Reklama

Reklama

Hledá se Dory

  • USA Finding Dory (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V animovaném filmu od studií Disney•Pixar Hledá se Dory se na stříbrná plátna vrací oblíbená modrá rybka Dory, která si spokojeně žije na korálovém útesu s Nemem a Marlinem. Pak si ale Dory z ničeho nic vzpomene, že kdysi a kdesi ztratila své rodiče. Společně s Marlinem a Nemem se vydá na strhující dobrodružství napříč oceánem, až do prestižního Mořského akvária v Kalifornii, kde se léčí nemocní mořští živočichové. Při hledání maminky a tatínka potkává Dory tři svérázné obyvatele Mořského akvária: První je Hank, nerudný chobotničák, který úspěšně uniká zřízencům; druhý je Bailey, samec běluhy, který sám sebe přesvědčil, že mu nefunguje echolokace, a třetí je krátkozraká velryba jménem Naděje. Při prohledávání moderního akvária dojde Dory se svými kamarády k poznání, že své blízké máme nejraději kvůli jejich nedostatkům, a že to nejdůležitější na světě je přátelství a rodina. (Falcon)

(více)

Videa (26)

Trailer 1

Recenze (538)

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Tak já z toho Nema nebyl nikdy úplně na větvi. Beru ho jako dokonalou rodinnou pixarovku, která skvěle vypadá a učebnicově cpe publiku ty správné hodnoty kombinované s humorem a napětím. Dobré řemeslo. Ale mám prostě raději ty odvážnější, drzejší a vychytralejší filmy s krysami, co vaří v restauraci, nebo důchodci, kteří si na barák přidělají milion balónků a odletí do Argentiny s tlustým asijským skautem. Dory pro mě tedy nebyl extra očekávaný film, takže nemůžu mluvit o zklamání, faktem ale je, že jde o další naprosto zbytečný animák od studia, které bylo ještě před pár lety považované za absolutní špičku ve svém oboru. Nejsou to slabá Auta 2, ale je to až příliš podobné jedničce, jen s méně zajímavými vedlejšími postavičkami a v hlavní roli s ukecanou hrdinkou, která je spíš otravná než zábavná. Vypadá to skvěle, vtipy fungují tak, jak mají, a na těch správných místech to je dojemné. Ale to je všechno. Hledá se Dory jakoby jela na neutrál a spoléhala na to, že lidi stejně přijdou, protože mají rádi Nema a chtějí nejspíš vidět to samé, jen s modrou rybkou místo oranžové. Já bych ale chtěl víc. Od téhle bandy jsem zvyklý na trošku vyšší úroveň a ambice. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"Ahoj, já jsem Dory a trpím ztrátou krátkoblbé paměti." Stejně jako Toy Story 2 je Hledá se Dory úplně přirozeným pokračováním, které si udrželo laťku prvního dílu, zná míru a nic nepřehání, má hromadu nápadů... Je prostě kouzelné. Navíc chobotnice Hank a lachtan Gerald jsou tak fantastické nové postavy! ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Zábavné pokračování Hledá se Dory. Podle očekávání první díl nepřekoná, ale ostudu svému předchůdci rozhodně neudělá. Místy možná zábavnější, ale nezbavím se pocitu, že těch slabších míst pár najdeme. Chvílemi dojemné, dále zábavné a potom zase dojemné. Místy až příliš tlačí na pilu, což je škoda. Pro děti dokonalý animovaný snímek a za tím účelem byl i vytvořen, takže z tohoto hlediska v pořádku .. 7/10 = 72% ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Že Pixaru dávno došel dech už víme všichni, ale že i pokračování svého největšího hitu nezvládne se asi úplně nečekalo.To, že se film zasekne ve vodním světě mi nevadilo, naopak se dala čekat změna a vodní svět byl fajn.Bohužel všechno je strašně tlačené na city, na rodinu, bez pořádného ostrého vtipu, žádná výrazná postava a např. ti tuleni nebo co to bylo, to byl vyložený hnus, to má jako dnešním dětem ukazovat, že když je někdo jiný než ostatní, tak ho budeme odstrkovat, dělat si z něj prdel a vlastně je to úplně v pořádku?To už ste se v tom Pixaru úplně posrali?Debilní američani.Zklamání.50%. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Mám takový tušení, že v tom bude mít ploutve Dory." Tak co se to tady vlastně hledá? Dory? Nemo? Krátkodobá paměť? Rodiče? Chobotnice? Asi tak trochu všechno a mně se přitom moc líbilo všechno to rybí zmatení, skákání, signalizování i řízení kamionu, ale jakmile to přeskočilo do smutku po rodičích či kamarádech, tak jsem se stal svědkem pouhé standardizované rodinné nudy. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (21)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 200 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Samotná Ellen DeGeneres, která se postarala o hlas Dory, o pokračování Hledá se Nemo (2003) usilovala několik let. Nezapomínala to studiu připomínat i ve své vlastní show (od r. 2003). (Patw)

Související novinky

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

10.10.2022

Scenárista a režisér Andrew Stanton (Hledá se Nemo, WALL-E) se po letech pauzy chystá vrátit za kameru svého nového celovečeráku. Stanton naposledy natočil animák Hledá se Dory pro Pixar, předtím měl… (více)

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

04.09.2018

Pokračování velebeného hitu Úžasňákovi 2 je nyní oficiálně nejvýdělečnějším animovaným filmem v Americe. Nejen to, jsou zároveň prvním animákem, který si tam došel pro 600 milionů dolarů. Celkově pak… (více)

Úžasňákovi trhají rekordy

Úžasňákovi trhají rekordy

18.06.2018

Na pokračování oblíbeného animovaného hitu Úžasňákovi čekali fanoušci něco málo přes čtrnáct let. Letos se však téhle superhrdinské rodinky konečně dočkali a už můžou být klidní, protože film… (více)

Reklama

Reklama