Reklama

Reklama

Fruitvale

  • Česko Poslední stanice (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Skutečný příběh o tragické smrti energického Oscara Granta (22 let), mladého otce, který byl bezdůvodně zastřelen v oblasti západního pobřeží v Kalifornii tamní policií na Silvestra roku 2008. Jeho vražda šokovala celé Spojené státy. Film popisuje pravdivý příběh dvaadvacetiletého mladíka ze západního pobřeží v Kalifornii. Oscar Grant se probudil na Silvestra roku 2008 s podivným pocitem. Nebyl si jistý co se děje, ale rozhodl se, že tentokrát dodrží svá předsevzetí: matce, která má na Silvestra narozeniny, bude lepším synem, přítelkyni Sophii, ke které nebyl poslední dobou úplně upřímný, bude lepším partnerem a hlavně, své krásné čtyřleté dceři Tatianě bude lepším otcem. I když si uvědomuje, že změna nebude vůbec snadná, jde to Oscarovi zpočátku dobře. Jeho odhodlání však ukončí tragédie v podobě střelby ve stanici metra Fruitvale, kde je chladnokrevně zabit místní policií. Oscarova náhlá tragická smrt šokovala celé Spojené státy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (37)

Trailer 2

Recenze (133)

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Přemrštěně vysoké hodnocení. 69% je skutečně moc. Je to film bez atmosféry, který nevypráví vůbec o ničem. A přesto, že ten konec je smutný a je mi Oscara líto, tak si nemyslím, že byl jeho příběh natolik inspirativní, aby z něj vznikl takhle úspěšný snímek. Michael B. Jordan je dobrý, ale nijak zajímavý. Melonie Diaz mě bavila trošku více a Chad M. Murray a Keevin Durand neměli velikou roli (bohužel). Zajímavé okamžiky by se daly stlačit do 30ti minut a ničemu by to neuškodilo, ba naopak. Slabší 2*. Nehodnotí se lidský osud, ale film! ()

sebo9629 

všechny recenze uživatele

Nejako mi uniká zmysel tohto filmu. Vzhľadom k tomu že zachytáva posledný deň v živote Oscara tak nevidím dôvod k celovečernému spracovaniu, pretože film ma kvôli tomu problémy s tempom, jednoducho sme svedkami dosť nudných aktivít v živote obyčajného človeka a ešte k tomu aj udalostí, ktoré sa určite nestali, ako tá so psom...Ďalej mam problém s tým, že tento film sa snaží zobraziť Oscara v čo najlepšom svetle(nerobí z neho úplného mučeníka, ale aj tak...), aby v divákovi vyvolal čo najväčšie emócie a to mi príde ako jediný cieľ filmu. Ja som jednoducho nebol schopný súcitiť s hlavnou postavou, pre mňa to bol stále malý drogový díler, ktorý podvádzal priateľku a nebol schopný udržať si prácu a iba v období pred novým rokom sa rozhodol, že sa polepší... Hodnotenie: 5.8/10 ()

Reklama

venison 

všechny recenze uživatele

Tento vysoce kvalitní nezávislý snímek pojednává o jednom dni obyčejného černocha nižší třídy, který se snaží po nápravě vést spořádaný život.. Oslava Silvestra v ulicích San Francisca se mu však stává osudným.. Kdyby nebylo tragického konce, tak by se film zdál příliš jednoduchý, místy nudný, nezajímavý, ale pod tíhou faktů, které nám servíruje již v úvodních titulcích filmu amatérské video, vyznívá už od první chvíle velmi osudově.. Líbí se mi propojení postav v příběhu.. ()

VášaVF 

všechny recenze uživatele

No mě to nepřišlo tak "poutavé" jak sliboval obsah filmu. Příběh 22letého černocha, který byl propuštěn z vězení, dále prodával drogy, podváděl svoji přítelkyni a nebyl schopnej si udržet práci. Rvačka v metru při shledání s dalším kriminálníkem, se kterým měl Oscar (hrdina filmu) již střet v zaměstnání... Ach jo-ztracená hodina a půl. Opravdu si takový člověk/čin policie/bezpráví zaslouží celý film? Podle mě ne a bylo to na neúplné 2*. ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

v podstatě nic nového či originálního, ale je to tak zručně (i když dost černobíle a jednostranně) natočeno, že to účel splňuje znamenitě - totiž vcítit se během většiny stopáže do hlavního hrdiny natolik, aby vám závěr vhrkl slzy do očí a hlavou vám proběhly myšlenky na pokřik A.C.A.B. ... P.S.: Michael B. Jordan je výborný a Kevin Durand ve chvilkové roli záporáka (jako už poněkolikáté) rovněž! ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Společnost The Weinstein Company odkoupila snímek za 2 500 000 amerických dolarů dva dny po jeho premiéře na filmovém festivalu Sundance. (Dr Lizal)
  • Film sa natáčal na autentických miestach v kalifornskom Oaklande, San Franciscu a tiež v štátnej väznici San Quentin. Finálna scéna na vlakovej stanici Fruitvale sa natáčala takisto na totožnom mieste, kde sa stal aj skutočný incident a kde je dodnes v podlahe stanice diera od guľky. (MikaelSVK)

Související novinky

Rockyho comeback potvrzen

Rockyho comeback potvrzen

13.11.2014

Rocky Balboa, šestý film slavné boxerské série, úspěšně uzavřel příběh Italského hřebce. Oficiální sedmý díl nás zatím nečeká, Stallone ale vymyslel jiný způsob, jak svého hrdinu vrátit na plátna kin… (více)

Reklama

Reklama