Reklama

Reklama

Případy Anniky Bengtzonové

(seriál)
  • Švédsko Annika Bengtzon (více)
Trailer
Švédsko / Německo, 2012, 8 h 53 min (Minutáž: 88–90 min)

Předloha:

Liza Marklund (kniha)

Hudba:

Adam Nordén

Hrají:

Malin Crépin, Björn Kjellman, Leif Andrée, Kajsa Ernst, Erik Johansson, Felix Engström, Richard Ulfsäter, Elvira Franzén, Edvin Ryding (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Jedná se o reportérské příběhy Anniky Bengtzonové (Malin Crépin) kterých bylo zatím natočeno šest.
NÁZVY: A Place in The Sun, Lifetime, Prime Time, The Red Wolf, Studio Sex, Nobels Testament. (Terva)

Recenze uživatele Terva k tomuto seriálu (7)

Případy Anniky Bengtzonové (2012) 

Jsou tu již samostatné příběhy. Toto je jen shrnutí zatím šesti natočených příběhů. A Place in The Sun, Lifetime, Prime Time, The Red Wolf, Studio Sex a Nobels Testament. ()

Nobelova poslední vůle (2012) (E01) 

Anikka Bengtzonová (Malin Crépin) reportérka švédských novin Kvällspressen je hostem na večírku udílení prestižních cen Alfréda Nobela. Příjemný a klidný večírek je však poznamenán střelbou a zraněním několika hostů i lidí z ochranky. Anikka je zadržena jako hlavní svědek, protože viděla ženu, která střílela. Policie Anikku vyslýchá a dokonce ji zakáže o případu psát. Reportérka je dočasně přeložena do redakce sportu a zábavy. To ji ale nevadí a na vlastní pěst se dává do hledání ženy, která střílela a hlavně chce zjistit, koho ze dvou zraněných, z nichž jeden zemřel, chtěla neznámá žena vlastně zabít......... CITÁT - Víš, ty jsi posedlá svejma novinama............. Asi nejlepší a nejnapínavější příběh ze všech filmů o Anicce Bengtzonové. ()

Hlavní vysílací čas (2012) (E02) 

Hlavní vysílací čas - Anikka Bengtzonová (Malin Crépin) novinářka Kvällspressenu zde vyšetřuje vraždu známé a populární švédské televizní reportérky. Ta byla zabita při jedné reportáži o švédských hrabství. Na jednom hrabství ji někdo zastřelil a policie zde zadržuje deset podezřelých. Anikka začíná pátrat v minulosti všech podezřelých a pomalu dostává na povrch důvody, které můžou vést až k vraždě. Režie - Agneta Fagerström-Olsson. CITÁT - Kladla špatné otázky, špatným lidem............. Anikka přijíždí na místo činu a její práce novinářky může začít. Příběh se odehrává 30. dubna na Valpružninu noc. Přítel Anikky a jejich dvě děti odjíží ke svým rodičům a mezi tím se spolu pohádají. Anikka dává přednost své práci. CITÁT - Všichni si na moderátorky vjednom kuse stěžují......... Tady bych chtěl poznamenat pár podivností. Policie totiž zde odevzdá přímo novinám Kvällspressen důkazný materiál, aniž by ho prozkoumala. A posléze vrací televizní společnosti Zero materiál nahraný na hrabství. Divák vyloženě tuší, že na materiálu musí být nějaký důkaz. Policie asi naopak netuší nic, materiál neproskoumá aodevzdá. Opak je pravdou. Jsou to dva celkem nepochopitelné policejní kroky, které by se ve skutečnosti nemohli stát. Zde to, jak určitě divák tuší, pomůže Anice vyšetřit případ. CITÁT - Klep není novinka, je to zábava.......... Anikka ke konci příběhu dostává od svého přítele návrh. Je na ní zda ho přijme. Dějově nejhorší příběh. Chronologie příběhů - 1: Prime Time, 2: Studio Sex, 3: Red Wolf, 4: Lifetime, 5: A Place in The Sun. ()

Studio Sex (2012) (E03) 

Studio Sex - Anikka Bengtzonová (Malic Crépin), novinářka švédského deníku Kvällspressen pátrá po vrahovi mladé dívky, která pracovala v baru nazvaném Studio Sex, jako tanečnice. Stopy vedou až do vysokých politických sfér Švédska. Kdo a proč zabil tuto dívku? Co s tím má společného politická smetánka? Anikka je na stopě nejen vraha, ale i odhalení nekalého politického rozhodnutí..... CITÁT - Jedno prso už mám zaplacené, teď tančím na to druhé............ Příběh je o sexu a je zde vidět spousta hezkých žen. I Malin Crépin zde ukáže své vnady a nejednomu muži zvedne............zrak. CITÁT - Všechny holky jsou tu dobrovolně.......... Jenže do děje vstupuje i vysoká politika a politici jsou děvky (omlouvám se děvkám, nechtěl jsem je urazit) a chameleoni (omlouvám se chameleonům). CITÁT - Byl jsi v erotickém klubu a platil jsi vládními penězi.......... Sem tam do děje promlouvá hlavní hrdinka ve třetí osobě. Na povrch tu vystupuje i podivná Aničina minulost. Příběh by byl lepší, kdyby se hlas ozýval častěji, trochu bych utlumil barvu a mohlo by z toho být něco podobného stylu Noir. Ale není. Je to prostě severská krimi a dá se říci, že celůkem povedená. CITÁT - PATRICIA (Madeleine Martin) - Lidi jsou hlupáci......... Chronologie příběhů - 1: Prime Time, 2: Studio Sex, 3: Red Wolf, 4: Lifetime, 5: A Place in The Sun. ()

Rudý vlk (2012) (E04) 

Rudý vlk - Anikka Bergtzonová (Malin Crépin) novinářka Kvälspressenu vyšetřuje úmrtí novináře z Lulea. Ten psal o bombových atentátech na vojenské stíhačky F-21. K těm však došlo před čtyřiceti lety. Má jeho vražda s tímto článkem o skoro zapomenutém případu něco společného. Anikka odlétá na sever do Lulea, kde pomalu získává materiál na zajímavý článek a hlavně je blízko k odhalení vrahů........ Režie - Agneta Fagerström-Olsson. CITÁT - Vem si svetr, je tam zima.......... Anikka se zaplétá čím dál hlouběji do případu bombového útoku na vojenskou základnu. Má v tom prsty malá místní sekta anarchistů, nebo je to práce jedince, nebo snad Rusů, jak tvrdí vláda? A proč se to po čtyřiceti letech opět vrací? A jak to je z vraždou novináře Bena? Politické krimi, jehož stopy vedou hluboko do minulosti. Zatím jediná stopa je pojítko mezi vraždama, což jsou citáty Mao Ce - tunga, které dostávají oběti den po jejich vraždě. CITÁT - Jednou budete tak chytrá, že vám to ublíží........... Zajímavost - V 55 minutě je vidět na dveřích pověšený plakát k filmu o posledním koncertu skupiny The Band, který natočil Martin Scorsese v roce 1978. Jinak celkem povedá detektivka. Chronologie příběhů - 1: Prime Time, 2: Studio Sex, 3: Red Wolf, 4: Lifetime, 5: A Place in The Sun. ()

Lifetime (2012) (E05) 

Doživotí - Režie - Ulf Kvensler. Reportérka novin Kvällspressen Anikka Bengtznová (Malin Crépin) pátrá po záhadném úmrtí známého švédského policejního důstojníka a kriminálního vyšetřovatele a hlavně hledá jeho syna, který během úmrtí svého otce zmizel. Na místě činu zůstává jen jeho žena, která na tom však není psychicky dobře. Anikka střádá střípky informací a dostává se tak hlouběji do vlastního podivného života policejního důstojníka. Policie zatím pokračuje v pátání po zmizelém dítěti a je stále blíž a blíž k jeho nalezení. CITÁT - Vem di fotografa.......... DIALOG: ANIKKA - Pročpak manželky zabíjí své muže? BERIT HAMRIN (Kajsa Ernst) - V sebeobraně?............ Anikka má v tomto příběhu chvilku po rozvodu a během vyšetřování řeší i své osobní záležitosti. Má dvě děti a její manžel by je chtěl mít u sebe. Tento příběh je dramatický a Anikka začíná mít strach nejen o sebe, ale hlavně o své děti. V tomto příběhu jde opravdu o život. CITÁT - To je poslední varování........... Zajímavá detektivka plná napětí, nebezpečí a smutku. Nakonec bylo vše vyřešeno a zločinci jsou potrestáni. ........dřív, než poznáš Boha, musíš se potkat z Ďáblem.................Chronologie příběhů - 1: Prime Time, 2: Studio Sex, 3: Red Wolf, 4: Lifetime, 5: A Place in The Sun. ()

Místo na slunci (2012) (E06) 

Místo na slunci - Anikka Bengtzonová (Malin Crépin) žije ve Stockholmu a je reportérkou novin Kvällspressen. V tomto příběhu pátrá po skupině pachatelů, kteří používají plyn k uspání obyvatel domů, které pak nerušeně vykrádají. Loupeže se však stávají ve Španělsku a tak nový šéfredaktor nechce nechat Anikku o těchto případech psát. Vše se otáčí v momentě, kdy Anikka zjistí, že je to poprvé, co u takových to loupeží umírají lidé a že jedním z mrtvých je známí švédský sportovec Sebastian Söderström. Anikka má však dvě děti a i těm se musí věnovat. Je jen na ní zda dá přednost práci nebo rodině. CITÁT - Pět dní není týden........... Anikka míří do Malagy (i) a začíná její novinářská práce. Představitelka Anikky Malin Crépin je pohledná žena. Ve filmu však vystupuje pod příšerným účesem a celkem ošuntělým oblečením, nevýrazná, tichá a nenápadná. Někdy se jí to však nedaří a sem tam se ukáže její hezčí stránka. Ale zpět k příběhu. Ten se sice odehrává mimo Švédské území, ale dá se říci, že je to dobrá a drsná kriminálka ze severu odehrávající se na jihu. CITÁT - Víte co, myslím, že to chce pivo.............. Chronologie příběhů - 1: Prime Time, 2: Studio Sex, 3: Red Wolf, 4: Lifetime, 5: A Place in The Sun. ()

Reklama

Reklama