Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pistolník Líný Joe alias Pravá ruka ďábla se potuluje Divokým západem se stejnou cílevědomostí jako kutálející se křoví. Jednoho dne ho vítr zavane přes poušť až do městečka s velice nevrlým šerifem, ve skutečnosti zlodějem koní Bambinem přezdívaným Levá ruka ďábla. Bambino není z příjezdu svého bratra vůbec nadšený. Celkem dobře totiž tuší, že Joe dokáže během chvíle převrátit celé městečko vzhůru nohama a zhatit tak jeho plán na krádež stáda plnokrevníků, které se pase hned za městem. Koně ovšem patří nebezpečnému majoru Harrimanovi, a když Joe slíbí, že bratrovi s krádeží pomůže, stává se šerifovým zástupcem. Jen Bambinovi opomene zmínit, že nový plán zahrnuje záchranu nedaleké osady před majorovými muži i mexickými bandity. A když do městečka přijede pravý šerif, strhne se teprve mela. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (271)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ked som bola maly, tak som nemal rad westernove filmy tejto dvojky a mal som radsej ich nonstop bitkarske filmy zo sucasnosti. Teraz mi zacinaju viacej sediet prave tie ich filmy, ktore maju aj nejaku zapletku. No a tie westernove ich maju. Sice je jednoducha, ale funkcna a hlavne ma bavila. Film ma cely cas strasne pohodovu atmosferu a nadhernu hudbu. Hill a Spencer sa zabavne cely cas podpichuju. Bitiek tu nie je vela. Okrem finale len jedna väcsia. Ale finale je grandiozne a obsahuje mnozstvo spickovo choreografovanych bitiek. Nie su to len obycajne facky ale miestami aj pôsobive akrobaticke kusky. A timing je tiez bezchybny. Vysledkom je jeden z tych lepsich filmov tejto sympatickej dvojky, ktory ani na chvilu nenudi a to, ze je tu menej bitiek mi vôbec nevadi. V tomto filme Spencer a Hill dokazuju, ze aj ked to nie su nejakí spickovi herci, tak dokazali viac ako iba predvadzat facky na milion spôsobov. 8/10. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Je zvláštní, že nejlepší westerny dělali Taloši. Amíci sice mají taky semtam nějakej dobrej, ale ty nejlepší dělali vždycky Taloši. Ta atmosféra, špína, pot, únava, parno, fazole, koně, hezký ženy a silní muži, pádné pěsti, kulky, který nikdy neminou cíl, náboje levnější jak obilný zrna. A málokdy se z toho stala trapárna, vždycky to nějak uhráli, že to byl hodně dobrej film. Tady to je nejinak, Bud i Terrence jsou pěkně od rány a Terrence se chce dokonce polepšit a začít novej život. A ta nádherná hudba od Franka Micalizziho, ta jeho písnička mě uchvátila. He's the guy who's the talk of the town, with the restless gun, don't make bother don't fool him around, when you've seen him use a gun, boy, when you've seen him use a gun. ()

Reklama

Master19 

všechny recenze uživatele

Je to s podivem, ale tenhle špageťák jsem viděl poprvé v životě. Najdeme tu v podstatě skoro celou partu, která se pak sešla u Podivného dědictví, ale něco tu přebývá: Bud Spencer. Ten nicméně táhne na svých širokých ramenou celý film. Jeho otrávený výraz je naprostou klasikou. Ovšem nevinné modré oči Terence Hilla utopené kdesi v mastné upocené zarostlé tváři také... À Propos upocené. Po skončení jsem to musel utřít pod televizí, protože pot z filmu vyloženě kape. :-) ()

pjotr76 

všechny recenze uživatele

Trochu se mi tahle dvojka a její filmy v tý změti buum, prásk, - neuvěřitelnej mlátiček, pletou. Takže nevím o čem, že přesně byla pravá a levá ruka ďábla, ale asi to není podstatné. Důležitý je, aby bylo tak deset chlapíků, hodně hubenejch a hodně malejch a ty nabíhali na kladivo Buda Spencera a sem tam na facku Terence Hilla, no a do toho jedna stejná váhová kategorie Buda...ale která stejně tu hlavičku a kladivo dostane. Primitivní sranda...ale jsem i primitiv. ()

farfalla 

všechny recenze uživatele

Jeden z lepších filmů Buda Spencera a Terencea Hilla - westernová verze. Období osídlování Ameriky směrem na západ. Těžko říct, kdo je dobrý a kdo zlý - farmáři, mormoni, indiáni. Mezi nima potulní zloději. Každý si chce pro sebe urvat alespoň kousek z té velké země. Nakonec všichni mlátí ostatní, ale každý se bije sám za sebe. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (17)

  • V původním scénáři figuroval jen jeden hlavní hrdina. Bud Spencer po přečtení scénáře navrhl, aby se ve filmu objevili dva hrdinové, přičemž druhého by hrál Terence Hill. K realizaci pochopitelně došlo. (Stocki)
  • V talianskych kinách bol najnavštevovanejším domácim filmom až do roku 1986. (m.a.t.o.)
  • Honorár Buda Spencera (Bambino) bol 25 miliónov lír. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama