Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od nešťastné smrti otce žije Inuk v hlavním městě Grónska Nuuk se svou matkou, která stále více propadá závislosti na alkoholu. Sociální pracovníci se začnou o Inukův případ zajímat a nakonec rozhodnou, aby byl chlapec poslán do dětského domova. Na malém ostrově uprostřed arktického ledu se Inuk seznámí s mlčenlivým lovcem Ikumou, díky kterému odhalí naprosto odlišný způsob života. Vyspělý a vizuálně velmi podmanivý snímek je příběhem o poznávání inuitského dědictví s nenuceným ekologickým podtextem. (MFF Cinema Mundi)

(více)

Recenze (3)

MeGab 

všechny recenze uživatele

Viděno na Cinema Mundi 2013. Filmu dost ublížil uvaděč, který divákům předžvejkal děj filmu, asi abychom nad ním nemuseli přemýšlet. Scénář mi přišel poněkud zmatený, chvílemi postrádal logičnost. Jakoby film postrádal hned několik vystřižených scén. ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

Nádherná krajina z říše sněhu a ledu,štěkající smečky huňatých tažných psů, v kožešinách zahalené, větrem ošlehné tváře lidí. Záběry, na které se tak dobře dívá z tepla domova. Příběh 16letého Inuity, který prožil většinu svého života v moderní civilizací proměněné jižní části Grónska a objevuje na severu prastarý způsob života svých předků, přiblíží divákovi drsné podmínky, za kterých ještě poslední lovci podnikají výpravy do nehostinné přírody, ze kterých se ovšem již vracejí do svých moderních obydlí. K autentické atmosféře filmu přispívají dobře vybraní, sympatičtí herci.Viděno v rámci Challenge Tour 2017:30 dní se světovou kinematografií. ()

Reklama

L_Into 

všechny recenze uživatele

Cinema Mundi 2013 - Dobrý film. Děj byl chvílemi trochu předvídatelný, ale v zásadních momentech překvapil, takže nakonec nemám co vytknout. Výkony neherců byly fantastické, záběry nádherné a hudba taky hodně pomohla. Souhlasím s MeGab, že uvaděč si svůj výstup mohl odpustit, ale to nemá s filmem nic společného, že :) Na lepší tři hvězdičky, přidávám čtvrtou, protože zatím je film dost podhodnocený. ()

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v grónských lokalitách Nuuk a Kitaa. (Terva)

Související novinky

Největší filmový festival v Brně se blíží

Největší filmový festival v Brně se blíží

17.02.2013

Čtvrtý ročník Mezinárodního filmového festivalu CINEMA MUNDI již brzy (27.2. – 6.3. 2013) ovládne moravskou metropoli. Cinefilové i běžní diváci se mohou těšit na nejlepší „oscarové“ kousky za… (více)

Reklama

Reklama