Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bud Spencer a Terence Hill tentokrát v čtyřroli. Zahrají si dva snobské milionáře, které chtějí obrat gangsteři o veškeré jmění, tak rovněž dva ochránce, Kteří se nezaleknou jen tak nějaké pohrůžky a pro ránu nejdou nikdy daleko. Obě dvojice jsou si natolik podobné, že vyděrači až příliš pozdě poznají, s kým mají co do činění. V tu chvíli už počítají ztráty a je jim jasné, že majetek milionářů se na jejich konta stěhovat nebude. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (163)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Kdybych se nějakou záhadou někdy stal milionářem v ohrožení, tak okamžitě ztloustnu, nechám si narůst vousy a naučím se pár znechucených grimas, abych si mohl najmout Buda Spencera jako dvojníka. Můj imaginární bratranec by přitom samozřejmě musel zhubnout a nechat si zmodrat oči, aby i Terence Hill měl práci. Mne tedy rozhodně bavili dvojníci, kteří si evidentně užívali kažení pověsti ohrožených byznysmenů, ale i originály, které měly o svou pověst takový strach, že se rozhodli vrátit do bojové zóny. Dva Spencerové se dvěma Hilly přitom sice nedodali dvojnásobek zábavy, ale k jejich tradiční fackované, uvolněné bezstarostnosti a několika povedeným hláškám jsem se již několikrát vrátil, takže hurá na ně bratranci Coimbrové de la Coronilla y Azevedo. ()

Ajka1 

všechny recenze uživatele

Zaručeně nejvtipnější a nejmilovanější počin s dvojkou S&H. K dobrému pokoukání je ovšem zapotřebí správná dabingová verze s Ladislavem Mrkvičkou a Rudolfem Jelínkem. V takovém případě jedna hláška stíhá druhou a absurdnost celého snímku je dovedena k dokonalé parodii. U rvaček, kde spíš než pěsti létají vzduchem facky s neuvěřitelným zvukovým efektem, se ještě dnes královsky a velmi hlasitě bavím! U ničeho jiného takto krásně vypnout nedokážu. Ode mne plný počet :) ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Vím, že SaH nebyli nikdy obdivuhodní herci, ale každému z nich tahle dvojrole opravdu sedla. Myslím, že recept "strčte dva maníky do prostředí, ve kterém nikdy nebyli" jim jde nejlépe. TEN FAKT, DRAHÝ BRATRANČE, ŽE SI NECHÁVÁ ŘÍKAT TANGO V ZEMI SAMBY NÁM NAPOVÍDAÁ, ŽE MÁME CO DĚLAT S TOTÁLNÍM IDIOTEM :-) ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Když se dívám na Dvojníky, tak se místy až zajíkám smíchem. Jedna vtipná scéna střídá druhou a toto se děje po celý film. Vůbec nejlepší je jak si dvojice budyhill představuje bohaté bratrance a závěrečná bitka je snad vůbec nejlepší ze všech počinů této dvojice. Dvakrát Hill a dvakrát Spencer se rovná dvojitá porce zábavy. ()

Ondrish 

všechny recenze uživatele

Po treťom zhliadnutí musím zdvihnúť rating na 4*. Ten brazílsky riff, ktorý hrá Bud (Greg Wonder) v úvode na saxafóne spolu s celkovým feelingom filmu, sú tak pohodovo chytľavé, že sa tomu nedá odolať. A keď sa k tomu ešte pridá šikovná réžia Enza Barboniho - ktorý mimochodom nakrúcal najlepšie S+H filmy a celkom vydarený scenár, tak bez problémov môžem povedať, že je to jedna z TOP 5 spenceroviek. All thums up (ale asi treba vidieť aspoň 2-krát...čo je logické, veď sú to Dvojníci.) ()

Galerie (26)

Zajímavosti (13)

  • Vrtulník žoldáků je britský typ Westland Whirlwind, licenční kopie typu Sikorsky H-19 Chickasaw. (Foxhound#1)
  • Celosvětová premiéra proběhla 19. října 1984 v Západním Německu. (Varan)
  • Mimo Itálie se natáčelo v Brazílii v Riu de Janeiru. (Varan)

Reklama

Reklama