Reklama

Reklama

Bůh odpouští, já ne!

  • Itálie Dio perdona... Io no! (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Profesionální karetní hráč Cat (Terrence Hill) se u jedné partičky nepohodl s obávaným psancem San Antonio Billem a následném pistolnickém souboji Billa zastřelil. Od té chvíle chodí Cat s prstem na spoušti, protože zbytek Billovy bandy by se rád pomstil. Jednoho dne Cata vyhledá jeho starý známý Hutch (Bud Spencer), který pro projišťovnu vyšetřuje podivné přepadení vlaku. Jediný přeživší totiž prohlašuje, že vlak se zlatým nákladem přepadl právě nebožtík San Antonio Bill a Hutch na duchy nevěří. Cat se proto vydává zpět do městečka, kde pro Billa vše skončilo. Nebo to tak alespoň mělo vypadat... Italsko-španělský western natočil jako svůj režijní debut scenárista Giuseppe Colizzi a do hlavních rolí věčně poškorpených parťáků obsadil Terrence Hilla s Budem Spencerem – a zbytek je historie. Colizzi představil světu dnes již nerozlučné duo a úspěch prvního filmu Bůh odpouští, já ne! (1967) využil k natočení westernové trilogie s pokračováním Trumfové eso (1968) a Boot Hill (1969) ve stejném hereckém obsazení. Režisér se pak se Spencerem a Hillem sešel ještě u dobrodružné komedie Dva machři mezi nebem a peklem (1972), ale slibná spolupráce skončila Colizziho náhlou smrtí v roce 1978. (Česká televize)

(více)

Recenze (157)

cyright 

všechny recenze uživatele

To, že se nejedná o klasickou mlátící bžundu dua BS+TH, vnímám na rozdíl od mnohých zde velmi pozitivně. Vážnější struna, nečekaně promyšlený a zrealizovaný styl vyprávění a la Leone, k tomu zajímavá kamera i hudba příjemně budující atmosféru a celkovou náladu filmu. K tomu dva upocení zaprášení sympaťáci a krásné autentické exteriéry. Míra znovukoukatelnosti je zcela vedlejší, protože film funguje napoprvé a to zcela stačí. Takových věcí měli kluci klidně natočit víc. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Terence Hill a Bud Spencer " nerozlučná " dvojice, tentokrát ve westernu podle scénáře Giuseppe Colizziho a z hudbou Angela Olivera Pinoa. CITÁT : HROBAŘ - Jó, když tenkrát odjeli úplně mi zničili podnik. Teď už tady pořádně nikdo neumírá... Nečekejte film plný pěstí a rvaček, což ve filmech převážně tato dvojice předvádí, toto je spíš drama s pistolemi o zrazeném přátelství a spoustě peněz. Budou se hrát karty, bude se umírat a slovo dostane i dynamit. Průměrný western, kde se možná moc mluví a málo děje. ()

Reklama

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Úžasný western a jeden z prvních filmů s touto povedenou dvojkou. Ač se nejedná o komedii, která je tak příznačným žánrem pro tyhle dva chlapíky, tak i přesto Vás dokáže zaujmout. Svým příběhem, prostředím, zápletkou a stylovostí. I tak se ale pár dobrých hlášek najde. Třeba jak mezi sebou Doc a Earp zápasí a Doc mu povídá: "Už se těším, až ti rozmlátím ten tvůj hnusný ksicht!" a on mu na to po chvíli odpoví "Ty jeden hnusnej hajzle!" a nebo již zmiňovaná scéna v baru popisovaná uživatelem Xmildenem. Tento western beru jako začátek jejich spolupráce, kde moc pěstních soubojů ala Bud a Terence nečekejte, zato přestřelek (jak už to u kvalitních westernů bývá) je dostatek. 100% ()

anais 

všechny recenze uživatele

Rozhodně se nejedená o nejlepší western, ve kterém dvojice Spencer-Hill hrála. Ani zdaleka! Bud Spencer tu hraje dost druhořadou roli, větší prostor dostává Terrence Hill. To by nemusela být nutně chyba, kdyby hrál svou osvědčenou postavu „sypmatického mluvky, který střílí proklatě rychle“. V tomto filmu sice střílí také skvěle, ale bez nadhledu. Autoři se za každou cenu snaží vytvořit podobného hrdinu, jakým byl Eastwoodův a Leoneho „pončo“. Hill tak bez přestání kouří cigára, vrhá smrtelně vážné pohledy a mluví neuvěřitelně (míněno-nedá se tomu věřit) drsně (ne sprostě. drsně). Film je poznamenán hledáním té správné polohy obou budoucích hvězd. ()

dr.jacoby 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála filmov, kde dvojica Bud a Terence používajú okrem svojich pästí aj nabité zbrane. A zároveň je to jeden z mála filmov, kde mi bola postava Buda sympatickejšia ako postava Terenca. Len mi nejde do hlavy, prečo musel tú bednu ťahať celú na chrbte, keď sa to dalo vynosiť aj postupne v malých mechoch. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (12)

  • Natáčelo se ve španělské Andalusii a v italských filmových studiích v Římě. (gogos)
  • Původní název filmu zněl “The Cat, the Dog and the Fox“ (Kočka, pes a liška). (Stocki)
  • Terence Hill v souvislosti s natáčení uvedl: "S Budem jsme kdysi natočili film Annibale (1959). Neměli jsme žádnou společnou scénu, takže jsme se tenkrát ani nepotkali, ale já to beru jako takovou předpověď, protože o pár let později jsme se dali dohromady. Stalo se to asi takhle…Bud natáčel western ve Španělsku. Jmenovalo se to Kocour, pes a lišák, později to přejmenovali na Bůh odpouští, já ne! (1967). Bud samozřejmě hrál psa a další herec kocoura. Tento herec nebyl žádný džentlmen a bil svoji dívku. Když ji chtěl jednou večer nakopnout, uhnula mu a on si zlomil nohu o zeď. Režisér spěchal do Říma a rychle potřeboval sehnat herce. Jeden můj známý, producent, mě hned doporučil. Když mi dá klobouk, že budu vypadat jako modrooký Franco Nero. A takhle jsme začali. Já hrál chytrého kocoura, Bud hrál pomalejšího, ale dobromyslného psa." (firewind)

Související novinky

Zemřel Bud Spencer

Zemřel Bud Spencer

28.06.2016

V 86 letech nás v pondělí opustil legendární italský herec Bud Spencer. Parťák Terence Hilla se zamlada věnoval plavání a vodnímu pólu (dotáhl to až na dvě olympiády), v roce 1951 se ale dostal před… (více)

Reklama

Reklama