Reklama

Reklama

Šest cizích lidí ve vězení budoucnosti, které tvoří nekonečná řada vzájemně propojených cel ve tvaru kostky. Psycholožka, policista, profesionální zloděj a dospělý autista netuší, kde jsou a jak se tam dostali. Ale brzy zjistí, že každý z nich má schopnosti, které jim mohou pomoci k úniku. Napětí však vyvolává konflikty a jejich společné úsilí dostává trhliny. Přežijí, jen když odloží stranou vzájemnou nevraživost a začnou spolupracovat. Je to jediná cesta ke svobodě. Spojí své síly nebo zahynou? Kdo se dostane ven? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (677)

choze 

všechny recenze uživatele

Kostka je pochmurné, klaustrofobické a dusné vězení, do kterého jste zavřeni s postavami a spolu s nimi vás až do konce bude dráždit nastolená hromada k paranoie svádějících záhad, co je Kostka vlastně zač, jak a proč jste se v ní ocitli a je-li jaká cesta ven. Chytrý námět i scénář s dobře napsanými postavami a dialogy i solidní dávkou napětí a zvratů, vizuálně i zvukově pozoruhodná lokace, hustá atmosféra a slušní neznámí herci. Pasti jsou oproti dvojce primitivní, ale ta úvodní a "místnost ticha" jsou parádní. Minimalistický klenot. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|73%| KOSTKA je film, který mi unikal a tak jsem si ho nedávno náhodně vybral. Už ten námět mi připomíná mojí oblíbenou sérii SAW. Zde to bylo hezky propracované, nešlo jen o krvavé pasti, ale mělo to i jiné klady. Samozřejmě na druhou stranu to není žádný hit, na který bych dlouho vzpomínal. Chtělo to přidat nějaké více zapamatovatelnější scény, obohatit scénář, ale víc bych to nekritizoval. Bavila mě nepředvídatelnost postav. Párkrát jsem se opravdu zarazil, kdy jsem pozoroval přerod postav z hodných do zlých nebo naopak. Finále bylo obstojné, nečekal jsem, že zemře můj favorit/ka. Slabší, ale zasloužené 4* dávám. ()

Reklama

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Ďalší dôkaz toho, aký obrovský emocionálny potenciál v sebe skrýva minimalizmus (John Carpenter vo filmovej hudbe, Lucio Fontana vo výtvarnom umení, Farnsworth House v architektúre). Filozofická sci-fi nie je celkom moja šálka kávy, ale tak kvalitný film sa v tomto subžánri objaví len raz za niekoľko desaťročí. Vraždenie ako estetický akt plus existenciálna filozofia plus logika ako slepá ulička - to je tak dobré, že každý písaný komentár je zbytočný. Čím viac tvorcovia tlačili na matematiku, tým viac som sa obával nejakého pateticky dokonalého hyperlogického konca. Napokon som sa dočkal fascinujúceho konca, ktorý ma naplnil blaženou satisfakciou a vierou v to, že svet sa predsa len (ešte) neskladá z jedničiek a núl. ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

V kocke...sa snúbi minimalistická oslava klaustrofobickej drezúry a matematická deštrukcia demarkačnej pudovosti. Táto mnohoznačná, machinačná hra o prežitie si po celú dobu udržuje neobyčajnú vypätosť, bez okolkov ospravedlňuje nevyhranené finále a hrdo si preberá nálepku mind-fuck. Zrádny labyrint, životné výpočty...vyvražďovačka s presahom. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Je hrozně těžký hodnotit tenhle film, protože nápad jako takový má hodně solidní, ale štve mě na tom jedna věc, že celou dobu se ke mně film chová jako kdybych i já byl v oné kostce a přitom toho chci vědět víc než jenom člověk, kterej se zrovna pohybuje v kosce, což je docela problém a bude mě to štvát celý film. Autoři se s tím ale příliš nesrali a prostě a jednoduše nechali film ležet na samotném konceptu kostky, ve kterém se prakticky nic neděje a točí se to stále dokola kolem jedné a té samé věci. Nic světoborného, popravdě. Ten nápad je hrozně nedotáhnutý a to je co říct, protože na něj dokázali tvůrci zlanařit další dva díly, který jsou prakticky o tom samým, akorát mají vždycky jiný konec. Takže je vidět že z nápadu se dá dobře těžit jak z vaření vody tak hlavně penízky tečou určitě dobře. Klaustrofobická atmosféra totiž musí skvěle fungovat, ale pár chyb a hlavně v závěru tohoto filmu mi nedaly spát a víc jak tři hvězdy si určitě nezaslouží. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (19)

  • V kocke by sa podľa prepočtov malo nachádzať 17 576 miestností. (Raccoon.city)
  • Všechny rébusy ve byly vymyšleny profesorem matematiky a skutečně fungují. (Locksley)
  • V jedné ze scén se Leaven (Nicole de Boer) Kazana (Andrew Miller) zeptá, kolik dělitelů má číslo 30, načež dostane odpověd, že 3. Přestože je odpověd ve snímku považována za správnou, ve skutečnosti má dělitelů 7. (hendrich6)

Související novinky

Neuromancer má lepšího režiséra

Neuromancer má lepšího režiséra

10.05.2010

„Bible kyberpunku“ z pera Williama Gibsona se už pěkných pár let chystá na plátna kin. Když bylo ohlášeno, že ji bude režírovat Joseph Khan (tvůrce šílenosti Torque – Ohnivá kola) a hlavní roli si… (více)

Reklama

Reklama