Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Banánový Joe přijíždí s bárkou plnou ovoce. Má sice trsy prvotřídních banánů, ale není mu to nic platné. Potřebuje nutně získat licenci, kterou požaduje mafie, ale ta se pro Joea stává nedostupnou. Silák zvyklý žít v přírodě se dočká ve městě pouze problémů. Útoky soupeřů řeší tak, jak jsme na to ve filmech s Budem Spencerem zvyklí - úderem obří pěsti. Pomůže mu jeho síla i k banánové licenci, nebo Joe vyřeší potíže jiným způsobem? (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

PeteBuck 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa má aj Bud Spencer zopár slušných kúskov, kde celkom slušne exceluje bez svojho parťáka Hilla. Mne sa ten film páčil. Taká príjemná oddychovka, ako komédia priemer, proste blázniví taliani v južnej Amerike. Štvrtá hviezdička z nostalgie. Príbeh odsýpal, zopár bitiek, zopár hlášok, potrhlý mafián a Bud v úlohe negramotného predajcu banánov. Veľmi to dokopy nejde, aby obchodník sotva vedel počty, však? Ale tak prečo nie. Aj keď teda je to celkom postavička. Týpek iba žerie banány a robí decká. Po 20 deckách stretne peknú kosť a povie: "Rád by som si s tebou urobil dieťa". "Ty vážne nestrácaš čas, však?" ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá, ale vtipná zábava, kde Banana Joe (Bud Spencer) žije na svém ostrůvku Amantidě v Peru a spokojeně si s místními pěstují banány a v poklidu vegetují. Až do tohoto ráje vstoupí velkoobchodník a prohnanec Torsillo (Gianfranco Barra), který chce všechny banánové plantáže a v tomto ráji vybudovat továrnu na banány a hernu, aby místní výplaty hned prohráli. A tak Banana Joe se vypravuje do města, aby získal povolení k prodeji banánů. Ale protože nemá žádný doklad musí bojovat s těžkým byrokratickým aparátem, vstoupí na chvíli do armády a pro dezerci a pověšení ministra na věšák se dostává až do vězení. Tak nějak mu pomáhá, nepomáhá podvodníček Manuel (Mario Scarpetta) ale podaří se mu získat kromě povolení i srdce krásné zpěvačky Dorianne (Marina Langner), která pak začala vyučovat v nové amantidské škole. A samozřejmě spousta pěstních rvaček až po tu největší závěrečnou, kdy demoluje Torsillova stavení na svém ostrůvku. Jednoduché, ale velmi zábavné. ()

Reklama

walkingdead 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně nejlepší "sólová" (= bez Hilla) role Buda Spencera je negramotný dobrosrdečný Joe, který kvůli snaze získat licenci na obchodování s banány potřebuje v první řadě získat alespoň "občanku" a vyráží z klidu džungle do města, kde poznává jeho nástrahy v podobě podvodníků, žen, armády a vězení, úřady ho posílají od čerta k ďáblu, ale Joe nakonec dosáhne svého a porazí i mafii, která chce získat všechny banány pro sebe. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tesil jsem se na dalsi Spencer-Hillovku, jenze pak jsem si precet, ze tu je jen Spencer a zacal jsem se bat. Hill ma par kvalitnich kousku, kde nema Spencera, ale Spencer to sam vetisnou nezvlada, protoze jen dava rany a tu komicnost zastava Hill. Takze je jasny, ze tu nebudou vtipky ze vzajemneho postuchovani. Jenze od prvni minuty jsem se neuveritelne bavil. Spencer nehraje zadnyho nastvanyho hromotluka, ale ultra vymastenyho vesnicana, co prodava banany a jeho cesta za licenci je proste dokonala. Vubec nic nechape, chova se jak hovado a do toho sereze docela dost typku. Velmi mile prekvapeni. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Bud Spencer v obleku, v uniformě, ve vězeňském i jako prostý převozník banánů na své loďce, na které vozí banány v malého ostrova, kde žije a s ním jeho 20 dětí. Akorát že na převoz banánů teď potřebuje licenci. Ale k licenci potřebuje průkaz totožnosti. Ten nemá, tak potřebuje rodný list a ten taky nemá. Tak se setkává s civilizací, s byrokracií a úředním šimlem. A navíc je tu místní padouch Torcillo, který chce ovládnout trh s banány a navíc na ostrůvku postavit kasino. Zábavné, akorát tu chybí pořádná kolektivní mlátička a fackovačka. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Skript pro film zpracoval Bud Spencer pod svým civilním jménem Carlo Pedersoli. (Terva)
  • Pozorný divák si všimne několika melodií, které zazněly ve společných filmech Terence Hilla a Buda Spencera. (smrtubohem)
  • Když při závodu náklaďáků vjede jeden do vody, je vidět, že do vody vjela malá replika autíčka, se kterou si hrají malé děti. Také proto je záběr vidět jen na zlomek vteřiny. (Pepy)

Reklama

Reklama