Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý dětský génius Frank (Clooney), naplněný rozčarováním ze světa, ve kterém žije, a Casey (Britt Robertson), chytrá a optimistická dospívající dívka, plná vědecké zvídavosti, se společně vydávají na nebezpečnou misi s cílem odhalit tajemství záhadného místa, ztraceného kdesi v čase a prostoru, známého pouze pod názvem „Země zítřka". To, co na tomto místo budou muset vykonat, navždy změní celý svět – a také je samotné. (Falcon)

(více)

Videa (27)

Trailer 1

Recenze (572)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Bird se snaží být stejný fanboy hračička jako Abrams, ale zatímco JJ je totální geek a zároveň velmi sofistikovaný tvůrce, Birdovi tady prokluzuje materiál mezi prsty a patlá tak 130ti minutový spektákl horem dolem jen aby to fungovalo. A příliš nefunguje. Kromě dechberoucích triků a rádoby pseudoposlání to nemá vůbec co nabídnout, jen rutinní hollywoodský standart a to je na tak ambiciózní a velkohubě se tvářící projekt přece jen málo. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $190miliónovTržby USA $93,436,322Tržby Celosvetovo $209,154,322Tržby za predaj Blu-ray v USA $5,362,618Tržby za predaj DVD v USA $6,013,232║ V tomto sa Brad Bird tematický našiel, dokáže využívať potenciál snímky, má to dobré postavy, hravosť, vizuál, akciu a hlavne silné posolstvo. /80%/ ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Příjemná disneyovská blbákovina o tom, jak děti a dospěláci zachraňují svět. Je to barevné, trikově vymazlené a od všech přítomných celkem solidně zahrané, což platí především pro představitelku futuristické holčičky, která mě bavila. Cílová skupina jsou děti do dvanácti let, takže jsem z filmu nijak zvlášť nejuchal, ale i tak jsem se ty dvě hodiny docela bavil, což jsem rozhodně nečekal. 60% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Moderná rozprávka, ktorú si neužijú ani deti ani dospelí. Vidno to už na začiatku, kde uvedenie do deja vyznieva dosť ťažkopádne, nevýrazne, ako keby autor ani nevedel, ako dejovú linku uviesť. Dosiahol sa tým len zbytočný chaos a bordel, ktorý môže mnohých odradiť už na samom začiatku. Ako dej postupuje, príbeh síce naberá na tempe a divák sa dozvedá stále nové a nové informácie, ale absencia akéhokoľvek záporáka (okrem myšlienky, že je to ľudstvo samo sebe) nám na konci privodí len sklamanie (odhliadnuc od toho, že som sa často nudil). K technickej stránke. Nie je najhoršia, ale v dnešnej dobe to nie je ani niečo, z čoho by som padol na zadok, aj keď niektoré scénky sa vizuálne nadpriemerne vydarili. Z hercov prekvapili možno všetci, vrátane Clúnyho, ktorý je u mňa zafixovaný ako maximálne nudný herec produkujúci iba tony čírej nudy. Tu ale naproti tomu podal celkom slušný výkon, dokonca vyvinul aj akú-takú rýchlosť, čo sa u neho vidí iba zriedka. To však aj tak nie je nič oproti obidvom dievčatám, ktoré ho s prehľadom strčili do vrecka. Suma sumárum, snímok ma veľmi o svojich kvalitách nepresvedčil. Keby lepší celkový dojem svojim osobitým hereckým šarmom nezachraňoval Dr. House, tak by to nebolo ani na ten priemer. Tých pár scénok s ním, hlavne ku koncu, nebolo zlých, aj napriek tomu, že boli obsahovo nevýrazné a slabé. 50/100 ()

vteco 

všechny recenze uživatele

Země zítřka láká na rodinnou podívanou plnou vtípků, zajímavých zvratů a parádní digitální prostředí, kde nahlédneme do budoucnosti. Bohužel každé kritérium, které si stanovila, splňuje spíše na dostatečnou, než na výbornou. Skoro celou stopáž zabírají naprosto zbytečné dialogy a nekonečné vysvětlování otravných otázek. Navíc se tvůrci až přehnaně moc snažili zveličit a protlačit pointu, čímž bohužel zaplácali vše ostatní. [45%] | Kino - Prom. ()

Galerie (169)

Zajímavosti (12)

  • Společnost The Walt Disney přinutila pořadatele Tomorrowland festival přejmenovat festival v USA na TomorrowWorld. Pořadatelé Tomorrowlandu festival vrací úder a tak podali k belgickému soudu návrh na zastavení distribuce filmu v zemích Beneluxu, protože společnost Walt Disney použila značku festivalu pro svůj film bez jejich souhlasu. (Yorkcz)
  • V úvodu filmu nenalezneme klasickou Pixarovskou scénu s lampičkou, ale je tu odkaz A113, což je učebna animace, kde tvůrci Pixaru studovali. (PAULOO)
  • Kdy Frank (George Clooney) vystupuje z autobusu na světové výstavě v New Yorku, děj se má odehrávat v roce 1964, ovšem vystupuje z autobusu s typovým označením GMC S6H4503A Skyview, který se začal vyrábět až v roce 1969. (PAULOO)

Související novinky

Co chystá režisér Úžasňákových?

Co chystá režisér Úžasňákových?

22.06.2018

Režisér Brad Bird se proslavil zejména svými animovanými filmy Železný obr nebo Úžasňákovi, má na kontě ale třeba i čtvrtou Mission: Impossible – Ghost Protocol či dnes již zapomenutý Tomorrowland.… (více)

Clooney natočí scénář od Coenů

Clooney natočí scénář od Coenů

26.10.2015

Spolupráce bratrů Coenových a George Clooneyho zatím čítá Bratříčku, kde jsi?, Nesnesitelnou krutost a Po přečtení spalte. Už brzy uvidíme jejich čtvrtý společný film, retro komedii Ave, Caesar!, tím… (více)

Třetí Tron má červenou

Třetí Tron má červenou

31.05.2015

Když se v roce 2010 objevil sequel kultovní sci-fi Tron, mělo jít o první z několika filmů. Tron: Legacy ale investovaných 170 milionů dolarů překlopilo v "pouhých" 400, takže u Disneyho dlouho… (více)

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

02.02.2015

Super Bowl je každoročním svátkem nejen pro fanoušky amerického fotbalu, ale také filmu. Studia totiž utrácejí miliony dolarů za to, aby mohla mezi reklamy procpat své půlminutové TV spoty, obvykle… (více)

Reklama

Reklama