Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Banánový Joe přijíždí s bárkou plnou ovoce. Má sice trsy prvotřídních banánů, ale není mu to nic platné. Potřebuje nutně získat licenci, kterou požaduje mafie, ale ta se pro Joea stává nedostupnou. Silák zvyklý žít v přírodě se dočká ve městě pouze problémů. Útoky soupeřů řeší tak, jak jsme na to ve filmech s Budem Spencerem zvyklí - úderem obří pěsti. Pomůže mu jeho síla i k banánové licenci, nebo Joe vyřeší potíže jiným způsobem? (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Zavřeli ho za dezerci, nabádání k výtržnostem, za napadnutí státního zaměstnance a za útok na policistu. Už nikdy nebudete muset skákat z okna, šéfe." Tak ministři se nevěší na věšák, úředníkům se nekradou razítka, z armády se neodchází bez povolení a mafiáni se nevyhazují stavebními otvory? Vždyť to nevím ani já, tak jak to má vědět Banánový Joe. Já jsem si s ním tedy užil souboj s úředním šimlem, závod náklaďáků i ochranu zpěvačky, takže si troufnu napsat, že tohle je nejlepší samostatná budspencerovka. A teď si jdu dát banán, protože banány hýbou světem a v tom se Joe vyzná. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá, ale vtipná zábava, kde Banana Joe (Bud Spencer) žije na svém ostrůvku Amantidě v Peru a spokojeně si s místními pěstují banány a v poklidu vegetují. Až do tohoto ráje vstoupí velkoobchodník a prohnanec Torsillo (Gianfranco Barra), který chce všechny banánové plantáže a v tomto ráji vybudovat továrnu na banány a hernu, aby místní výplaty hned prohráli. A tak Banana Joe se vypravuje do města, aby získal povolení k prodeji banánů. Ale protože nemá žádný doklad musí bojovat s těžkým byrokratickým aparátem, vstoupí na chvíli do armády a pro dezerci a pověšení ministra na věšák se dostává až do vězení. Tak nějak mu pomáhá, nepomáhá podvodníček Manuel (Mario Scarpetta) ale podaří se mu získat kromě povolení i srdce krásné zpěvačky Dorianne (Marina Langner), která pak začala vyučovat v nové amantidské škole. A samozřejmě spousta pěstních rvaček až po tu největší závěrečnou, kdy demoluje Torsillova stavení na svém ostrůvku. Jednoduché, ale velmi zábavné. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Nikdy nevylézám z lodi....... Všiml jsem si, že Bud Spencer musí mít v každém příběhu kolem sebe nějaké děti. Tady má dvacet fakanů. Banánový Joe je americký buran žijící na jednom ostrově plném banánů, Banány jsou jeho celoživotní zdroj peněz. Ale až do dne, kdy se ukáže někdo mocnější a chce z ostrova udělat továrnu na banány. Tady začínají potíže. Ale Banánový buran se jen tak nedá. CITÁT - Tohle se mi nelíbí....... Mě se to líbilo. Směs italské akční komedie mi sedla. Banány hýbou světem....... ()

eFOXsize 

všechny recenze uživatele

Při hromadném hodnocení Spencerových filmů jsem změnila na 5*. Je to vážně dobrý film. Nevtíravý, milý a vtipný. Je to až... dojemné chvílema. :-) Pamatuju si, když jsem jej viděla poprvé a vím, že jsem byla nadšená, že jsem odcházela v podivně rozněžněle-vesele-nabité náladě a vím, že se mě to drží dodnes. A miluju banány :-) ()

predsedajs 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý hrdina, jednoduchý scénář, jednoduchá podívaná. Ani moc vtipné, ani moc akční, takový slabší průměr ve Spencerově tvorbě. Jako film na nedělní odpoledne to ujde, ale víckrát to asi vidět nemusím. Skalní fanoušci Buda Spencera si k mému hodnocení přičtou hvězdičku, komoditní makléři se specializací na banány přičtou dvě. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v Itálii a v lokalitě Bolivar v Kolumbii. (Terva)
  • Skript pro film zpracoval Bud Spencer pod svým civilním jménem Carlo Pedersoli. (Terva)
  • Když při závodu náklaďáků vjede jeden do vody, je vidět, že do vody vjela malá replika autíčka, se kterou si hrají malé děti. Také proto je záběr vidět jen na zlomek vteřiny. (Pepy)

Reklama

Reklama