoliv železářství. (Piggsy)

Související novinky

Neuromancer má lepšího režiséra

Neuromancer má lepšího režiséra

10.05.2010

„Bible kyberpunku“ z pera Williama Gibsona se už pěkných pár let chystá na plátna kin. Když bylo ohlášeno, že ji bude režírovat Joseph Khan (tvůrce šílenosti Torque – Ohnivá kola) a hlavní roli si… (více)

Reklama

Reklama