Reklama

Reklama

Blb a blbec

  • Česko Průseráři (více)
Trailer

Obsahy(1)

Můj milý synu Travisi, dlouho jsme se neviděli, Vánoce se blíží a my bychom se měli zase sejít... Všechno začíná tímto dopisem s maminčiným přáním a zmínkou o tajemném pokladu. Informace o pokladu se stává veřejným tajemstvím a všichni si dělají plány. Začíná western plný divokých jízd, přestřelek a nezvládnutelných situací. Jak dopadne honba za pokladem, se všichni dozví až o slavnostní vánoční noci. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

MFZB 

všechny recenze uživatele

Tak filmy s tymito dvoma típkami sú fakt super. Ešte dávnejšie som to pozerával v TV a strašne sa mi páčili hlavne tie bitky, ale už si presne nepämatám ktorý film bol ktorý, ale tento bol každopádne super. Vtipné to bolo dosť a aj bitky sa dali. Zo začiatku to bol nárez ale potom to už nebolo až také smiešne, ale záverečná bitka u mňa teda potvrdila tých 80%. Ešte by sa patrilo vzhliadnuť aj niektoré iné filmy týchto típkov... ()

Grogan 

všechny recenze uživatele

Poslední film Spencera a Hilla. I když už jde na obou vidět zhoršení formy ( už jim přece jen není nejmíň), tak jde o skvělé zakončení jejich společné kariéry. Závěrečná bitka patří mezi jejich nejlepší a humoru tu je taky dost. ("Je príma, že jsme zase spolu." - "Nejsme spolu." - "Proč ne?" - "Jeden chlap mi říkal, že nejdůležitější na světě je klid a pohoda. To jsem měl, dokud jsi byl pryč." ) ()

Reklama

KoRner 

všechny recenze uživatele

Hlášok je síce dosť, postarším pánom však už chýba tá energia, s ktorou sa púšťali do bitiek vo svojich najslávnejších filmoch. Film je stavaný skôr na zimné sviatky, čo už mi k týmto dvom komikom nejak nepasuje. Bud je asi 2x väčsí ako pred rokmi a Terence už trošku starý na postavu večného milovníka. Takže kvôli heftom z prvej polovice za 3*. ()

smrtubohem 

všechny recenze uživatele

Naši hoši jsou už trochu staří (zejména lehce tragický Bud), aby ve svém posledním společném filmu mohli předvádět stejná alotria jako zamlada. V tom ale netkví hlavní problém - ten bych viděl v Hillově režii a dost stupidním scénáři hluboko pod jejich standardem. Závěrečná scéna je trapnost, matka obou darebů je úděsná, 2 hloupé a sladké Němky mi vadily nemálo, ke všemu jsem se dost nudil a stále čekal, kdy už se pánové začnou opravdu prát a kdy bude legrace. Ta nepřišla a proto mi nezbývá než udělit slabé dvě hvězdy. A to mám Spencera a Hilla hodně rád !! ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Jsou to sice slabé tři hvězdy, ale přesto jsem nemohl jinak. Terence Hill mě jako režisér rozhodně nepřesvědčil, scénář byl špatný a herecké výkony podprůměrné, ale při závěrečných titulcích jsem měl takový hřejivý pocit a ani nevím proč. Možná je to tím, že film Průseráři (nevím, který blbec vymyslel český překlad jako Blb a blbec) nebyl myšlen jako nějaký velkofilm, ale spíše jako pocta dlouholeté spolupráce dvojice budyhill. Zejména jsem měl pocit, že tímto filmem chce Hill poděkovat svému spolupracovníkovi a kamarádovi, že byl takovým skvělým parťákem. Jinak moc nechápu, proč jsou na CSFD vedeni Průseráři jako související s filmy Pravá a levá ruka ďábla a Malý unavený Joe. Kromě toho, že jsou v těchto filmech bratry,nemají filmy zase tak moc společného. Průseráři jsou spíše poctou všech westernů, kteří tito dva, ať společně nebo zvlášť natočili. Jsou tam známky nejenom už výše zmíněných, ale i trilogie Cata a Doca, Lucky Lucka nebo filmu Buddy míří na západ. Na závěr, pokud máte rádi budyhillovky, tak si film určitě užijete a zažijete pár dojemných chvil, ale pokud jste k těmto dvoum nenašli ještě cestu, tak bych tímto filmem určitě nezačínal. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • Jedná se o poslední snímek, ve kterém se bok po boku sešla dvojice Terence Hill a Bud Spencer. (korbitch22)

Reklama

Reklama