Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zdá se, že Hotelu Transylvánie se začíná dařit... Dracula konečně ustoupil ze svých striktních zásad ubytovávat v hotelu pouze příšery, a ten se proto otevírá i lidským návštěvníkům. Za zavřenými dveřmi krypty ale Draculu sžírají pochybnosti o tom, zda se jeho napůl lidský a napůl upíří vnuk Dennis vůbec někdy stane upírem. Když tedy Mavis ve společnosti Johnnyho vyrazí na návštěvu lidské části příbuzenstva - na které ji ostatně také čeká nejedno překvapení - požádá "Děda" Drac o pomoc své přátele Franka, Murrayho, Waynea a Griffina a společně Dennisovi nachystají "kurz pro strašidla". Nemají ale nejmenší tušení, že se k návštěvě své rodiny v hotelu chystá také Dracův rozmrzelý a velmi, velmi, velmi staromódní otec Vlad. Když se tedy Vlad dozví, že jeho pravnuk není čistokrevný upír - a ještě k tomu teď do Hotelu Transylvánie mohou jezdit i lidé - nastane mela, ze které by dost možná i upírovi ztuhla krev v žilách. (Falcon)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (369)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Hotel Transylvánie 2 je zase animovaná groteska, která zneužívá hororové postavy k produkci smíchu. Je vhodný spíš pro děti, protože je rychlý, hlučný a má výrazné postavy. Přestože tvůrci dvojky přišli s nosným příběhem, umím si představit, že z něj šlo vykřesat více zábavy. Za mne jen běžný průměr, na který zakrátko zapomenu (50%). ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Co by neudělal dědeček pro milovaného vnoučka, který se ale bohužel nevyklubal zcela podle tradičních stínochmurných představ? Děj dává smysl, navazuje na jedničku a některé vtípky jsou podařené. Sice nejde o převratný animák, ale solidní představitel žánru to je a dívat se na něj beze studu mohou i dospělí. ()

Reklama

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Přehršel vtipných prvků a komediálních hlášek se opět dostavil, avšak oproti prvému jednání se nám dvojka spíše blíží k šedivému průměru. Nevím, jestli straší ve věži jen mně, ale nepochopil jsem, proč se mentalitou a muskulaturou patnáctiletý zrzek dere do sňatku s upířící a současně s ní téměř okamžitě počne upířátko, jež bude na léto jezdit k babče do San Diega. Nejlépe zrežírovanou postavou je samozřejmě Drákula, jeho sladká rakvička pokulhává a místy šeredně nudí žvatláním. 78% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Slušné pokračování vydařené jedničky. Chybí hlavně vůně novoty, tudíž veškerého překvapení. Vtípky už má člověk převážně okoukané. Ani to 3D nebylo nic moc. I s tou dobrosrdečností příšerek už to páni tvůrci těžce přepískli. Po zhlédnutí si člověk sice nebude přát brzké skonání tvůrců, ale nadšen také vyloženě nebude. Osobně bych to s pořádným přimhouřením oka viděl na slabší 3 kousky. S tím dodatkem, že třetí díl už snad není nutný. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Na druhý díl jsem se hodně dlouho těšila a moje nadšení ještě stouplo, když jsem si projížděla první hodnocení, které byly vesměs pozitivní a mnoho lidí navíc hodnotilo lépe než u jedničky. Bohužel, právě tohle je příklad toho, že mé subjektivní hodnocení se může od názoru ostatních lišit. Dvojka je sice opět nadprůměrným animákem, se všemi mými oblíbenými postavičkami v čele s Mavis, ale přijde mi, že se z příběhu vytratilo ono kouzlo, které měl první díl. I vtipu je tam podle mého názoru o něco míň, některé fóry se navíc opakují z prvního dílu. Film jsem si opět užila v původním znění ve Slovanském domě, ale při odchodu z kina se zkrátka neopakovalo ono nadšení, které si pamatuju z doby před třemi lety. ~(3,6)~ ()

Galerie (58)

Zajímavosti (18)

  • Príbeh filmu sa odohráva sedem rokov po prvom dieli a vek hlavných postáv je nasledujúci: Dracula má 539 rokov, Mavis 125 rokov a Jonathan má 28 rokov. (MikaelSVK)
  • V druhém pokračování Hotelu Transylvania je řada odkazů na historii hraběte Drákuly. Nejstarší upír, tedy Draculův otec, se ve filmu jmenuje Vlad - stejně jako valasšký kníže inspirující Brama Stokera k prvnímu románovému zpracování upírské legendy. Jeho poskok, vampírské stvoření zcela zavrhující lidskou rasu, se ve filmu jmenuje Bela ... a prvním představitelem Draculy na plátně se stal legendární Béla Lugosi. (ČSFD)

Související novinky

Druhé To má scenáristu

Druhé To má scenáristu

11.09.2017

Nejspíš jste si všimli, že horor To o víkendu vládnul kinům. Adaptace slavného románu vydělala za první víkend v USA 117 milionů dolarů, čímž pokořila rekordní zářijový otvírák Hotelu Transylvánie 2 … (více)

Reklama

Reklama