Reklama

Reklama

Agent 47 (Rupert Friend) není obyčejný člověk, představuje vyvrcholení desetiletí trvajícího tajného genetického výzkumu. Stojí na konci vývojové řady, jeho existence navazuje na čtyřicet šest předchozích klonovaných agentů obdařených neuvěřitelnou silou, rychlostí, vytrvalostí a inteligencí. Agent 47 je elitním a dokonalým zabijákem, který byl pomocí genetických experimentů vyšlechtěn jako dokonalý vražedný stroj. Jeho nadcházejícím cílem je korporace, která má v úmyslu zmocnit se vytvořeného genu a pomocí něj vytvořit armádu zabijáků, jejichž schopnosti předčí dokonce i vlastnosti agenta 47. Uspěje? Nebo se stane její kořistí a zdrojem další zkázy? Ve svém osamělém boji se 47 spojí s Katiou van Dees (Hannah Ware), mladou ženou, která je schopná zodpovědět většinu otázek týkajících se jeho původu a zároveň střeží tajemství umožňující odhalit a především zničit nepřátelskou spikleneckou korporaci. Vše směřuje k závěrečné epické bitvě, v níž proti nim stojí v čele armády protivníků lstivý John Smith (Zachary Quinto). (CinemArt)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (399)

novoten 

všechny recenze uživatele

Co naplat, Rupert Friend je skvělý herec, ale ať dělá, co dělá, do kůže bezvlasého zabijáka se dostat nedokáže. Jako omluva mu slouží útrpné repliky, které musí pronášet, a v první řadě za vlasy přitažený scénář. Nenáviděný Skip Woods mi doposud vždy přišel jako více než zručný autor, protože první díl mě baví dodnes a třeba pro Wolverinův origin mám těžkou slabost. Tady ale ve spolupráci s Michaelem Finchem berou ony mikro sci-fi prvky z herní série až ostudně daleko za únosnou mez a nejrůznějšími logickými dírami, béčkovými zvraty nebo neprůstřelným zlosynem ze sebe dělají bezmála hlupáky. V takové mizérii nepomohou ani trademarky typu gumové kachničky nebo originálních (byť pro zápletku zcela zbytečných) převleků, ani zbytečně přepálená (a tím pádem fatálně nehitmanovská) akce. Druhá hvězda z lítosti k Friendovi a Quintovi, ale do třetice už bych podobný zážitek raději neriskoval. Sedmačtyřicítka si zaslouží všechno, jen ne filmové peklo. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Rupert Friend je sympatickej chlápek, ale na Agenta 47 se zoufale nehodí (nehledě na to, že mu tvůrci nepořídili ani pořádnou plešku). Film je klasickej béčkovej akčňák, kterej se hrou má společného jen málo, což by nutně nemuselo vadit, kdyby film měl aspoň trochu dobrej scénář. Koukat se na to dá, újma na zdraví nehrozí, ale je to zapomenutelné až běda. ()

Reklama

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Milé děti! Zdalipak jste věděly, že “mrdník“ je odvozen od krásného staročeského slovíčka “mrdat“, kterým vše prapraprababičky označovaly to, když se někdo příliš vrtěl? Takže kdybyste někdy v noci nemohly usnout a nebylo to výjimečně jen kvůli tomu zlému verbalovi, vrazte mamince a tatínkovi (nebo strýčkovi) do ložnice a hezky je poproste, ať se tolik nevrtí, protože nemůžete spinkat. Samy se pak ráno ve škole snažte mrdat co nejméně, abyste se mohly plně soustředit na výklad, byly chytré a pančelku z vás nevtrlo. *** Pokud se vám do jednoho filmu podaří sehnat mongoloidního „scénáristu“, který je z kupy slaboduchých hoven schopen uplácat ultradementní hybrid mentálně postiženého DžonaWika a Rezidentního debila, střihače, co dosud porcoval ve fabrice plechy, pro hlavní mužskou roli nesympatické ochotnické poleno a pro ženský part neméně nadanou a k tomu mimořádně slizkou krávu, jíž od začátku přejete, aby ji někdo šlápl okovanou botou do xichtu, no a celé to svěříte do velezkušených rukou nějakého otylého Poláka, jenž místo režie studoval obrábění kovů a má za sebou jeden odporný videoklip čínského chlapeckého homokvarteta a jednu špatnou reklamu na šprcky, vypadne vám na konci otřesný, neumětelský digitální mrdník plný hnusných Audin a natolik sofistikovaných dialogů, že by nad nimi nechápavě kroutili hlavou i v šimpanzím výběhu. Jsem upřímně vyděšený ze všech těch „erudovaných estétů“, kteří to okamžitě nekopli směr žumpa a razantně za tím nespláchli. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $22,467,450Tržby Celosvetovo $82,347,656Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ len a len akčná výplachovka, predošlí Hitman mal viac šmrncu, rovnako tak podobný žánrový film SALT /videl v kine: 40%/ ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak nakoniec len za dve, i keď ma film priebežne ako oddychová záležitosť bavil. Lenže keď sa to celkovo vezme, tak tu nejde o nič iné ako len o tupé zabíjanie. A čo vadí najviac, je akcia v štýle Komanda, kedy štyridsaťsedmička spoločne s partnerkou strieľa vždy presne a ani z pár metrov ich nikdy žiaden vycvičený zabiják nedokáže trafiť. Toto sa neodrbe ani šikovným strihom a keď sa to neustále opakuje, je to až neznesiteľné. Friend s Ware veľa charizmy nepobrali, na rozdiel od Quinta a Hindsa, ale to sú vedľajšie postavy. 50% ()

Galerie (59)

Zajímavosti (8)

  • Film je adaptáciou videohry od spoločnosti Io-Interactive. (toi-toi)
  • V čase 00:15:40 se Agent 47 (Rupert Friend) přihlašuje do svého systému pomocí kódu. První dva znaky nejsou v záběru, další jsou „11257“. Přihlašovací rozhraní je typickým příkladem hollywoodského UI, které je vizuálně atraktivní, ale některé věci, jako je běžcí kód jazyka C++, nedávají moc smysl. Tento běžící kód obsahuje funkce pro manipulaci s daty, jako jsou permutace, tisk, výměna a rotace prvků v poli. Design tohoto uživatelského rozhraní vytvořilo Territory Studio. (Dotek)

Související novinky

Kdo se stane novým Hitmanem?

Kdo se stane novým Hitmanem?

11.01.2014

7 let stará adaptace videoherního Hitmana vydělala téměř 100 milionů dolarů (tj. čtyřnásobek svého rozpočtu). Timothy Olyphant se ale do jejího pokračování nikdy nehrnul a tvůrci dlouho zvažovali,… (více)

Rychlý a zběsilý agent 47

Rychlý a zběsilý agent 47

08.02.2013

Populární akční hra Hitman už se jednou na plátna kin podívala. Film Xaviera Gense s rozpočtem 24 milionů dolarů sice utržil téměř stovku, ale recenze byly odmítavé a fanouškům hry se film taky… (více)

Reklama

Reklama