Reklama

Reklama

Underworld

  • Česko Underworld: Boj v podsvětí (více)
Trailer

Obsahy(1)

Selene je upírkou, která věrně slouží svému rodu a chrání ho. Úhlavním nepřítelem upírů jsou lykani, tedy vlkodlaci. Oba rody spolu válčí po staletí. Ovšem když se Selene přichomítne k honičce, zjistí, že lykani po někom pátrají. Začíná se více zajímat o co jim jde a zjistí, že hledají potomka slavného maďarského válečníka, který snese spojení krve lykanů a upírů, stane se nepřemožitelným a pomůže tak ukončit staleté spory. Vůdce lykanů Lucien by takové spojení bral jako své vítězství nad krvežíznivostí upírů. Selene přijde na to, že Craven, současný vůdce upírů, má s Lucienem dohodu a pomáhá mu vlastně naplnit jeho plán. Proto probudí starého vůdce, Viktora, který má věci opět urovnat. Viktor má ale své plány, bez milosti chce vyhubit všechny lykany včetně vyvoleného potomka Michaela, který má být prvním pokusem o spojení krve obou rodů. Selene se ale do Michaela zamiluje a chce ho chránit. Během boje o holé přežití zjistí, že Viktor ve skutečnosti kdysi povraždil její rodinu, aby se nasitil lidské krve. Nedokázal ale zabít Selene, která mu připomínala jeho dceru, kterou kdysi nechal upálit na světle, kvůli lásce k vlkodlakovi Lucienovi. Celý spor se tak rozohnil kvůli neochotě Viktora spojit oba rody. Selene brání Michaela co to jde, ale ten stejně padne kulkou Cravena, který chce Selene za svou královnu. Lucien, který je také postřelen ale poradí Selene, aby Michela kousla a naplnila tak spojení krve obou rodů. Z Michaela se stává upír/lykan a společně přemohou Viktora, který padne rukou Selene. Vlkodlaci a upíři ale dávají ruce pryč od obou odpadlíků a zdá se, že pro teď je klid. Jenže brzy se má probudit vůdce Markus, který bude brát nové pořádky jako zradu svého rodu a Selene se stane vyhnancem. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (676)

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Film, který je pro mě osobně největším zklamáním tohoto roku. Že se nekoná proklamovaný příběh Romea a Julie ve světě upírů a vlkodlaků by ani tolik nevadilo, ale akční horor s totálně nenápaditou a statickou akcí a bez jediného napínavého okamžiku už je problém. Navíc průměrné herecké výkony, mizerné masky, dost jednoduchý scénář s hromadou logických chyb a velmi podprůměrnou režií. Je to škoda, protože tohle téma mělo na mnohem víc. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Odmysleje opět bláboly distributora jde o další z přemnožství těch >komixových< dobrodružství v temných sférách, které však vaří stále z téže vody, přesycené žánrovými klišé, jimiž nahrazují ne zvlášť propracované (no spíše děravé) scénáře. No a tak i tentokráte kulky různé kadence a neuvěřitelného složení jen sviští, všemožné další zbraně, skoky a plazy po stěnách a jiná gymnastická cvičení naplňují představu o řádné akci, hlavní hrdinka v latexu a kůži je náležitě sexy, jedni i druzí hnusácii jsou >trendy< a korektně multirasového složení - a celé je to takové nekomplikované a mládeži přístupné, aby dolary se bezproblémově točily. No a to je vlastně všechno. Vlastně jako u většiny filmů tohoto ražení a žánru. Poměrně zábavné, vizuálně poutavé, nijak však nevybočující. Prostě průměrné. Dvě a půl hvězdičky - a snad tedy pro ten přece jen lehký dramatický přesah a absenci sebeparodování zaokrouhleno nahoru. ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Jak to tak asi nejlépe vyjádřit... Téma vampyrismu mám velice rád a nevadí mi ani popkulturní mutace Vampire: The Masquerade. Vadí mi spíše "odvary z odvaru", které klohní šéfkuchaři v Hollywoodu a Underworld je přesně ten případ. Celkem se mi zamlouvala atmosféra některých záběrů, dobrý mi přišel i upírský guru Viktor a jeho protiváha lykan "Pepa Vojtek" Lucius. Jinak jsou postavy motivačně slabé a co hůře – tragicky zahrané (zejména barbínka Kate je tristní). Největší looser je ovšem rejža Len Wiseman... on ten film mohl být sice pitomý, ale přitažlivý, ovšem ve stávající podobě je pouze pitomý. Odpustil bych naprosto okaté a neumělé kopírovaní vizuálního stylu bratří Wachovských, ale velice těžko lze odpustit totálně chaotické a choreograficky chabé akční scény, které vrcholí v závěru nepřehledným hemžením strejdů v černých hubertusech... Hádat v kanonádě střihů, kdo je kdo, je zbytečné a tak nějak to charakterizuje celý film. Underworldu chybí silný konflikt a nositelé dramatu, jasně vytyčená dějová linka, zvládnuté choreografické řešení. Místy mu nechybí slušný akční spád, ale zmíněná chaotičnost a dialogy vedené ve směšně obřadním duchu mu podkopávají nohy do slabého průměru. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Pre mňa určite séria, ktorú si vždy rád zopakujem. A hlavne tento prvý diel. Ľúbi sa mi ten stret dvoch rás (Lycan vs Vampire) no musím uznať, že aj príbeh má čo ponúknuť. Taktiež postavy majú fajn rozdané karty a hon za pravdou a záhadou minulosťou sa môže začať. Čo sa týka hereckého obsadenia, tak je dosť dobré (Beckinsale, Sheen, Nighy, Brolly) a hlavne výber Kate bola skvelá voľba. Akcie sú dobré, no myslím si, že by sa z nich miestami dalo vymačkať miestami trošičku viac. Efekty sú miestami slabšie, ale väčšinou sa Wiseman spolieha na výborné masky, takže v tomto smere sa nedá namietať a aj hudba Paula Haslingera skvelo ladí a výborne doplňuje tu temnu upirsko - vlkodlaču atmosféru. Taktiež spomalené zábery na Kate Backinsale v latexe sú skvelé, či už kamera zaberá jej dvadsať centimetrové podpätky, alebo zábery na tvár v daždi, či modré oči, pery zaliate krvou, alebo vejúci plášť to je jedno, Underworld je skrátka temná, ale zároveň aj štýlová zábava dvoch krvilačných rás. Obľúbený soundtrack: Eternity And A Day. Theatrical cut 90% - 5* / Director's cut 90% - 5* ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

Proč má smysl koukat na Underworld? Správně, je to kvůli Kate Beckinsale. Kvůli ničemu (a nikomu) jinému než jí jsem na to koukal i já. Pokud řeknu, že je to jedna z opravdu fest hot hereček současnosti, věřím, že mi dáte – především mužská polovina zdejšího uživatelstva – alespoň trochu za pravdu. Pravdou však je, že sebekrásnější a sebelepší herečka jaro z jednoho filmu neudělá, zvlášť když je to film s vcelku průměrným scénářem. Já však do Underworldu s očekáváním průměrnějšího kousku šel, tudíž kdovíjak zklamán nejsem a jako oddychový film na jeden dlouhý večer se mi hodil výtečně. Ostatním doporučuju totéž. Nad zhlédnutím dalších dílů ještě zkusím zapřemýšlet. Uvidíme. ()

Galerie (93)

Zajímavosti (39)

  • Podle herce spolutvůrce série Kevina Greviouxe (Raze) byla inspirací pro postavu Selene (Kate Beckinsale) jasnovidecká upírka Černá královna Selene, která se objevuje v komiksech o X-Men. (liquido26)
  • Tvorcovia filmu čelili žalobám od White Wolf, Inc. a Nancy Collins pre údajne prevzatie prvkov z ich hier a románu. (Greenpeacak)

Související novinky

Akční klasiky míří do televize

Akční klasiky míří do televize

04.10.2015

Vyjmenovat všechny nadcházející televizní rebooty by trvalo zatraceně dlouho. Na malou obrazovku se v současnosti hrne spousta starých seriálů a sem tam se objeví i snaha o transformaci filmové látky… (více)

Underworld míří do Prahy

Underworld míří do Prahy

16.05.2015

S filmovou sérií Underworld to po třetím díle vypadalo bledě, ve čtyřce se ale vrátila Selene s tváří Kate Beckinsale (Letec) a zase bylo dobře. Není tedy divu, že se věčný boj upírů a lycanů chystá… (více)

Underworld čeká reboot

Underworld čeká reboot

28.08.2014

Upíří série Underworld začala v roce 2003 a o devět let později to dopracovala ke čtvrtému dílu, který vydělal 160 milionů dolarů. To bylo jasné znamení, že válka upírů s vlkodlaky pořád láká do kin… (více)

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

05.08.2013

Už asi víte, že Mumie se dočká dalšího remaku. Tento se bude odehrávat v současnosti, bude o něco temnější a strašidelnější, scénář napsal Jon Spaihts a produkovat hodlá duo Orci / Kurtzman.… (více)

Reklama

Reklama