Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Horor

Recenze (244)

plakát

Harry Potter a Ohnivý pohár (2005) 

Těžce deprimující, temný, negativní horor, který nedoporučuji komukoli v déčku, tím méně dětem do 15 let. Jako atmosférický horor téměř špička, jako film pro děti těžký omyl. Madam Rowling by měla trochu zvolnit a vydýchat. Jestliže má být pátý díl výrazně temnější než předchozí díla, pak si lze představit něco na způsob Living Dead říznuté nejlepším Poltergeistem a la Exorcist či Damian. Brrr, chcete li způsobit svému dítěti těžkou duševní újmu a noční pomočování až do pozdního teenage věku, doporučuji pokračovat v dalších dílech této serie.

plakát

Letopisy Narnie: Lev, čarodějnice a skříň (2005) 

Nelze se ubránit srovnávání neb filmů s podobnou tematikou se v posledních letech vynořilo povícero a jsou notoricky známé, že je bezpředmětné je jmenovat, stejně se ono srovnávání objevuje ve většině zdejší komentářů k tomuto filmu. Letopisy Narnie je, dle mého názoru, prostě evropsky provedená pohádka. Pohádka, která má kouzlo, dítě příliš nevystraší, a jak děti tak dospělé zcela určitě dojme, v některých momentech velmi rozesměje. Za nekonečné hodiny Lotra jsem se nebyl schopen pořádně ztotožnit ani s jednou z přehršle kladných postav, v tomto filmu jsem si své favority (a přiznávám trochu infantilně) našel téměř okamžitě. Tak sympaticky vytvořeného lva lze srovnat snad jen se Lvím králem, ale určitě tento měl o pár bodů víc na IQ stupnici. Z celé plejády z podobných pohádkových-fantasy příběhů dle literárních předloh, s kterými se doslova roztrhl pytel, stavím Letopisy Narnie na první místo a to při vědomí kvality prvního dílo HP a bombastičnosti Lotra.

plakát

Santa je úchyl! (2003) 

Německá nechutnost. Chudák Billy Bob, tohle se nepovedlo.

plakát

Batman začíná (2005) 

Mám li hodnotit v rámci celé série, a dost těžko jde hodnotit tento film nadžánrově tak musím dát absolutorium. Byť třeba jenom proto, že Christian Bale se (nejen) díky své vypracované postavě na roli namakaného Batmana hodil. Obsazení Liama Neesona coby klasického charakterního herce mě mile překvapilo a musím říct, že jeho padouch byl prostě zase jiný, originální a velmi dobrý. Co dál - Morgan Freeman nám objasnil jak je to vlastně s Bat mobilem a se vší technickou parádou co Batman používá a další hvězdné obsazení jen skvěle ladilo do party. Nejlepší, řekl bych nejreálnější Batman, velmi si cením odklonu od komixové atmosféry.

plakát

Dokonalá bouře (2000) 

Blbost na entou. Typická patetická žánrová nasládlost, guláš vykradených scén z jiných katastrofických filmů, katastrofické herecké výkony včetně Clooneyho, a nechtěná parodie sebe sama, činí z tohoto filmu skutečně dokonalý katastrofický film.

plakát

Šestý smysl (1999) 

Nemůžu si pomoci, ani překvapivá a v komentářích tolik vyzdvihovaná pointa nedokáže vykompenzovat utahaný scénář, neslaného nemastného Willise, typicky americkou "dětskou" filmovou hvězdu, která se mi celý film zpíše protivila, než aby mne nějak oslovila atd. Obecně platí, že tolik vyzdvihovaný styl M.N.Shyamalana mi nesedí a po fiasku Vesnice doufám, že přestane sedět širší divácké obci. Jakékoli srovnávání s Hitchcockem zavání totální ignorancí díla A. Hitchcocka. Co se týká pointy, nebyla pro mě až tak šokující neb jsem před tímto filmem viděl "The Others", film pointou volně inspirovaný Šestým smyslem. Samozřejmě nikdo nesebere Shyamalanovi jeho prvenství.

plakát

Sin City - město hříchu (2005) 

Pohoda - stylové, akční, komiksové, zábavné, mrazivé (žlutý hnusný mužík), pěkné (ženské vesměs všechny). V rámci žánru skoro špička. Nehledal bych v tom hlubší kvalitu, nekritizoval bych uměleckou stránku, a neporovnával bych s komiksem, protože ho stejně devadesát procent uživatelů či náhodných čtenářů čsfd stejně nečetla (včetně autora tohoto příspěvku).

plakát

Underworld (2003) 

Blbost. Beckinsale je ale roztomilá, trochu mi připomínala v tomhle filmu Anetu Langerovou, pořád jsem čekal kdy spustí kříkla motýlí. Kdykoli tyhle filmy vidím na Jiném;) formátu ve svém kompu, nepřestávám děkovat za tento jiný formát, přijde mi totiž, že díla této kvality byly stvořeny právě pro DivX. A že se za ně neplatí? No tak, by se mohli třeba přestat točit, kdyby za to nikdo neplatil...vize budoucnosti.

plakát

Lovec démonů (2001) 

Dle mého názoru poměrně dobrý thriller s jednou vadou - snadno zapomenutelný. Konec trochu/dost manipuluje s city diváka a dělá si z principů popsaných v bibli, jmenovitě v Novém Zákoně, doslova trhací kalendář. Velmi volně, ale opravdu velmi volně, se může opřít snad jen o Starý Zákon, zase na druhou stranu v celém filmu nepadne jediná zmínka o tom o jaký druh víry se jedná (rozuměj křesťanskou a to římsko katolickou;) kterou však popírá a svým koncem manipuluje zcela nepokrytě s divákem. Víc neprozradím. Ale je to poměrně koukatelné a docela solidně zahrané, až na McConaughyho, který se ve filmu vyskytuje naštěstí sporadicky.

plakát

Kdo hulí, ten umí (2001) odpad!

Tento paskvil je důkazem, že plátno snese vše. Ten film sám o sobě by byl v hodnocení tak na 1 - 2 hvězdy. Ve třetí třetině stopáže jsem jenom nevěřícně koukal, jak funky zhulení pařani, kteří bohužel nebyli ani trochu zhulení, chystají další epesní "joke" pro (ne)náročného diváka, a chystají se vykopat mrtvolu..., kterou také vykopají a pak s ní dělají věci, jež nelze normálním lidem popisovat...tohle nemá s vtipem společného vůbec nic, protože taková morbidita a zvrácenost může pobavit zase jen morbidního zvrácence a s hulením nemá, ale lautr nic společnýho. Po shlédnutí tu sračku dobře spláchněte.