Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Joe a Bambini patří na Divokém západě k pěkným výlupkům, málokdo ale tuší, že oba psanci jsou ve skutečnosti bratři. Když se pak po letech konečně sejdou v domě své máti, musejí odpřisáhnout, že se o sebe navzájem postarají. Bambini dostane za úkol naučit lenivého karbaníka Joa pořádnému řemeslu jako je přepadání dostavníků nebo krádeže koní a Joe má zas tahat své prchlivého bratra z problémů. A protože každý přistupuje ke svěřenému úkolu po svém, zamotá se sourozenecká dvojice do složitého plánu s převleky za vládní agenty a podivnou misií, kde mniši místo rozhřešení rozdávají monokly... Ve volném pokračování bláznivého westernu Pravá a levá ruka ďábla (1970) se opět sešlo herecké duo Bud Spencer a Terence Hill pod režijní taktovkou Enza Barboniho. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (200)

curil 

všechny recenze uživatele

Snad jediný film dvojice Hill - Spencer, který snesu. Je to zřejmě tím, že mám rád westerny, i když ti dva jich natočili více. Tento má vystavený děj podle klasických westernových příběhů a dva hlavní herci mi tentokrát nepřipadají jako úplní nýmandi.  Yanti Somer Trinitá a Bambino jsou dobromyslní braši, ale taky někdy pěkný svině. Pracují tvrdě svými pěstmi za práva chudých a utlačovaných. Krev sice neteče, ale vidíme mnoho rvaček, které svým zvukovým doprovodem budí dojem brutality, avšak všichni víme, že to s realitou nemá nic společného. Celkově průměr, jako všechny filmy s touhle dvojicí. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Pistole, fazole, Spencer a Hill. Klasika, která stále neztratila tempo ani vtip, nemá jediné hluché místo a navíc získala ten příjemný, téměř sentimentálně laděný nostalgický nádech vzpomínek na dětství. Scéna s hodinami stejně jako Bambinova zpověď nebo pokerová scéna ani po letech neztratily vtip, závěrečná mela v klášteře švih a dvojice Hill-Spencer dokonale sladěnou souhru. Dokonalá oddechovka, ve všech ohledech lepší než první díl, Pravá a levá ruka ďábla. ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Děkujeme, pane kapitáne !! Kéž by byl každý takhle štědrý !!" - "Jo, a z toho dítěte by byl alkoholik !!" ;) Výtečný sequel výtečného spaghetti westernu Pravá a levá ruka ďábla subžánrového klasika Enza Barboniho, jemuž se nedá upřít velmi vtipná a zajímavá zápletka, když se Bud Spencer s Terencem Hillem vydává za tajné agenty, ani že tvůrcům opravdu není doslova vůbec nic svaté.. Nemůžu se však zbavit dojmu, že Malý unavený Joe působí poněkud, jakkoli symbolicky, utahaně a zejména by mu slušela lepší hudba, protože tohle se bratrům De Angelisovým vůbec nepovedlo.. ()

Mitisko 

všechny recenze uživatele

Dobrý scenár, jednuduchý príbeh, neuveritelne dobré dialogy a super hlášky. Herecké výkony Terenca Hilla a Bud Spencera ani nemusím komentovať proste dokonalé. Najlepšia scéna v reštavrácii! Film som videl asi 100x no už sa teším na jeho znovupozretie! Hodnotenie jasných 5* nič viac nemože westernovka mať ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

"A proč jsi nenapsal? Protože neumím psát a vy neumíte číst."  Druhý díl  u nás velmi populární Pravé a levé ruky ďábla vlastně prakticky v ničem nezaostává za tím prvním.   Barboni tu společně se Spencerem a Hillem dali novou  omáčku na italské špagety v podobě  nadsázky a humoru a zase jim to klaplo.  U mě lautr stejná zábava pochopitelně i s velkou dávkou nostalgie a nemám důvod měnit hodnocení. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (13)

  • Natáčelo se v Itálii, v oblasti Abruzzo, konkrétně v okolí náhorní planiny Campo Imperatore v provincii L'Aquila. (Stocki)
  • Scéna v restauraci rozesmála diváky v severní Evropě natolik, že značná část z nich musela být hospitalizována. (Jizni Tlapa)
  • Matku Buda a Terence zde ztvárnila herečka Jessica Dublin. Ve skutečnosti by ale nikdy nemohla být jejich matkou, protože když se Jessica narodila, Budovi již bylo dvanáct let a Terencovi tři roky. (Stocki)

Související novinky

Zemřel Bud Spencer

Zemřel Bud Spencer

28.06.2016

V 86 letech nás v pondělí opustil legendární italský herec Bud Spencer. Parťák Terence Hilla se zamlada věnoval plavání a vodnímu pólu (dotáhl to až na dvě olympiády), v roce 1951 se ale dostal před… (více)

Reklama

Reklama