Reklama

Reklama

Nevinné lži

(seriál)
  • angličtina Innocent Lies
Trailer 2
Česko, (2013–2014), 16 h 21 min (Minutáž: 70–82 min)

Hrají:

Aňa Geislerová, Tomáš Pavelka, Roman Luknár, Daniela Kolářová, Vojtěch Dyk, Tatiana Dyková, Jitka Čvančarová, Matěj Ruppert, Boris Hybner, Jiří Langmajer (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

„Každý má někdy důvod neříct pravdu"
I malá lež může způsobit velké potíže. Cyklus komorních televizních filmů o osobních problémech i společenských fenoménech, který Česká televize připravila ve spolupráci se společností SALON VRABEL, bude uveden pod společným názvem Nevinné lži. (Česká televize)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (270)

triatlet

všechny recenze uživatele

Pod hladinou: (90%) Scénář Alice Nelis nemá chybu. V převládajícím dramatu se objeví vtip (scéna s plaveckou lekcí neplavce v potapěčských brýlích), herecké vedení je perfektní, zajímavě je rozvíjena cykličnost vnitřních monologů hlavní hrdinky. Po dlouhé době jsem viděl televizní film, na který bych s chutí zašel do kina. ---------- Lež má rozbité auto Kotek s Kolečkem jednoduchým pokusem o vtip nic nezkazili. Díky ústřední dvojici a B. Hybnerovi pro mě lehký nadprůměr (65%). ---------------------- Druhý dech Opět herecky přesvědčivé. Ale samotný vývoj postav a vystavění scénáře mi připadaly průměrné. Navíc romantický závěr působil natahovaně, ale (!) za životní matematickou rovnici ve vypointovaném dovětku + 10% (= 65%). -------------------------- Hvězdička: (65%) Herci (od Suchánka přes Voříškovy, Kotka, Brodskou až po Hofmanna) opět dokázali vdechnout postavám život. Navíc jsem se u některých hlášek bavil. Problém je s uvěřitelností scénáře - opomine-li divák klišé s "Pomáhat a chránit", zůstává řada otazníků, proč bulvár neodhalil identitu Iris. ---------------------------- Klukovina: (70%) Opět herecky přesvědčivé výkony. Víc než "klukovina" ve vztahu k učiteli mě zaujaly rodinné vztahy. ----------------------------------------------- Chromozom: (95%) Velmi dobrý scénář, který by stačil téměř na samostatný film. Tereza Brodská v některých scénář vyrovnala svůj výkon z filmu Dvojrole Zajímavě zpracovaný vývoj "překvapivého" otcovství. Oceňuji i otevřený závěr. ()

Beagle

všechny recenze uživatele

Díl 6: Mě Chromozom velmi příjemně překvapil, a to především ve srovnání s tou hrstkou českých snímků/epizod seriálů, které se dané tématiky dotkly (a tím nemyslím jen tématiku lesbických vztahů, ale také zobrazení prostředí IVF klinik a vlastně rodiny jako takové). Vizuálně velmi příjemné ( nejvíc mi to připomnělo třeba epizodu z True Love britské BBC), s přesvědčivými hereckými výkony (sympatická byla zvlášť Barbora Kodetová v nesnadné roli "druhé" maminky, ale i oba představitelé dětských rolí), a s dialogy, které nešustily papírem. Opravdu překvapivě dobrý a vtipný český mix, tak trochu podle receptu Lisy Cholodenko. A myslím, že poselstvím i tohohle snímku je, že děcka nakonec budou v pohodě. Tuhle epizodu hodnotím za poctivé čtyři hvězdičky. ()

Reklama

Nikon

všechny recenze uživatele

Jak mám doprdele hodnotit společně tv filmy, kde na jedné straně stojí profesionalita a kumšt Alice Nellis a výborná prvotina Vojty Kotka a na druhé straně taková amatéřina jakési paní Vrábelové ? Když už jsou tady samostatně třeba jednotlivé díly Colomba, tak proč je tady tohle pod jedním titulem ??? ()

plechulka 

všechny recenze uživatele

Zatím (hodnoceno po 4. dílu) každý díl zajímavý a nadprůměrný a baví mne hlavně různorodostí.... Doplněno po ukončení cyklu - PARÁDA - I TY NEJSLABŠÍ DÍLY BYLY V POROVNÁNÍ S BĚŽNOU PRODUKCÍ NADPRŮMĚRNÉ! Pro mně to ale vyhrál díl CHROMOZOM - jako nejzajímavější scénář a ĆISTÁ PRÁCE, protože jestli bylo něco "jako ze života", tak tohle! ()

lucascus 

všechny recenze uživatele

Pod hladinou ★★★★ (zajímavý především vývoj vztahu mezi matkou /Daniela Kolářová/ a dospělou dcerou /Aňa Geislerová/), Lež má rozbité auto ★★★ (příjemná a navíc humorem odlehčená povídka, chemie mezi Vilhelmovou a Dykem opravdu funguje), Druhý dech ★★★★ (chlap v balíku příjde o práci, kvůli dluhům pak i o vilu, manželku i děti - skvělý Langmajer v hlavní roli táhne tento nadprůměrný díl), Hvězdička ★★ (tak tohle byl zatím rozhodně nejslabší díl, zaujala mě pouze půvabná Tereza Voříšková v roli fiktivní dívky Iris, její přirozenost je obdivuhodná...), Klukovina ★★★★ (o tom, jak může mít křivé svědectví nedozírné následky pro životy obviněného i žalobců - mimochodem výborný Taclík, a i chlapecké role jsou zvládnuty poměrně dobře), Chromozom ★★★ (poměrně povedený díl o tom, jak laborantka zpronevěří spermie, krásné lokace na konci dílu, kde jsou záběry na venkovské nádraží), Čistá práce ★★★★ (scénář je možná trošičku slabší, zato naprosto perfektní a odzbrojující je herecký výkon Jana Plouhara v hlavní roli zfetovaného stavbaře, rýsuje se nám pan Herec), Byl lásky čas ★★★★ (a nakonec plejáda výborných herců v podání Freimanové, Janžurové, Havlové, Vetchého, Munzara a Hanáka - co chtít více...) České televizi děkuji za po mnoha letech parádní seriál, který je opravdu koukatelný a má smysl ho vidět... A jdeme na hodnocení druhé řady: Zrádce ★★★★ (věčné dilema mezi Spartou a Slávií potvrzuje že "fotbal je krásnej" a Taclík s Hádkem jsou nepřekonatelní, druhá řada tedy nasadila vysokou laťku hned zpočátku - jeden z nejlepších dílů), Vedlejší příznaky ★★★★ (tak tahle série se snad povedla ještě více než ta první, Kodetové role hysterické matky sedla jak ušitá a vlastně si střihla roli jakoby ze svého života, kopa dětí, život na vesnici, manžel hudebník), Na dně skleničky ★★★ (druhá série si sice pořád drží vysokou laťku, ale tento díl krápánek zaostává za prvníma dvěma - přestože Majer podává velmi uvěřitelný výkon alkoholika), Moje pravda ★★★ (tento díl není špatný, ovšem nějak se dookola začíná opakovat téma mezilidských vztahů, což začíná malinko nudit. A příběh není ničím překvapivý, ohromující - bohužel je to někdy až skoro rutinní - aneb dětí, vnímající rozvádějící se rodiče, stále přibývá. Ovšem oceňuji comeback skvělé Preissové, dále zde perfektní Vágnerovou a rovněž dokonalého Vyorálka. Ale jak známo, herecké obsazení je výtečné v každém díle), Hra ★★★★★ (a na závěr musím dát plné hodnocení, je to pocta celému perfektnímu seriálu, ale i tomuto skvostnému epilogu. Děj na pomezí virtuality a skutečného světa parádně graduje, napětí by se dalo krájet, herecká práce je po všech stránkách dokonalá - špičkový Vetchý i ostatní herci, rovněž tak hlavní dětská herečka. Laťka byla nasazena vysoko, ale tady se ji podařilo překonat. Paráda a pokud někdy vznikne nějaká třetí řada - nevím, nevím zda je v tuzemských silách poslat laťku výš). ()

Galerie (331)

Zajímavosti (19)

Reklama

Reklama