Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dějištěm tohoto drsného, napínavého a inteligentně vymyšleného kriminálního thrilleru jsou hlavní třídy a ulice současné Varšavy. Zaměřuje se na sedm příslušníků dopravního policejního sboru, jejichž životy se změní poté, co jeden z nich zemře za záhadných okolností. (MFF Karlovy Vary)

Videa (1)

Trailer

Recenze (59)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Je to také to klišé "obvinili ho z vraždy, utiekol a dokázal, že je za tým konšpirácia". Ale ohromí to tým, ako frajersky a suverénne je to natočené a zahraté. Ožranská skoro-komédia sa rýchlo preklopí do tvrdého thrilleru a celé to nečakane dobre funguje, nikdy to nevypadne z koľají do takého toho "no jasné, Poliaci sa pokúšajú o žánrovku". U českého a slovenského filmu to vždy nevyhnutne príde, tentoraz nie. Pekná prácička. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Začíná to parádně a první cca půlka ještě funguje ve vší syrovosti a cyničnosti.. Potom se z toho najednou stane jakási polská verze Jamese Bourna který rozplétá jakousi supernudnou korupční kauzu a z mého pohledu tomu naprosto spadnul řetěz.. Smarzowski má bůhvíproč potřebu na svůj neuvěřitelný cit pro syrovou drobnokresbu roubovat jakýsi připitomělý holywůdský dějový oblouk. Tím jde možná na ruku mainstreamovému divákovi, ale zároveň tak snižuje potenciál těch filmů... Co jsem zatím viděl, tak nejvíc tuhle svou úchylku krotil v Kleru a ten je taky zdaleka nejlepší.. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Chtěl bych být polským dopravákem, který ve službě chlastá, sexuje a inkasuje úplatky za svůj lidský přístup. Tedy chtěl jsem být polským dopravákem asi do půlky filmu, ale pak začalo jít tak trochu o krk a mně hned napadl tucet povolání, které bych dělal raději. Nicméně tento snímek nabídl vynikající kombinaci humoru s napětím a toho já cením. Jen mám trochu obavy z toho, že to celé mělo k realitě blíž, než je můj růžový svět schopen strávit. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pri sledovaní Dopravákov mi neustále prichádzali na myseľ stále nové a nové filmy, ktoré boli na danú tému a predovšetkým v daných žánrových šablónach nakrútené. Vymenovávať nemá zmysel. Áno, Smarzowski má toho veľa z hollywodskych a francúzskych policajných krimi nasledované. To by mi vôbec nevadilo, pokiaľ by ma zaujímal celý ten komplot, o ktorý tu ide. Bolo mi totiž po čase úplne jedno, kto za čím stojí a prečo musel zomrieť jeden radový policajt. Je to drsné, kameramansky v týchto končinách vynaliezavé (t.j. vo svete už dávno používané) a herecky celkom presvedčivé, lenže scenáristicky vo svojej kostre absolútne šablónovité. V Poľsku je extrémna korupcia, nám filmári vtĺkajú od prvej sekundy filmu po poslednú. To je jediné posolstvo, ktoré som si z Dopravákov odniesol. Za najvýraznejší klad považujem zachytenie genia loci Varšavy, keď je napríklad naháňačka na strechách, vidíme nový národný super štadión. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Jakmile se to překlopí do hitchcockovského syžetu, tak to ztrácí punc svébytnosti "j(e)deme si kurwa vlastní cestou". Začne se totiž hrát na dobře známé žánrové struny, u kterých je až příliš jasné, jak budou znít. Ne že by to snad šlo v jakémkoli ohledu do kopru, to ne, ale přeci jen se to stává poněkud standardním, byť i tak je to i nadále dostatečně své, nekompromisní a špinavá zrcadla nastavující, aby se to nestalo jen další zaměnitelnou či s náběhem závěrečných titulků zapomenutelnou žánrovkou. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (1)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho celé natáčanie prebiehalo v poľskej metropole Varšava a jej blízkom okolí. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama