Reklama

Reklama

Nevinné lži

(seriál)
  • angličtina Innocent Lies
Trailer 2
Česko, (2013–2014), 16 h 21 min (Minutáž: 70–82 min)

Hrají:

Aňa Geislerová, Tomáš Pavelka, Roman Luknár, Daniela Kolářová, Vojtěch Dyk, Tatiana Dyková, Jitka Čvančarová, Matěj Ruppert, Boris Hybner, Jiří Langmajer (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

„Každý má někdy důvod neříct pravdu"
I malá lež může způsobit velké potíže. Cyklus komorních televizních filmů o osobních problémech i společenských fenoménech, který Česká televize připravila ve spolupráci se společností SALON VRABEL, bude uveden pod společným názvem Nevinné lži. (Česká televize)

Recenze uživatele slunicko2 k tomuto seriálu (6)

Pod hladinou (2013) (S01E01) 

Hezky napsaný příběh kazí nekvalitní práce zvukaře. Přesvědčivé 37leté Aně Geislerové (prolhaná káča Eva, která neví, co by) role sedla jako prdel na hrnec. ()

Klukovina (2013) (S01E05) 

Jak se pomstít neoblíbenému učiteli. 1)  Spoiler. Příběh skončil příliš brzy. Zajímala by mě reakce rodičů na pravdu, reakce okolí, školy, spolupracovníků obviněného učitele. Bylo by dobré mít i zpětnou vazbu od pachatelů. Prostě pro mě to nejzajímavější ve filmu nebylo._____ 2)  Zaujal mě 16letý (bez záruky) dnes vášnivý gamer Jan Vaši (s cholerickým otcem, kterého parádně hraje 41letý Pavel Liška). ()

Chromozom (2013) (S01E06) 

Na příběhu dvou lidí s nenaplněným životem ukazuje příběh typickou "nevinnou lež".  1)  Dárcovství orgánů i spermatu za peníze je pochybná záležitost, dublování, které tu předvedla laborantka Katka, je ještě horší._____ 2)  Spoiler. Scénář nastoluje tři okruhy otázek. První - smysl a funkce center asistované reprodukce a spermobank. Vývoj nepochybně směřuje ke genetickým manipulacím ještě před pár desítkami let nemyslitelným. Jako se vytváří genofond rostlinstva a živočišstva, je asi načase uvažovat i o podobné záloze pro lidstvo. Kdo ví, jestli to už dávno někde neexistuje._____ 3)  Spoiler. Druhý - lesbický pár toužící po dítěti. Legalizace procesů oplodnění, odnošení dítěte náhradní matkou i osvojení již narozených potomků by nesporně věci hodně pomohla. Situace si férová pravidla hry vyžaduje._____ 4)  Spoiler. Třetí - touhu dětí po poznání svých zploditelů. No jasně, že to chtějí, kdo by se divil. Ale myslím si, že hlavním zdrojem této touhy je zvědavost. Jakmile ji uspokojí, dají pokoj a rády se vrátí ke svým rodičům - těm, kteří je vychovali. Pokud ne, pak chyba rozhodně není na straně biologických rodičů nebo dětí samotných._____ 5)  Spoiler. Vlastně je tu ještě čtvrtý okruh otázek - vztah dívky ke klukovi, se kterým chodí a který je, jak se ukáže, její nevlastní bratr. Ale tím se film moc nezabývá, to je spíš jen roznětka pro další děj._____ 6)  Zaujal mě slaďoučký 15letý Jáchym Novotný (syn Matěj, chce poznat svého biologického otce). ()

Čistá práce (2013) (S01E07) 

Přesný portrét lidského typu i poměrů ve stavebnictví. 1)  Poněkud prostoduchý Jindra s přerostlým egem a neschopností odhadnout vlastní síly i druhé lidi je fakt ze života. Takových Jindrů je. Bohužel však mám pocit, že ještě víc je těch grázlů a grázlíků kolem nich. A manželek, jako je ta jeho, je taky spousta._____ 2)  Spoiler. Pokud jsi film neviděl, dále nečti! Pointa realisticky ukazuje Jindrovu cestu do pekel. Tvůrci se vyhnuli doslovnosti a nechávají na divákově fantasii, jak to celé dopadne. Vidím tu několik možností._____ a) Akce se podaří, Jindra získá prachy, poplatí aktuální dluhy, ale nezmění se. Dřív nebo později se ocitne v podobné situaci._____ b) Jeho parťák ho podrazí a Jindru buď chytnou anebo nechytnou, ale i tak skončí bez výdělku._____ c) Věc se nepodaří a oba budou lapeni. K nedostatku peněz se přidruží i trestní stíhání._____ Dobrý konec toho všeho vidí snad jenom Jindra._____ 3)  Mému oblíbenému herci 31letému Janu Plouharovi je role Jindry doslova šitá na tělo. I další herecké obsazení je trefné._____ 4)  34letý scenárista a režisér Jan Prušinovský umí, i když většinou jeho pracem dávám 3 - 4*, vždycky mi tam něco vadí. V tomto případě žádné konkrétní výhrady nemám, ale celkový dojem pěti hvězdiček nedosahuje. ()

Hra (2014) (S02E05) 

Virtuální znásilnění. 1)  Jak moc s vámi zamává, když jste virtuálně znásilněn(a)?_____ 2)  Nějak jsem nepochopil, proč někdo na takových "hrách" ujíždí. Zřejmě holt to generace, vyrostlá od malička na sociálních sítích, vnímá jinak._____ 3)  Ani otcova vášnivá zaslepená posedlost pomstou mi nějak nekonvenuje._____ 4)  Alespoň, že 36letý Jan Hájek (architekt hry) působil sexy. ()

Reklama

Reklama