Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pistolník Líný Joe alias Pravá ruka ďábla se potuluje Divokým západem se stejnou cílevědomostí jako kutálející se křoví. Jednoho dne ho vítr zavane přes poušť až do městečka s velice nevrlým šerifem, ve skutečnosti zlodějem koní Bambinem přezdívaným Levá ruka ďábla. Bambino není z příjezdu svého bratra vůbec nadšený. Celkem dobře totiž tuší, že Joe dokáže během chvíle převrátit celé městečko vzhůru nohama a zhatit tak jeho plán na krádež stáda plnokrevníků, které se pase hned za městem. Koně ovšem patří nebezpečnému majoru Harrimanovi, a když Joe slíbí, že bratrovi s krádeží pomůže, stává se šerifovým zástupcem. Jen Bambinovi opomene zmínit, že nový plán zahrnuje záchranu nedaleké osady před majorovými muži i mexickými bandity. A když do městečka přijede pravý šerif, strhne se teprve mela. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (271)

Junglista 

všechny recenze uživatele

Spencera s Hillem mám rád hodně. To jen tak na úvod. Najde se samozřejmě i slabší film týhle dvojice, ale tenhle považuju spolu s Dvojníky asi za jejich nejlepší. Spousta kvalitního humoru, mlátičky jaxepatří a hlavně že je tu Dominic Barto, i když jenom chvilku. A hudba už je jenom parádní tečka na závěr :-) ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Nezabudnuteľná dvojica Terence Hill a Bud Spencer. V detstve som si ich užil dosť a s tých všetkých filmov čo som videl twnto radím k tomu najlepšiemu čo kedy natočili. Už úvodná scéna v krčme kde sa Terence Hill kde sa napcháva s fazuľou patrí k mojim najobľúbenejším." To neni hlad to je hladomor" Vynikajú ce bitky drsné hlášky zabalené v špageťáckom westernu. ()

Reklama

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Je bez debat, že právě tady se Hill a Spencer definitivně našli. Spousta situací a scén byla téměř beze změn využívána i v jejich pozdějších snímcích, což se kupodivu ukázalo jako skvělá volba. Příklon ke komedii je evidentní a Terence už představuje jiný typ postavy, než tomu bylo dřív. Výborný dabing dává vyniknout nezapomenutelným hláškám a Micalizziho píseň nastolí už na začátku velkou pohodu, které se film až do svého konce nezbaví. Tuším, že to byl jejich první film, který jsem viděl (v kině v roce 92 nebo 93) a pořád patří k těm nejoblíbenějším. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Přestože by se nějaké drobné chybky našly, dávám za pět, kvůli: 1. naprosto dokonalému Spencerovu motivačnímu monologu, přecházejícího v neméně geniální dialog ohledně volného času 2. nádhernému šťastnému konci, kde ... zavrhne poctivou ... a rozkoše se dvěma ... a radši odcválá na ... do ..., a zůstává tak navždy ... (to aby mě zase někdo nenařknul, že jsem mu zkazil zážitek z filmu) 3. a nakonec to nejlepší, Zajímavost: V jedné bicí scéně používá Hill coby bicí nástroj pánev. Tato scéna se musela mnohokrát opakovat, protože při prvním úderu se pánev přilepila na padouchovu tvář rozpálenou sluncem a nešla bez následků na vousech a kůži odstranit. Režisér byl již naprosto zoufalý, nechal vyzkoušet mnoho výrobků od mnoha renomovaných výrobců, a nic. Již se rozmýšlel, že tuhle scénu vynechá, když tu se k němu přitočil jistý mladý švihák, pan Fuchs, a nabídl mu kromě náušnice a prstenu i svůj nejnovější vynález, pánev Biolux s nepřekonatelným lotosovým efektem, díky němuž se nic nepřilepí! Čímž zachránil celý film. No, a já k tomu připojuji, že ten padouch měl velký štěstí, že pan Fuchs v té době ještě nevymyslel svůj proslulý smůzí mejkr, nemluvě už vůbec o noži Contour s ostřím broušeným z obou stran, kaleném v ledu a oleji podle nové technologie, kterým stačí mávnout dva metry od čehokoli a ono se to samo strachem rozpůlí. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Je zvláštní, že nejlepší westerny dělali Taloši. Amíci sice mají taky semtam nějakej dobrej, ale ty nejlepší dělali vždycky Taloši. Ta atmosféra, špína, pot, únava, parno, fazole, koně, hezký ženy a silní muži, pádné pěsti, kulky, který nikdy neminou cíl, náboje levnější jak obilný zrna. A málokdy se z toho stala trapárna, vždycky to nějak uhráli, že to byl hodně dobrej film. Tady to je nejinak, Bud i Terrence jsou pěkně od rány a Terrence se chce dokonce polepšit a začít novej život. A ta nádherná hudba od Franka Micalizziho, ta jeho písnička mě uchvátila. He's the guy who's the talk of the town, with the restless gun, don't make bother don't fool him around, when you've seen him use a gun, boy, when you've seen him use a gun. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (17)

  • Hlavné úlohy si mali pôvodne zahrať talianski herci George Eastman a Pietro Martellanza (známy ako Peter Martell). (m.a.t.o.)
  • V talianskych kinách bol najnavštevovanejším domácim filmom až do roku 1986. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama