Reklama

Reklama

Slibná kariéra u pořádkové policie, potomek na cestě, půjčka na nový dům od rodičů: vše se v Marcově životě podle všeho ubírá správným směrem. Pak se ale na policejní akademii objeví jeho nový kolega Kay. Společný trénink jako by do Marcova života přinesl závan svěžího vzduchu – a on sám poprvé pocítil náklonnost k muži. Marc, rozpolcený mezi důvěrně známým světem a novými neznámými pokušeními, ztrácí kontrolu nad svým životem. Zažívá volný pád, ze kterého nebude mít prospěch nikdo. A ze všeho nejméně on sám. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (114)

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

Hanno Koffler od Letní bouře vyrostl a je z něj dospělý muž. V mé filmotéce je to druhý jeho film s homosexuální tématikou a tentokrát v hlavní roli. Film opět nabourává zásadní klišé, že gay nemusí být jen vykroucené tintítko s typicky ženskými gesty. Jakkoli se mi průběh filmu líbil, závěr zkazil, co mohl. Když jsem konečně očekával nějaké rozuzlení filmu, přišly na řadu závěrečné titulky, a proto mu nemůžu dát o hvězdičku víc. Skoro jako kdyby se tvůrci připravovali na pokračování, protože takhle otevřený konec jsem už dlouho neviděl. I kdyby ten příběh dopadl jakkoliv, tu pátou bych mu dal. ()

Honzek 

všechny recenze uživatele

Ano, i muži mají své dny. Někdy vědí, co je trápí, jindy na to musí přijít postupným pádem kariéry, rodiny a kamarádů. Snímek ukazuje, jak se ze šťastného hetero pozitivního borce stane gay a to se vší parádou. Pokud vám nevadí dva líbající se borci, možná ve filmu naleznete slušně napsané drama a doceníte ho. Chtělo by se mi říct, že pokud vám nevadila Zkrocená hora, tohle vám musí sednout taky. Velmi pěkné. ()

Reklama

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Od momentu kedy som tento film dopozerala mi v hlave vŕta jeho hviezdičkové ohodnotenie. Napriek tomu že film je vizuálne aj herecky zvládnutý na vynikajúcej úrovni a vznikajúci a vyvíjajúci sa vzťah je priam radosť sledovať napriek tomu ma trochu sklamal záver filmu. Pripadá mi to už ako večná diagnóza filmov s touto tématikou ...nechať záver najotvorenejší ako sa dá...Škoda toho, pretože je to jediný moment, ktorý ma odradil dať tomuto krásnemu filmu o hviezdičku viac. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem si, že Život Adele bude jediným letošním queer filmem o skutečném životě, ale jsem rád, že jsem se mýlil. Freier Fall je dalším milým překvapením. Jistě, námět zněl papírově obehraně, ale debutant Stephen Lacant překonal veškerá očekávání a natočil film, který se vzpírá žánrovému uchopení, jaké mívají obdobné snímky. Oba protagonisté Hanno Koffler (Sommersturm) a Max Riemelt (Napola, Die Welle) jsou nádherným párem a jejich společné scény - nejen ty milostné - jsou... nevím, jak to nazvat. Živočišnost se tu potkává s úžasnou chemií a interakcí. Jejich milostnému vztahu lze bez obav věřit. Filmu hodně pomáhá výtečná kamera, režisér se obratně vyhýbá přepjatému patosu a citovému vydírání, což hodně pomohlo k silnému diváckému zážitku. Jen je škoda, že se tento film vyhnul letošním Mezipatrům, určitě by nebyl bez divácké odezvy. 9/10___________Pořád je to výborný snímek, po letech ve mně dokonce dozrává mnohem více než v době své premiéry. Max Riemelt a Hanno Koffler tu předvádějí jedny ze svých životních hereckých výkonů a ta chemie mezi nimi, to překonala snad jen dvojice v dramatu V sedmnácti. Výborné. (15.3.2017) ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jeden z těch lepších filmů s gay tématikou. Jak již napovídá název, je to tak trošku o tom, jeden den mít všechno a druhý, skoro nic. Zdánlivě štastné, mladé manželství, které dostane těžký direkt, ze strany, jakou by asi neočekával nikdo. Výborná kamera, velmi příjemné, herecké výkony a také dost povedený, typicky (ne)americký konec. Pro mě vydařenené, filmové drama, se vším všudy. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Film byl poprvé uveden 8. února 2013 na Mezinárodním filmovém festivale v Berlíně, na kterém byl mimojiné režisér nominován na cenu za nejlepší debut. (..Lucas..)
  • Film má pár věcí společného s filmem také z německé produkce a točí se kolem homosexuality, Letní bouře (2004). Tento film začíná běžící dvojicí kluků, což je scéna, která se v tomto filmu mnohokrát opakuje a i v onom filmu si homosexuála zahrál Hanno Koffler. (vyfuk)

Reklama

Reklama