Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pistolník Líný Joe alias Pravá ruka ďábla se potuluje Divokým západem se stejnou cílevědomostí jako kutálející se křoví. Jednoho dne ho vítr zavane přes poušť až do městečka s velice nevrlým šerifem, ve skutečnosti zlodějem koní Bambinem přezdívaným Levá ruka ďábla. Bambino není z příjezdu svého bratra vůbec nadšený. Celkem dobře totiž tuší, že Joe dokáže během chvíle převrátit celé městečko vzhůru nohama a zhatit tak jeho plán na krádež stáda plnokrevníků, které se pase hned za městem. Koně ovšem patří nebezpečnému majoru Harrimanovi, a když Joe slíbí, že bratrovi s krádeží pomůže, stává se šerifovým zástupcem. Jen Bambinovi opomene zmínit, že nový plán zahrnuje záchranu nedaleké osady před majorovými muži i mexickými bandity. A když do městečka přijede pravý šerif, strhne se teprve mela. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (271)

Radko 

všechny recenze uživatele

Šerif Bambíno (Bud Spencer): "To nechceš vôbec nič robiť?" Lenivý Joe (Terence Hill): "Pozri sa, nič nerobím a predsa nemám vôbec na nič čas." Tento dialóg, z inak priemerného westernu, ma odrovnal. Veď to je jasné. Človek, ktorý dokáže nájsť vášnivú radosť v ničnerobení, ako by mohol niekedy pracovať, byť zamestnaný?  Výstižné. Šťastné sú chvíle, keď nemusím nič robiť. Absolútne nemám čas na inú otravnú prácu, či zamestnanie. A ak by som mal prostriedky na ničnerobenie, ani stádom volov by ma do konca života nik nedohnal k nejakej "zmysluplnej a platenej práci". Oveľa radšej by som sa donekonečna kúpal s krásnymi mormónkami v jazere, pojedal plné taniere fazule a preháňal sa na koni krajinou, podobne ako dvaja odlišní a predsa podobní bratia s diabolsky rýchlymi rukami v tomto filme. ()

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Dobrácká a zábavná westernová komedie o ne zrovna snášejících se bratrech a o tom, že postavit se na stranu utlačovaných, je prostě správné. Dvojice Spencer a Hill je legendární, což platí i o jejich rvačkách, které svěže doplňují humor obsažený v jejich komediích a který nepostrádá snad žádný jejich film, přičemž závěrečná mlátička z toho filmu, se bezpochyby řadí k těm úplně nejlepším. ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Je zvláštní, že nejlepší westerny dělali Taloši. Amíci sice mají taky semtam nějakej dobrej, ale ty nejlepší dělali vždycky Taloši. Ta atmosféra, špína, pot, únava, parno, fazole, koně, hezký ženy a silní muži, pádné pěsti, kulky, který nikdy neminou cíl, náboje levnější jak obilný zrna. A málokdy se z toho stala trapárna, vždycky to nějak uhráli, že to byl hodně dobrej film. Tady to je nejinak, Bud i Terrence jsou pěkně od rány a Terrence se chce dokonce polepšit a začít novej život. A ta nádherná hudba od Franka Micalizziho, ta jeho písnička mě uchvátila. He's the guy who's the talk of the town, with the restless gun, don't make bother don't fool him around, when you've seen him use a gun, boy, when you've seen him use a gun. ()

farfalla 

všechny recenze uživatele

Jeden z lepších filmů Buda Spencera a Terencea Hilla - westernová verze. Období osídlování Ameriky směrem na západ. Těžko říct, kdo je dobrý a kdo zlý - farmáři, mormoni, indiáni. Mezi nima potulní zloději. Každý si chce pro sebe urvat alespoň kousek z té velké země. Nakonec všichni mlátí ostatní, ale každý se bije sám za sebe. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Velice dobrá italská westernová komedie a vůbec jeden z nejlepších filmů dua Spencer/Hill. Na tohle bych se klidně mohl dívat pořád dokola a vždycky se u toho dobře pobavím. Slušná atmosféra kromě jiného nabídne i několik dobrých akčních pasáží v nichž ne vždy musí jít jen o pěstní souboje či přestřelky (viz odlehčená forma krádeže koní). Navíc mě dokázala rozesmát i každá návštěva farmářů a ty jejich až „jehovistické kecy“ - když k tomu připočítám i ty dvě pohledné holky – taky bych se s nimi rád vykoupal pod vodopádem. Každopádně jsem tu nenarazil téměř na žádnou slabinu, navíc charakteristika jednotlivých postav taky určitě patří k těm největším kladům. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (17)

  • Natáčalo sa neďaleko malého talianskeho mesta Camerata Nuova, na hranici regiónov Lazio a Abruzzo. (m.a.t.o.)
  • Honorár Buda Spencera (Bambino) bol 25 miliónov lír. (Raccoon.city)
  • Velký úspěch filmu odstartoval éru tzv. spaghetti westernů. (NiaWolf)

Reklama

Reklama