Reklama

Reklama

Zámecká zrůda

  • USA Castle Freak (více)
USA, 1995, 90 min (Special Edition: 95 min)

Tento horror se odehrává ve starám italském hradu, do kterého se právě stěhuje Američan John Reilly se svojí rodinou. Jeho rodinu zasahla treagédie při níž zahynul jeho malý syn a dcera oslepla. John doufá že se v novém sídle urovná jeho rozvrácený vztah se svou ženou Susan. Ale jak to tak bývá, v hradu není něco v pořádku. (V-Ray)

(více)

Recenze (118)

iolaos 

všechny recenze uživatele

nizkorozpoctova variace dvou rozdilnych polocasu na zamek hruzy. rozjezd je velice pomaly, prvni pulku me neoslovovala atmosfera a prakticky se ani nic moc nedelo a celkove to bylo dost umrle. Ale ve chvili uprku slintajiciho fesaka ze sklepnich prostor zamku vas ovane atmosfera, nikoli ta pochmurne goticka (zprvu ocekavana), ale ona uhrancive brutalnich hratek z dob italskych horroru 70 a 80 let, hlavne ze skladist Fulciho a Deodata. myslim si ze to, co gordonuv tvurci tym v druhe tretine predvedl z hlediska nasili, muze bodovat v chartu nejostrejsich ol'skool horroru vubec... 8/10 ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Gordonovská lehká parafráze na Cantervillské strašidlo či klasický příběh Panna a Netvor. Trochu pomalejší rozjezd nabere grády v momentě, kdy se zámecké monstrum doslova utrhne ze řetězu a začne naplňovat své dlouho ne vlastní vinou potlačované pudy. Potěšitelná je výborná maska monstra (ze záběrů na uříznutý penis až mrazí), jeho veskrze řádně krvavě morbidní chování (vážně se s tím nijak nesere), herecký výkon Jeffreyho Comba a Barbara Crampton, které zde scénář neumožní nějak moc se herecky projevit, ale na to nakašlat, stačí se na ní koukat. Celkový nádech filmu jej hází zpět v čase tak alespoň o deset let, zjištění, že byl natočen AŽ v roce 1995, pro mě bylo vážně překvapením. Ale jo, nakonec tu čtvrtou * přece jen přidám. Více na mém blogu: www.hororovykabinetdreraserheada.blog.cz. ()

Reklama

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Jeffrey Combs a Barbara Crampton opět spolu. Tentokrát si jako rozvádějící americký pár přijedou obhlídnout zděděný zámek/hrad. Bohužel pro ně, s věcným břemenem v podobě dementa, jak vystřiženého z Pachu krve. První hodina stojí slušně řečeno za prd. Koukatelným se film stává až když onen uslintaný příživník přestane jen nečině šmírovat a začíná, dosti brutálně redukovat počty nežádoucích nájemníků. V tu dobu je o zábavu postaráno, gore pěkně čvachtavé a závěr zajímavě nekompromisní. Jedno z těch lepších Gordonových béček. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla úúúžasná horrorová záležitost!! Vyloženě horror s příšerou, (žádnej čistej exploiťák, na který koukám pořád dokola) kterej mi vyloženě sedl ... Film má sice pomalej rozjezd, kde se toho moc neděje, ale dost dobře připraví diváka i na docela v pohodě myšlenku, která z filmu na konci v zejde. Jinak se ale jedná o brutální a šokující řádění v půli filmu utržené zrůdy bez penisu a jazyka ze řetězů podzemního vězení, která to začne dávat všem návštěvníkům a přistěhovavší se rodině fakt ve velkým!! Kamera neuhýbá před ničím, záběry na příšeru jsou opravdu děsivé, film neustále graduje a graduje až do samotného konce. Z některých scén jsem vůbec nechápal, že byly vpuštěny v 90. letech na plátno. Shchytají to ženský fakt nechutně, chlapi, policajti i kočička ... Jeffrey Combs je výbornej ve svý roli, sice zpočátku nemá moc prostoru, ale jakmile příjde řádění příšery, čirá hrůza a děs, tak vyloženě herecky exceluje. Fakt výborný horror takhle na večer. Ty zámecký 90.kový záležitosti moc nemusím, ale tohle je perla ... Chvílema fakt "brrrr" ... a když to píšu já, tak už to musí být. Pro milovníky gore povinnost. A hlavně ŠPIČKOVÁ KAMERA+VÝBORNÝ ZVUKOVÝ doprovod!!! V rámci doby vzniku a žánru jednoznačně naprostý vrchol!!!! ()

Caelos 

všechny recenze uživatele

Těžko hledám ta správná slova vyjadřující pocit z tohoto díla, které po dlouhé době narušilo můj ustálený hororový TOP. Skvělý? Kulervoucí? Výborný? Brilantní? Excelentní? To prostě nejde. Možná je to mým momentálním duševním rozpoložením, ale Zámecká zrůda mi sedla, jako uříznutá hlava do záchodové mísy. Opravdu, po velmi dlouhé době film, u kterého jsem vážně neměl dobrý pocit a dá se říci, že jsem se bál, což se mi naposledy stalo jako děcku. Hlavní důvod byla určitě Giorgiova maska (šel jsem po shlédnutí do práce na noční a viděl ho za každým rohem:), která je velmi... brutální, stejně jako jeho celý život. Myslím, že film pomalý rozjezd nemá (jak čtu skoro ve všech komentářích), je to taková příprava na to co se bude dít, protkaná záběry a scénami, dle kterých už od začátku tušíme, že noví nájemníci hradu nastoupí na zájezd do Prdelkovic. Myslím si, že Castle Freak má i společné prvky s prvním Vetřelcem, aspoň takový pocit jsem měl, když se Giorgio poprvé v celé kráse objevil na scéně, to bych přirovnal k té samé situaci ve Vetřelci. Když to vezmu hodně nadneseně, tak by z toho šlo udělat něco ve stylu Kráska a ošklivák, jelikož filmová dcera Jeffreyho Combse byla slepá, takže by neviděla jak je šeredný. To by ale Giorgio nesměl být zvrhlý parchant bez penisu, který ženské kouše do vagíny a ukousává jim prsa:) Nicméně, zní to sice blbě, ale já jsem s ním trochu soucítil. Vžijte se do jeho situace, jste bambino bello, ale vaše jebnutá matka vám v pěti letech ufikne ptáka a jazyk. Pak vás třicet let, nebo nevím jak dlouho chodí každý den brutálně mlátit bičíkem do tmavé sklepní místnosti bez oken, moc toho nenajíte a pijete jen kapky vody kapající z vlhkých stěn, to byste asi taky nebyli zrovna normální. Navíc, to zmíněné kousání níže, on se jen opičil a chtěl jí udělat dobře, vždyť je šmíroval. Vezmu li to kolem a kolem, je Zámecká zrůda horor jak má být, výborná (veleskvělá) maska Giorgia, velmi brutální scény a skvělá atmosféra, to vše non PC effects. Připočtěte k tomu velmi dobré zpracování a herecké výkony a dostane se vám výsledku 10/10 ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • Hrad použitý ve filmu je skutečný italský hrad, který vlastní prezident společnosti Full Moon Pictures. (Chatterer)

Související novinky

Zemřel režisér Stuart Gordon

Zemřel režisér Stuart Gordon

25.03.2020

Ve věku 72 let zemřel filmový a divadelní režisér, scenárista a producent Stuart Gordon. Zprávu včera ve večerních hodinách potvrdila jeho rodina. Rodák z Chicaga začínal na divadle, proslavil se… (více)

Reklama

Reklama