Reklama

Reklama

Kosti a skalp

  • Česko Kostěný tomahawk (festivalový název) (více)
Trailer 1

Divoký západ. Městečko Bright Hope, stojící uprostřed ničeho, zatím vytrhávala z jeho ospalosti pouze loupežná přepadení. Tuto „idylu" ovšem velice rázně utnou příslušníci indiánského kmene, kteří unesou půvabnou Samanthu. Nejedná se totiž o kmen tradiční, nýbrž... kanibalský. A také notně vyhládlý. Místní muži dávají dohromady ne právě klasickou záchrannou výpravu v čele s šerifem Franklinem Huntem (Kurt Russell), která musí za každou cenu Samanthu vysvobodit dřív, než si na ní divoši začnou pochutnávat. Krutost jejich protivníků je však mnohem větší, než si kdo dokázal představit, a jejich mise je v čím dál větším ohrožení. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (733)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Slušný film, ale predsa len som od Bone tomahawk čakal o niečo viac. Kombinácia hororu a westernu sa už pár krát objavila a väčšinou sa jednalo o veľmi zaujímavé záležitosti, napadá ma napríklad Dead birds, Burrowers alebo Ravenous. Bone tomahawk má ale viacero slabín, ktoré jeho úroveň zbytočne znižujú. Tou hlavnou je rozhodne zdĺhavosť, síce určite nepatrím medzi divákov, ktorí potrebujú akciu od začiatku do konca, skôr naopak, ale v tomto prípade zvolený štýl filmu skôr škodí. Síce nemôžem tvrdiť, že by som sa nudil, zvládnuté je to aj tak celkom kvalitne, ale prvé dve tretiny obsahujú až príliš moc prevažne dialógových sekvencií, ktoré síce nie sú hlúpe, ale dlhé a zbytočné. Pri filme o kanibaloch určite nepotrebujem počúvať o tom, ako vyriešiť problém s čítaním knihy vo vani a podobne. Chcelo by to aj lepšiu gradáciou, aby sa niečo hororovejšie dialo aj v priebehu, tu sa jednoducho len film celé dve tretiny drží na jednej úrovni a potom rýchlo prepne do hororového módu, ale tiež len obsahom, inak tá absencia hororovej atmosféry ma veľmi mrzela. A za zápor považujem aj fakt, že sa tvorcovia rozhodli nechať vyriešenie problému hlavne na ľudí za zenitom, no nemyslím po hereckej stránke, ale jednoducho charakterom postavy. Ale aj tak sa mi to celkom páčilo, film má skvelú vizuálnu stránku a atraktívne prostredie, takže sa na to príjemne pozerá, poteší výborné herecké obsadenie, kde nechýbajú mená ako Kurt Russell, Patrick Wilson alebo Matthew Fox a v malých úlohách potešia aj David Arquette a Sid Haig. A tá posledná tretina síce svoj potenciál úplne nevyužije, mohlo to byť napínavejšie a nie až tak komorné, ale aj tak to prinesie určité zadosťučinenie a tých pár drsných momentov rozhodne poteší. Takže znovu ma to už neláka, ale aj tak Bone tomahawk určite stojí za pozornosť, kladov je tu dosť a bavilo ma to. No pri pár zmenách sa mohlo jednať o výbornú záležitosť. 65% ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Film, jehož hlavní postavy jsou: namyšlený a indianofobní floutek, stařec, kovboj mrzák a šerif Kurt Russel s licousy, za které by se nemusel stydět kterýkoliv člen CK monarchie, se zálibou pálit obviněným do nohou. A přesně tohle jsou charaktery, se kterými se tahle dvouhodinovka velmi dobře tráví, někdy se sice zdají postavy až přiblble jednorozměrné, ale upřímně, nějaké rozkrývání charakterových vlastností v sálodlouhých debatách o filosofické podstatě pečených fazolí se sýrem by filmu o vendetě na bílou hlinkou pokryté a divošské něco-jako-indiány příliš neseděl. Žánrové zasazení nahoře trochu kecá, tohle rozhodně není horor a o čistkokrevnej western se taky nejedná, akce je tu rychlá, krvavá a neúprosná, žádné dlouhé akční scény, jen pár brutálních výstřelů, nebo švihnutí titulního kostěného tomahavku (a taky pár abnormálně brutálních scén). A přitom na těhle prvcích většíma filmu nestojí, bohatě stačí zajímavé charaktery zahrané dobrými herci. Mimochodem, tohle nemá vpodstatě žádný soundtrack, což pomáhá budovat tísnivou atmosféru. A jo, tohle je jeden z nejlepších režijních debutů, co jsem kdy viděl. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $1,8miliónaTržby USA Tržby Celosvetovo Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ riadna drsnárna v miestach kde sa niečo krája a hlavne dosť brutálne natočená až tuhne krv v žilách, má to výbornú dusnú atmosféru a napätie s výborným hereckým obsadením, film kde nie je žiadny výraznejší hrdina a postavy sú skôr také chladnejšie podané ale v danom snímku to sedí, delikatesa, western sa týmto posúva do trošku iných sfér, po zombíkoch ožíva vo filmoch zas kanibalizmus /80%/ ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Za úspěch (u mě) ten film vděčí hlavně čtveřici herců Kurt "Licousy" Russell, strejda Pajda, sympatický mladý manžel a asi nejlepší byl Matthew Fox jako nekompromisní pistolník. Sice 80% filmu jen sledujeme, jak se tahle čtyřka táhne pouští, ale táhne se tak zábavně, že to vůbec nevadí. Detailně popisovaná závěrečná půl hoďka je pak zaslouženou odměnou za to, jak dlouho jsme sledovali to putování. Dobře, Zahler, dobře. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Takže co to tu máme? Western mixovaný kanibalským hororem? No proč ne řekl jsem si, nápad slušnej, ale zpracování bohužel na prd. Úvod ještě zaujme, ale jak Russell sestaví trestnou výpravu a vydají se hledat ztracené, tak to jde do kytek. Nevědí totiž kdo je unesl, kam a proč, tak se další hodina věnuje nudnému pátrání, kde jde vlastně jen o to dostat se z bodu A přes bod B do bodu C a závěrečná půlhodinka vyplněná pár šťavnatými gore kousky to nevytrhne. Takže námět zajímavej, ale muselo to sakra mít 2 hodiny? Nemluvě o logických chybách. Nejvíc mě dostalo jak na konci SPOILER týpek co má po celej film zlomenou nohu a nemůže se pořádně hejbat je před finále ponechán stranou aby pak zázračně vylezl do horské jeskyně a (skoro) všechny zachránil. A to jako vážně??? No nic. Nudnej sterilní film studenej jak mrtvá ryba. Nebavilo mě to.35% ()

Galerie (61)

Zajímavosti (16)

  • Film byl natočen hned podle první verze scénáře. (Dr Lizal)
  • Jakmile jde Arthur (Patrick Wilson)  vyříznout zastřelenému indiánovi trubičku z krku, můžeme vidět, že v průběhu scény se indiánovi 3x změní styl zakrvácení hlavy. Jednou mu z úst teče přes tvář, jednou přes krk a jednou zcela chybí krev vytékající z oka. (Novotnak98)

Související novinky

Yorgos Lanthimos plánuje gotický horor

Yorgos Lanthimos plánuje gotický horor

18.12.2019

Režisér Yorgos Lanthimos (Favoritka, Humr) oznámil svůj další projekt. Bude jím gotický horor The Hawkline Monster podle knihy Richarda Brautigana. Příběh se pak točí kolem dvou pistolníků, které si… (více)

Ridley Scott chystá drsný western

Ridley Scott chystá drsný western

12.05.2016

S. Craig Zahler proráží do Hollywoodu. Autor románu Bone Tomahawk napsal a natočil jeho loňskou adaptaci a očividně s ní zaujal Ridleyho Scotta. Legendární režisér Blade Runnera nebo Vetřelce totiž… (více)

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (více)

Star-Lord hledá tátu

Star-Lord hledá tátu

16.12.2015

Z loňských Strážců Galaxie se vyklubal obrovský hit, který se 4. května 2017 dočká pokračování. O čem bude? To režisér James Gunn tají, docela jistě ale víme, že se na plátně objeví otec hlavního… (více)

Reklama

Reklama