Reklama

Reklama

Hroši v Africe

  • Česko Krokodýl a jeho hroch (neoficiální název) (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Bud SpencerTerence Hill musí spojit síly proti gangsterovi, který si z africké přírody dělá soukromé safari. Kdo není s hrochy, jde proti nám! Doprostřed africké savany se padákem snese dobrodruh Slim (Terence Hill) a s sebou má vše, co potřebuje: kolo, pušku a dobrou náladu. Sotva přistane, podaří se mu přerušit výpravu na safari vedou Tomem (Bud Spencer), u kterého má Slim už několik vroubků. Oba spolu totiž jako kluci vyrůstali, ale Slimovy eskapády kdysi přišly Toma dost draho a zdá se, že s jeho příchodem se vše vrací do starých kolejí. Slimovi se ale podaří věčného bručouna přesvědčit, aby se spolu pustili do podnikání. Víc než o zisky jde ale Slimovi o místní lidi a přírodu, jež ohrožuje bezohledný gangster a mistr těžké váhy Ormond (Joe Bugner). Se svými nohsledy zabírá půdu, pašuje divoká zvířata ze země a je dost bohatý na to, aby úřadům platil za beztrestnost. Slim a Tom si tak budou muset zase jednou vyhrnout rukávy a vyříkat si to s Ormondem jediným jazykem, kterému rozumí – pěkně ručně. (Česká televize)

(více)

Recenze (107)

LexBarker 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem měl pro ty dva kluky slabost, ale tentokrát to nezvládli. Možná se spolehli na to, že vše vyřeší africká flora a fauna a že se s tím divák spokojí. Nicméně tady se nepovedlo téměř nic. Nevýrazné postavy záporáků, dětinsky trapné gagy. Když si vzpomenu na šéfa a jeho psychoušskýho psychiatra bodajícího vidličkami do rukou z Jestli se rozzlobíme, nebo na indoše a jeho poskoky, jak dostali nakládačku na miamském stadiónu ve Dvou výtečnících, tak bych plakal... Tady není nic, na co bych si i po letech vzpomněl. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Dle mého osobního názoru je toto snímek prakticky bez děje. Sice tu jakýsi pokus o "něco" je, ale to hlavní chybí. Myslím tím více vtipu. Rána za ránou tu není na místě. Tvůrci se měli prostě více zaměřit na příběh. Snímek měl rozhodně větší ambice. Mě se doma válí VHS a jistě vím, že si film už nikdy nepustím. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jasně, filmy s touhle dvojicí se už začínají trochu opakovat, když jich vidíte víc, ale oni si prostě tak parádně sednou, hlavně když se navzájem trochu prudí. Ono je to většinou ze strany Terence Hilla, ale stejně si nemají co vyčítat. Africké prostředí je tu trochu fajn, i když malinko prvoplánové. Přesto baví. ()

SNCIS 

všechny recenze uživatele

"Víš, proč je ten cumel růžovej?" - "Ne." - "Protože moje maminka chtěla mít holčičku." Rošťák Terence Hill a věčný mručoun "Já rozhodují!" Bud Spencer. Dvojka se tu skvěle pošťuchuje, nechybí pověstné rvačeky a pěkný hudební podklad. Zaručeně se pobavíte. - 80%. ()

Cortesz 

všechny recenze uživatele

Další z řady bláznivých italských komedií s touhle skvělou dvojicí neohrožených, nesmrtelných, vysmátých v jakkékoliv situaci. Tyhle filmy jsou prostě dobré a některé i výborné, bohužel tento patří k těm dobrým. Něco zde chybí, asi to bude nějakej lepší příběh, rvačky sice byly jako vždy dobré, ale viděl jsem v jejich podání mnohem a mnohem lepší. Prostředí Afriky je zajímavá změna, ale nějak to nestačí a tento film je jen těžkej průměr. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (10)

  • Aj v tomto filme môžeme vidieť tradičný mýtus o puškohľade. Jedná sa o záber, v ktorom strelec proste namieri kríž v puškohľade na cieľ a strela zasiahne presne to miesto. V skutočnosti však dráhu strely ovplyvňuje mnoho faktorov ako gravitácia, vietor, a na väčšie vzdialenosti dokonca rotácia Zeme. Strelec musí vziať do úvahy všetky tieto faktory, nestačí len proste zamieriť hľadáčik na terč. (ČSFD)
  • Buldozer použitý ve filmu je Caterpillar 983. (NiaWolf)

Reklama

Reklama