Reklama

Reklama

Zámecká zrůda

  • USA Castle Freak (více)
USA, 1995, 90 min (Special Edition: 95 min)

Tento horror se odehrává ve starám italském hradu, do kterého se právě stěhuje Američan John Reilly se svojí rodinou. Jeho rodinu zasahla treagédie při níž zahynul jeho malý syn a dcera oslepla. John doufá že se v novém sídle urovná jeho rozvrácený vztah se svou ženou Susan. Ale jak to tak bývá, v hradu není něco v pořádku. (V-Ray)

(více)

Recenze (118)

fcreading 

všechny recenze uživatele

B-čkový horor od počiatočného režiséra, ktorý víťazí na plnej čiare, a určite sa môže priratať k tým naj skúsenejším režisérom od Raimiho až po Carpentera. Je to fakt neuveriteľné, ale strochu nízkym rozpočtom nám Gordon naservíroval nadupanú zábavú s krvilačnou príšerou prahnúcej po krvi, a ženských pohlavných orgánom. Jeffrey Combs je hororový znalec, a vie čo ktomu hororu najviac prispeje. Cramptonová je znovu výborná a netvorová tvár pekne nechutne slizká a zároveň vynikajúca. Utratených peňazí vôbec neľutujem, len škoda že takýchto starších hororou spoločnosť Řiťka Video neplánuje zakúpiť aj v budúcnosti (napr. Puppet Master 3,4,5 atď.) Filmu nemám čo vytknúť, takže hodnotenie je jasné 80 percent. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla úúúžasná horrorová záležitost!! Vyloženě horror s příšerou, (žádnej čistej exploiťák, na který koukám pořád dokola) kterej mi vyloženě sedl ... Film má sice pomalej rozjezd, kde se toho moc neděje, ale dost dobře připraví diváka i na docela v pohodě myšlenku, která z filmu na konci v zejde. Jinak se ale jedná o brutální a šokující řádění v půli filmu utržené zrůdy bez penisu a jazyka ze řetězů podzemního vězení, která to začne dávat všem návštěvníkům a přistěhovavší se rodině fakt ve velkým!! Kamera neuhýbá před ničím, záběry na příšeru jsou opravdu děsivé, film neustále graduje a graduje až do samotného konce. Z některých scén jsem vůbec nechápal, že byly vpuštěny v 90. letech na plátno. Shchytají to ženský fakt nechutně, chlapi, policajti i kočička ... Jeffrey Combs je výbornej ve svý roli, sice zpočátku nemá moc prostoru, ale jakmile příjde řádění příšery, čirá hrůza a děs, tak vyloženě herecky exceluje. Fakt výborný horror takhle na večer. Ty zámecký 90.kový záležitosti moc nemusím, ale tohle je perla ... Chvílema fakt "brrrr" ... a když to píšu já, tak už to musí být. Pro milovníky gore povinnost. A hlavně ŠPIČKOVÁ KAMERA+VÝBORNÝ ZVUKOVÝ doprovod!!! V rámci doby vzniku a žánru jednoznačně naprostý vrchol!!!! ()

Reklama

hanagi 

všechny recenze uživatele

Mám následující námitky - maska zrůdy je při bližším pohledu trestuhodně odbytá, částečně zkonzumovaná prostitutka vypadá jako transvestita a všichni zúčastnění se chovají jako boží hovádka. Tragická oběť v závěru je jen malou kompenzací za všechno, co jsem musela vytrpět, abych se dobelhala až na konec. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Průměrný horor o jednom dědictví či spíše o zámku, který má tajného obyvatele. Jedné rozhádané rodině co se tam nastěhuje. Tatík zaviní smrt syna a dcera přijde o zrak a žena ho neustále obvinuje. K tomu tajemný hrad a jedna zrůda ve sklepení co vylezá ven , aby se nasytila. Nevím proč musí do hororů cpát slepý lidi, holka sice je pěkná, ale dost nepraktická a je tam spíš naobtíž. Příběh je prostý a jednoduchý. Zrůda vypadá hrozivě a gore scény jsou taky pěkné. Jako celek je to průměr docela se to dost vleče. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Gordonovská lehká parafráze na Cantervillské strašidlo či klasický příběh Panna a Netvor. Trochu pomalejší rozjezd nabere grády v momentě, kdy se zámecké monstrum doslova utrhne ze řetězu a začne naplňovat své dlouho ne vlastní vinou potlačované pudy. Potěšitelná je výborná maska monstra (ze záběrů na uříznutý penis až mrazí), jeho veskrze řádně krvavě morbidní chování (vážně se s tím nijak nesere), herecký výkon Jeffreyho Comba a Barbara Crampton, které zde scénář neumožní nějak moc se herecky projevit, ale na to nakašlat, stačí se na ní koukat. Celkový nádech filmu jej hází zpět v čase tak alespoň o deset let, zjištění, že byl natočen AŽ v roce 1995, pro mě bylo vážně překvapením. Ale jo, nakonec tu čtvrtou * přece jen přidám. Více na mém blogu: www.hororovykabinetdreraserheada.blog.cz. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • Hrad použitý ve filmu je skutečný italský hrad, který vlastní prezident společnosti Full Moon Pictures. (Chatterer)

Související novinky

Zemřel režisér Stuart Gordon

Zemřel režisér Stuart Gordon

25.03.2020

Ve věku 72 let zemřel filmový a divadelní režisér, scenárista a producent Stuart Gordon. Zprávu včera ve večerních hodinách potvrdila jeho rodina. Rodák z Chicaga začínal na divadle, proslavil se… (více)

Reklama

Reklama