Reklama

Reklama

Agent 47 (Rupert Friend) není obyčejný člověk, představuje vyvrcholení desetiletí trvajícího tajného genetického výzkumu. Stojí na konci vývojové řady, jeho existence navazuje na čtyřicet šest předchozích klonovaných agentů obdařených neuvěřitelnou silou, rychlostí, vytrvalostí a inteligencí. Agent 47 je elitním a dokonalým zabijákem, který byl pomocí genetických experimentů vyšlechtěn jako dokonalý vražedný stroj. Jeho nadcházejícím cílem je korporace, která má v úmyslu zmocnit se vytvořeného genu a pomocí něj vytvořit armádu zabijáků, jejichž schopnosti předčí dokonce i vlastnosti agenta 47. Uspěje? Nebo se stane její kořistí a zdrojem další zkázy? Ve svém osamělém boji se 47 spojí s Katiou van Dees (Hannah Ware), mladou ženou, která je schopná zodpovědět většinu otázek týkajících se jeho původu a zároveň střeží tajemství umožňující odhalit a především zničit nepřátelskou spikleneckou korporaci. Vše směřuje k závěrečné epické bitvě, v níž proti nim stojí v čele armády protivníků lstivý John Smith (Zachary Quinto). (Cinemart)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (399)

Larrysbride 

všechny recenze uživatele

Více akce, méně keců a konečně taky sexy. Takový je nový Hitman. Zatímco kritici si na filmu smlsli po velkém (film získal pouhých 8% na Rotten Tomatoes a 29% na metacritic), já jsem se zaradovala, že je tu po dlouhé době (čti: od Riddicka z roku 2013) konečně akční pecka, která se soustředí více na akci a méně na prázdné dialogy a tlachání o tom, kdo je tu větší padouch a kdo ovládne svět (čti: Gotham, Jupiter vychází a nespočet dalších)... A tak zatímco se "filmoví odborníci" předhánějí v tom, kdo ve filmu nalezne více nesmyslů, já se budu dále kochat nad touto oslnivou glorifikací násilí s dechberoucí kamerou a přepychovými futuristickými záběry. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Existuje viacero typov zlých filmov, napríklad sú tvorcovia len zbytočne ambiciózni a neuvedomia si svoje finančné možnosti, niekedy im to celé skazí jedna, dve nevydarené zložky, inokedy možno aj majú nápady, ale nevedia ich predať a nevyjde im to a podobne. No najnovší Hitman mi prišiel ako samostatná kategória, absolútna sabotáž. Tu sa museli prakticky všetci, čo mali niečo spoločné s týmto filmom dohodnúť, že natočia čo najväčší brak, aký si dokážu predstaviť, lebo toto snáď ani nemôže byť možné. Už len ten scenár, niečo tak neuveriteľne debilného prakticky ani nemá obdoby. Toto už nie je len nejaké jednoduché priamočiare klišovité akčné béčko, čo som od toho očakával a aj chcel, to napríklad presne spĺňal predchádzajúci film s Olyphantom. Tu nielen, že ma nezaujímalo absolútne nič, ale som sa doslova po celý čas cítil úplne trápne, že sa na niečo tak debilného vôbec pozerám. Ale aj tak som to nedokázal vzdať, lebo takýto úkaz sa takmer nevidí, ale tvorcovia nesklamali a svojou kadenciou debilných prvkov, zvratov a dialógov ma neprestávali udivovať až do konca a niekedy som sa už nedokázal brániť smiechu. Akcia na prvý pohľad má takmer všetko, čo mám v tomto type filmu rád, množstvo zabitých, strieľanie, tiché pohybovanie, drsné likvidácie, ale režisér z toho urobil úplnú frašku, štylizáciou mi to prišlo, ako z tej najbrakovejšej videohry a opäť ma tu nebavilo absolútne nič. No nielen režisér, choreografia súbojov je príšerná, strih nestojí za nič a tá potreba tvorcov urobiť všetky kaskadérske kúsky digitálne, aj keď v iných filmoch sa točia tradične mi tiež poriadne liezla na nervy. A samostatnou kategóriou je hudba, no niečo otrasné, čistá esencia braku. A tak to jediné, čo mi tu nevadilo je Rupert Friend, ktorý mi na Hitmana sedel až prekvapivo dobre, ale len mimo akcie a občas sa nájde aj nejaký zaujímavý moment, ktorý svojou štylizáciou pripomenie herného Hitmana, takže za to tá jedna hviezdička, inak je to katastrofa. Ale aj tak som rád, že som tohto Hitmana videl, toto už je skutočne rarita. 20% ()

Reklama

Papekus 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem moc a i tak jsem byl znechucen. Hitmana 47 jsem vždycky bral jako dokonalý stroj na zabíjení, který sází více na strategii a plánování než na šílené pobíhání a uhýbání před kulkama. Ale v tomto filmu je každý "hrdinův" úkryt prozrazen během pár hodin a veškerá strategie spočívá v tom, že "budou po mě střílet a já uhnu a zastřelím je". Přemýšlel jsem, zda by se mi takový film líbil, kdyby mi bylo 15 - a doufám, že tak blbej jsem nebyl nikdy :) ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jejdanánku, to bylo tupé. Ne že bych od podobného akčního filmu čekal nějaké filozofické úvahy, ale ono to bylo tupé i na tento druh filmů. Akce podaná mizerně, v střizích nebo blikání modrého světla. Příběh připomíná Terminátory jak z kopírky, včetně dilematu, kdo je hodný, a kdo zlý. Herci naštěstí jako geneticky upravení lidé nemusejí hrát, protože i toto nehraní jim činí nevýslovné utrpení. A koneckonců, stejně jsme se nedozvěděli, na co by té korporaci byli podobní agenti. Chtěli ovládnout svět? Chtěli je poslat na Blízký východ? Využít jako policisty v ulicích? Nebylo řečeno. Hlavně že byli ti zlí. Zachary Quinto se nějak nemůže zbavit své nálepky z Heroes, škoda. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Ta první čtvrtina, kdy tu holčinu chrání Zachary Quinto, ta se mi líbila, nápaditá, i dobře akční a Zacharyho sem si hned oblíbil. Pak režisérovy a scénáristovi ruplo v hlavě, a z hlavního hrdiny udělali toho Ruperta. Což o to on Rupert se snaží, ale tím ubohým knírkem pod nosem a né moc dobře vyholenou hlavou, působí spíš komicky než drsně. Navíc celé to téma s doktorem a jeho dcerou, to bylo totálně mimo, Mechanic: Resurrection je mnohem víc Hitmanovější než celý tenhle film. Jason jezdí p osvětě a vraždí cíle a dělá z toho nehody, a to je přesně co tomuhle filmu chybí. Co se týče akce, tak až na to v hotelu, je zde akce prostě akce, nevybočuje, nepřekvapuje a nudí. Takovéhle akční scény sou natočeny strojovitě a uměle. A navíc těch GGI efektů, tu na mně bylo až moc. Ve výsledku je Hitman z roku 2007 mnohem lepší, než tahle nová umělá verze. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (8)

  • Členovia taktickej jednotky používajú paintballové masky Dye I3. (Game90)
  • V čase 00:15:40 se Agent 47 (Rupert Friend) přihlašuje do svého systému pomocí kódu. První dva znaky nejsou v záběru, další jsou „11257“. Přihlašovací rozhraní je typickým příkladem hollywoodského UI, které je vizuálně atraktivní, ale některé věci, jako je běžcí kód jazyka C++, nedávají moc smysl. Tento běžící kód obsahuje funkce pro manipulaci s daty, jako jsou permutace, tisk, výměna a rotace prvků v poli. Design tohoto uživatelského rozhraní vytvořilo Territory Studio. (Dotek)
  • Film sa natáčal v Nemecku a v Singapure. (Laslo)

Související novinky

Kdo se stane novým Hitmanem?

Kdo se stane novým Hitmanem?

11.01.2014

7 let stará adaptace videoherního Hitmana vydělala téměř 100 milionů dolarů (tj. čtyřnásobek svého rozpočtu). Timothy Olyphant se ale do jejího pokračování nikdy nehrnul a tvůrci dlouho zvažovali,… (více)

Rychlý a zběsilý agent 47

Rychlý a zběsilý agent 47

08.02.2013

Populární akční hra Hitman už se jednou na plátna kin podívala. Film Xaviera Gense s rozpočtem 24 milionů dolarů sice utržil téměř stovku, ale recenze byly odmítavé a fanouškům hry se film taky… (více)

Reklama

Reklama