Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Děj se točí kolem slavnosti v městečku Glory City, jejíž součástí tradičně musí být střelecký souboj. Osud proti sobě staví Clinta Brennera (Lex Barker) a Reese (Pierre Brice). Oba soupeři se však spřátelí a navíc je spojuje společný nepřítel, bandita Villain se svými kumpány. Jejich závěrečný duel tak vyústí v nečekanou koncovku... (Mariin)

(více)

Recenze (35)

argenson 

všechny recenze uživatele

Lex Barker: "Hele, Pierre, já letos točim osm filmů a už mě nebaví ta poloha Káji Maříka. Pojďme si jen tak ze srandy natočit něco, kde nebudeme oba takoví mamlasové z čítanky. Nemusí to bejt žádný veledílo, nemusí to stát moc peněz, vlastně to klidně může bejt docela nuda, ale třeba to lidi ocení vidět tě jinak než jako Vinnetoua." Asi takhle nějak podle mě vznikl koncept Pekla Manitoby. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

No tak bylo zajimavy vidět ty dva v jinejch rolích, než v jakejch je známe, ale jinak to nebyla žádná sláva. Prostě takovej obyčejnej suchej western s několika bitkama, střílečkama a dvěma mega-kladnejma hrdinama. Jinak co mě dál zaujalo, tak že už se tenkrát tak moc nosily rifle a pak na koncu asi tak 10 záběrů na tu pistolnickou loutku, jak poskakuje... No prostě taková blbost... ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Tu sa ukázalo, že Brice bol omnoho lepší herec ako Barker. Kým Lex štandardne strieda dva výrazy (zaťaté zuby pri vážnych situáciách a úsmev č. 3 pri čomkoľvek inom), Pierre je plnokrvný. Bohužiaľ, film je zábavný iba tým, že Winnetou tu chľastá whisky, mastí karty, žmurká na ženské a nocí kolt prekliate nízko. Inak je to hrozný blábol, ktorý sa odohráva v jednom mestečku (presnejšie v jednom saloone), zrejme ho celý natočili za týždeň a scenár rozhodne písali počas natáčania. Dej je taký riedky, že 70% filmu je iba žvatlanie o ničom, aby sa to natiahlo na celovečernú stopáž. Vďaka aspoň za dve/tri prestrelky a dokonalú buddy chémiu, tí dvaja museli byť fakt kamaráti, alebo to aspoň vedeli predstierať. "Stretneme sa ešte?" "Určite!" ()

Mr.Bulanek 

všechny recenze uživatele

Napeti ktere trvalo od prvnich minut az do poslednich. Lex a Pierre v jinych rolich ale opet sehrani asi leta praxe a odrikani :-). U tohoto filmu jsem se vyborne bavil a divim se ze jsem na ten film nenarazil driv ale lepsi pozde nez jeste pozdeji. Lex ma stejneho kone na kterem se prohanel po kurdistanu a Pierre ukazal ze se prece jenom umi tvarit jinak nez vazne. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Než jsem se dostal postavám pod kůži a dal si dohromady, co má mít asi tak který charakter za význam, byla skoro polovina filmu za mnou. Když pak scénář střídá jenom dvě polohy - zmatenou nebo naivní - zdálo by se, že je na katastrofu zaděláno. Jenže jsou tu dva důvody proti. Lex Barker a Pierre Brice s přehledem dokazují, že parťácká chemie z Vinnetoua nefunguje náhodou a jejich společné scény jsou pro každého fanouška klasických Mayovek úsměvným pohlazením po duši. Díky nim je tak z Manitoby relativně příjemná oddychovka pro všechny, kdo chtějí dva nezapomenutelné idoly vidět i v jiném vztahu než jako pokrevní bratry. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • Jedná se v pořadí již o šestý film, kde si spolu zahráli hlavní role Lex Barker a Pierre Brice. (Armin82)

Reklama

Reklama