Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bud Spencer a Terence Hill v boji s nebezpečnými pistolníky a falešnými hráči... O velkých penězích a účinných intrikách, o dvou přátelích, kteří lehkovážně pozbyli a s velkou námahou nabyli zpět své bohatství, o mužích, kteří dokáží nebezpečně dobře zacházet s pistolí, a o jiných, kteří se vyznají ve falešných hrách. O tom všem a ještě o mnohém jiném vypráví s nadsázkou a trochou ironie film z Divokého západu, který v roce 1968 natočil režisér Giuseppe Colizzi. Role nerozlučných kamarádů, jež se snaží dostat ke svým penězům, Colizzi svěřil populární herecké dvojici Bud Spencer a Terence Hill. Jejich společníkem se v roli mazaného Cacopoulose stal Eli Wallach, představitel obávaného Calvery ze slavného filmu Sedm statečných. Dobrodružná cesta za zlodějem je provázená pro tento žánr typickými potyčkami a rvačkami, které vrcholí velkolepou bitkou v kasinu. Film patří do série populárních italských westernových komedií, nazývaných též spaghetti-westerny. (Česká televize)

(více)

Recenze (111)

Lima 

všechny recenze uživatele

"Trumfové eso" - film, na který se vždy rád podívám. Druhý společný film T. Hilla a B. Spencera, kde ještě nerozdávají rány jak na běžícím pásu. Jasně, nezbytných rvaček se dočkáme i zde, ale zatím v menší míře, než je ve filmech s touto dvojicí obvyklé a to hlavně na začátku a pak až při "závěrečném účtování". Spíše tady jde o docela zajímavý příběh, kdy Eli Wallachovi, opět jako vždy neodolatelnému záporákovi, jde po patách ústřední dvojka. V příběhu je několik zajímavých zvratů a závěrečné scéna z kasína je vtipně vymyšlená. Tenhle snímek neurazí ani ty, kteří jinak ty dva ranaře nemusí. ()

sud 

všechny recenze uživatele

V některých scénách již značně odlehčenější, než Bůh odpouští, já ne!, přesto stále čistokrevný spaghetti western, kde hrají prim přestřelky před pěstními souboji. Terence Hill je stále víc za drsňáka, než Bud Spencer jako jeho trošku jednodušší parťák - silák a Eli Wallach si svou polozápornou polokomediální roli očividně užívá. 85%. ()

Reklama

hemul 

všechny recenze uživatele

Už nie klasicky špageti western, ešte nie komediálny western, a práve preto unikátna záležitosť. Bud, Terence a Eli ako fantastická trojka, urobiť uveriteľnú individuálnu postavu je kumšt, urobiť zmysluplnú dvojicu je kumšt na druhú, ale trojica, klobúk dole, každý je iný a dohromady idú ako hodinky, jeden si chytá blchy, druhý spí, tretí zíva, pre mňa oveľa príjemnejšie a zábavnejšie ako nekonečne nudný Leone. Keby Fellini natočil western, bolo by to asi podobné. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Pouhý rok uplynul od uvedení spaghetti westernu ´Bůh odpouští, já ne!´, kde se oficiálně poprvé blýskla dvojice Spencer a Hill, když se v kinech objevilo volné pokračování pod názvem ´Trumfové eso´. Drsné motivy a dlouhé dramatické scény typické pro spaghetti western samozřejmě zůstaly, nakonec, druhá polovina 60. let byla pro tento žánr velice příznivá, takže není divu, což může potvrdit i Clint Eastwood či Franco Nero, ale co se týče charakterů postav hlavní dvojky, byl ucelený směr, kterého se už oba představitelé striktně drželi a později komediálně zdokonalili. Dějová linka je oproti předchozímu snímku daleko jednodušší, avšak stále zpracovaná žánrově zcela skvostně. Plno hlášek a jasný dějový směr je zárukou skvělé spaghetti westernové podívané. ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Trumfove eso...jejich druhý společný film, a zároveň pokračování prvního dílu - Bůh odpouští, ja ne!, nutno dodat, že i když jsem dal všem jejim filmům pět hvězd, čili i Bůh odpouští, já ne! tak tohle pokračování je lepší než první díl. Rvačky už se trochu rozjíždí, ne sice jako v Dva poldove apd. ale začátky, že ano. Vtip konečně taky, a příběh je opět perfektní. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (2)

  • Československá kinopremiéra proběhla s velkým zpožděním až koncem roku 1983 a televizní teprve v létě 1986. (charles3)
  • Natáčení probíhalo ve Španělsku. (Terva)

Reklama

Reklama