Reklama

Reklama

Kosti a skalp

  • Česko Kostěný tomahawk (festivalový název) (více)
Trailer 1

Divoký západ. Městečko Bright Hope, stojící uprostřed ničeho, zatím vytrhávala z jeho ospalosti pouze loupežná přepadení. Tuto „idylu" ovšem velice rázně utnou příslušníci indiánského kmene, kteří unesou půvabnou Samanthu. Nejedná se totiž o kmen tradiční, nýbrž... kanibalský. A také notně vyhládlý. Místní muži dávají dohromady ne právě klasickou záchrannou výpravu v čele s šerifem Franklinem Huntem (Kurt Russell), která musí za každou cenu Samanthu vysvobodit dřív, než si na ní divoši začnou pochutnávat. Krutost jejich protivníků je však mnohem větší, než si kdo dokázal představit, a jejich mise je v čím dál větším ohrožení. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (733)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Zííííííív. Bone Tomahawk pustit přítelkyňi už si v životě nevrznu. 90% filmu se nestane vůbec nic, což při stopáži 133 minut je pro mne doslova Martyrs největšího kalibru. ( Kdo rád nudu a pomalé vyprávění bude ve svém živlu). Bezcílné putování pustou krajinou s né příliš zajímavým story a s nezajímavými dialogy, nad kterými se neusmějete ba ani nezamyslíte, zkratka nejevíte zájem. Co potěší je překvapivě slušný áčkový cásting a v závěru asi 3 pěkné gore scény, ale to jsem mohl zhlédnout na youtube za 5 minut a mohl jsem si ušetřit 2 hodiny 20. Zaujmou i divoši, kteří mají působivý řev, ale vytasit karty na stůl v době, kdy je divák znechucen, zhnusen a znuděn by nezachránil ani pobíhající Indiana Jones. 50% tedy za uznání jisté produkční kvality a herce, ale jinak nezájem. Nejděsivější na filmu je dosavadní hodnocení. Story 5/10, Atmosféra 3/10, Gore 5/10, Vizuál 6/10, Akce 1/10, Zábavnost 2/10. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

David Arquette, lehký nadhled i neobvyklá hudba budiž pojítkem s příbuznými Ravenous. Co se týká charakterů a jejich interakce, jsou seznamovací pasáže v městečku Bright Hope (a že se k ní budou hlavní postavy často upínat) i putování po prašné wild west krajině velmi chytře napsané a i když se to na první pohled nezdá, každé slovo hovorného zástupce šerifa (skvělý Jenkins) má své opodstatnění. A pak? Pak přichází na řadu sugestivní zabíjačka a Kurt s rozžhavenou placatkou zastrčenou v otevřené břišní krajině.. Jestli hledáte ve světě filmu něco jiného, doporučuji nastavit hlavu přímo proti Zahlerovu kostěnému tomahawku.. ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Jako když vás někdo hodinu drbe na bříšku a pak vám o držku rozbije flašku od vína - tak moc hardcore ten všema omílanej závěr je. Ať už se vám z něj kufr zvedne nebo nezvedne, film jako takovej je docela dobrej, za což může především super herecká sestava a minimalistická, nicméně poctivá westernová atmosféra. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Pomalá atmosferická putovačka se skvěle zahranými charaktery. Kurt Russel se ve westernu našel, Fox je přesvědčivý arogantní zmrd a Wilson obyčejný chlápek se ženou v jeskyni lidožravých indiánů. Děj odsýpá a když v závěru dojde na akci je naturalistická a řádně krvavá. Řezničina v jeskyni je jednoznačným vrcholem filmu. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Takéto filmy tu nie sú často, o to viac ho oceňujem. Takýto drsný a krvavý film, ktorý doslova dokáže šokovať, to je niečo čo sa len tak nevidí. Hodne potešil Kurt Russell, ktorému úloha šerifa nadmieru sadla, viac menej sa celý casting podaril. Vlastne celý film je dosť dobrý, od hercov po napätie, akcie, prostredie atď. Najviac zamrzí, že to ma strašne pomalé tempo, dať tak dvadsať minút dole, bol by to výborný film. 80% - 4* ()

Galerie (61)

Zajímavosti (16)

  • Podle původního plánu se mělo natáčet v Novém Mexiku a Utahu. Nakonec se však natáčelo v Jižní Kalifornii. (Pedronaut)
  • Závěrečné titulky jsou vytvořené pomocí Autoglyph Endcrawl®. (Rominator)

Související novinky

Yorgos Lanthimos plánuje gotický horor

Yorgos Lanthimos plánuje gotický horor

18.12.2019

Režisér Yorgos Lanthimos (Favoritka, Humr) oznámil svůj další projekt. Bude jím gotický horor The Hawkline Monster podle knihy Richarda Brautigana. Příběh se pak točí kolem dvou pistolníků, které si… (více)

Ridley Scott chystá drsný western

Ridley Scott chystá drsný western

12.05.2016

S. Craig Zahler proráží do Hollywoodu. Autor románu Bone Tomahawk napsal a natočil jeho loňskou adaptaci a očividně s ní zaujal Ridleyho Scotta. Legendární režisér Blade Runnera nebo Vetřelce totiž… (více)

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (více)

Star-Lord hledá tátu

Star-Lord hledá tátu

16.12.2015

Z loňských Strážců Galaxie se vyklubal obrovský hit, který se 4. května 2017 dočká pokračování. O čem bude? To režisér James Gunn tají, docela jistě ale víme, že se na plátně objeví otec hlavního… (více)

Reklama

Reklama