Reklama

Reklama

Nevinné lži

(seriál)
  • angličtina Innocent Lies
Trailer 2
Česko, (2013–2014), 16 h 21 min (Minutáž: 70–82 min)

Hrají:

Aňa Geislerová, Tomáš Pavelka, Roman Luknár, Daniela Kolářová, Vojtěch Dyk, Tatiana Dyková, Jitka Čvančarová, Matěj Ruppert, Boris Hybner, Jiří Langmajer (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

„Každý má někdy důvod neříct pravdu"
I malá lež může způsobit velké potíže. Cyklus komorních televizních filmů o osobních problémech i společenských fenoménech, který Česká televize připravila ve spolupráci se společností SALON VRABEL, bude uveden pod společným názvem Nevinné lži. (Česká televize)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (270)

Radko 

všechny recenze uživatele

"Vedlejší přiznaky". - 60%. Celkom dobre vykreslené mrákotné stavy ženy, na pleciach ktorej sú tri malé deti a jedna veľká usadlosť na dedine, rúbanie dreva na oheň, varenie a všetko. Nečudo, že sa v takomto večnom strese s nedostatkom spánku zosype, nečudo psychiatrom, že ju odpálkujú liekmi. Manžel tento stav nechápe, pretože skladá hudbu, je mimo domu a večer oddychuje. Tak ju pošle za psychiatrom. Dnes málokto má celostného lekára, čas odborníkov je limitovaný na pár minút s jedným pacientom a tak správna diagnóza často ostáva neidentifikovaná. Boj s pomýleným systémom našťastie v tomto prípade ústi do happy-endu. Ale aj keby nie, vcelku ide o takú selankovitú limonádku s vyriešiteľnými problémami a nerozpadávajúcou sa rodinkou. Chromozom - 45% Tak toto bolo viac než eurokonformné. Lesbické páry vychovávajúce deti zo skúmavky. Uf. A veď áno prečo nie. Len tá celková dejová konštrukcia mi nijako nesadla. Pretože bola absolútnym výcucom z prsta. Lesba - laborantka oplodňuje semenom náhodných darcov svoje momentálne lesbické milenky. Neskôr sa s nimi rozíde, no deti jej exmilenkám zostávajú. V puberte sú zvedavé, chcú vidieť tatu, nie náhradnú mamu. Toto by mohlo byť v príručke zdravej a šťastnej EÚ rodiny. Odstráňme bariéry a milujme sa rovnako pohlavne, množme sa umelo. Osobne poznám jeden lesbický pár, ktorý sa stará o dieťa. Ale to s umelou konštrukciou tejto časti seriálu nemá nič spoločné. Ale veď hej: film a realita sú predsa dve úplne odlišné veci, nuž ale pokiaľ to mám hodnotiť ako kvalitnú a plnokrvnú fikciu, tak počujem len šuchot papiera a namáhavo vyťukané situácie do počítača, aby z tohto bolo niečo moderné, na zamyslenie a nie tuctové. Vyliezla zlátanina. Nič to, stáva sa, ideme ďalej. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Pod povrchem by pravděpodobně nemělo příliš velký problém uspět i v kinosálu přesto, že se v něm všehovšudy mihne tucet herců. Pohlídaný scénář a režie jsou jednoduše vidět, Nellis se tak (nepřekvapivě) podařilo Nevinné lži správně nakopnout. S čímpak asi přijdou Prušinovský či debutant Kotek? ()

Reklama

Meijin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Toto je hodnocení z roku 2013 (v závorce odlišné hodnocení po roce 2020): 1. Pod hladinou (A.Geislerová, T.Pavelka, Luknar) - 3*, 2. Lež má rozbité auto (Vilhelmová, Dyk, Ruppert) - 3*, 3. Druhý dech (J.Langmajer, O.Malý, Hřebíčková) - 2* (3*), 4. Hvězdička (Suchánek, Brodská, Voříšková) - 2*, 5. Klukovina (Taclík, Liška, Medvecká) - 4* (3*), 6. Chromozom (Brodská, H.Čermák) - 2* (3*), 7. Čistá práce (Plouhar, Benetová) - 2* (3*), 8. Byl lásky čas (Freimanová, Janžurová, Veškrnová-Havlová) - 4* ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Z jedné nevinné lži se vyklubala taková malá soukromá past. Přiznám se, že první díl mě vůbec nechytil. S dalšími už to bylo mnohnásobně lepší. Akorát to s nimi bylo jako na houpačce, ale to je věcí režiséra, čemu přiloží váhu. Poslední díl nebyl tak o lži jako spíše o křivdě, čekala jsem ten příběh trochu jiný, ale bylo lepší, že to bylo právě takhle. Nebudu mít žádný problém s tím, pokud by se ČT rozhodla nějaké příběhy ještě přitočit. Všechno to byly atraktivní a aktuální témata ze života. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

13/13 Z #finaleplzen jsem si přivezla socialistický závazek dokoukat tento ideálně se jevící cyklus. Ano, paralela se Soukromými pastmi je zjevná a je dobře, že ČT se nechala vyprovokovat ke konkurenčnímu projektu. Ale jak mnozí vědí, podobných nápadů v minulosti bylo už několik a například cyklus Oběti také stojí za pozornost. Mám v plánu obě série a zatímco některé díly jsou skutečně skvělé, jiné zavání bohužel růžovým neorealismem, což je v dnešní době poněkud škodlivé. ()

Galerie (331)

Zajímavosti (19)

  • Keď si Ondra (Michal Suchánek) balí tašku, aby odišiel na chatu, je vidieť na vrchu tašky zbalený aj šál Slavie Praha, klubu, ktorého je Michal Suchánek fanúšikom. (Gareth_Jones)
  • V 10. díle "Zrádce" ve scéně, kdy Kryštof (Kryštof Hádek) mluví se svým podřízeným Davidem a ptá se ho na nový merchandising, je vidět, že v době, kdy Kryštof doříkává svoji větu, tak se David v odrazu pohne, zatímco po střihu udělá tentýž pohyb znovu. (skinny9)

Reklama

Reklama